• BIST 12433.5
  • Altın 6786.6
  • Dolar 43.4788
  • Euro 51.5664
  • İstanbul 5 °C
  • Ankara 6 °C
  • Antalya 14 °C

Van Fuarı tanıtımına deve kervanı

Van Fuarı tanıtımına deve kervanı
Deve kervanı ile tanıtılacak Asya İpekyolu Turizm Ticaret ve Sanayi Fuarı ile Van 'Medeniyetin Beşiği, Ticaretin Başkenti Oluyor' şeklinde sunuluyor.

VAN- Van, 20 - 24 Ekim tarihleri arasında yapacağı '17. Van Asya İpekyolu Turizm Ticaret ve Sanayi Fuarı'nda tarihi İpekYolu'nu canlandırmak için İstanbul'dan Van'a deve kervanı yola çıkıyor. Üzerinde Van kedisi ve Van'ın tarihi ve turistik yerleri sembollerinin üzerinde olacağı 5 deve İstanbul Ticaret Odası önünden 9 Ekim günü saat hareket edecek.
 Bu yıl ilk kez ticaret fuarı ile birlikte turizm fuarı da yapılıyor. '17. Van Asya İpekyolu Turizm Ticaret ve Sanayi Fuarı'nın sloganı ise 'Medeniyetin Beşiği, Ticaretin Başkenti Oluyor' şeklinde dile getirilecek.
Van Ticaret ve Sanayi Odası, bu yıl bir ilke de imza atarak geniş katılımlı ve zengin bir fuar tasarlıyor.
Fuarın en farklı ve dikkat çeken kısmı ise, fuarın sembolü haline gelen deve kervanının bu yıl İstanbul'dan Van'a kadar yürütülerek tanıtımın yapılacak olması dikkat çekiyor. Van'ın tarihi ve turistik yerlerinin sembollerinin üzerinde olacağı 5 deve 9 Ekim Günü Eminönü Meydanı'nda İstanbul Ticaret Odası-İTO önünden Van'a doğru yola çıkarılacak. Fuarın tanıtımı ile ilgili de yine bir ilk yapılacak ve 9 Ekim'de İTO"da basın toplantısı düzenlenecek. Basın açıklamasının ardından Deve yürüyüşü gösterisi ile develer Van'a doğru yola çıkacak. Aynı gün İstanbul'da tanıtım yemeği verilecek. Birkaç ilde yapılacak olan tanıtım etkinliklerinin ardından son durak Van olacak. Van'da da yapılacak olan bir dizi etkinliğin ardından 20 Ekim tarihinde fuarın açılışı gerçekleştirilecek. Açılışa Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy'un katılmasının netleştiği belirtildi.

DEVE KERVANININ PROGRAMI
10 Ekim tarihinde Kocaeli'nde Fethiye Caddesi'nde fuara ilişkin basın açıklaması yapılacak ve ardından Fethiye Caddesi'nde Deve Yürüyüşü gösterisi devam edecek.

Programın devamında 11 Ekim günü Ankara Güven Park'ta da basın açıklaması ve deve yürüyüşü gösterisi yapılacak. Ankara'da da yine akşam saatlerinde fuar tanıtım yemeği düzenlenecek.

13 Ekim tarihinde de Muş ilinde fuar tanıtım ve bilgilendirme toplantısı ile deve yürüyüşü yapılacak. 12 Ekim'de de Tatvan - Van Yolu Caddesi'nde develer yürüyüşlerine devam edecek ve ardından fuar tanıtım ve bilgilendirme toplantısı burada da yapılacak.

KERVAN VAN"DA ŞENLİKLERLE KARŞILANACAK
Son durak ise Van olacak. 16 ve 17 Ekim tarihinde ise Cumhuriyet Caddesi'nde gösteri turları ve fuara davet etkinlikleri yer alacak. Çeşitli halk oyunları ve gösteriler ile de fuara dikkat çekilmeye çalışılacak. 20 Ekim tarihinde ise Fuar'ın açılışı gerçekleştirilecek.

İstanbul, Kocaeli, Ankara, Muş, Bitlis ve Van illerini kapsayacak olan etkinliklerin ardından yapılacak olan '17. Van Asya İpekyolu Turizm Ticaret ve Sanayi Fuarı'nın sloganı ise 'Medeniyetin Beşiği, Ticaretin Başkenti Oluyor' şeklinde dile getirilecek. Ticaret ve Sanayi Odası'nın yanı sıra Van Valiliği, Bitlis Valiliği, Muş Valiliği, Hakkari Valiliği, Van Belediyesi, TOBB ve DAKA da fuara destek veriyorlar. 20 - 24 Ekim tarihleri arasında halkla buluşacak olan fuar, Altaylı Fuar Alanı'nda yapılacak.
'Kervan yola çıkıyor, İpekyolu yeniden canlanıyor' temasının da işlendiği fuar organizasyonuna, yurt dışından ve yurt içinden yoğun bir ilgi bekleniyor. TOBB'un izni ile gerçekleştirilecek olan fuar ile Van'ın bir kez daha ülke gündemine renkli görüntülerle gelmesi hedefleniyor.

İLK TANITIM TOPLANTISI VAN'DA YAPILDI
20 - 24 Ekim tarihleri arasında Van'da yapılacak olan '17. Van Asya İpekyolu Turizm Ticaret ve Sanayi Fuarı'na ilişkin ilk tanıtım toplantısı Van'da yapıldı. Bak Hele Bak Kahvaltı Salonu'nda yapılan tanıtım toplantısına VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. Kahvaltı sonrası açıklamalarda bulunan Kandaşoğlu; "Fuar Van ve bölge için büyük önem taşıyor. Van'ın ve bölgemizin güzelliklerle gündeme gelebilmesi için bu yıl ki fuarı çok daha kapsamlı bir şekilde organize ediyoruz. Basın mensuplarının da fuarın tanıtımı konusuna ilgi göstereceklerini umuyorum" dedi.
Bu yıl fuar projesinin genişletildiğini, bölge illeri olan Muş, Bitlis ve Hakkari'nin de fuara dahil edildiğini belirten Kandaşoğlu, bir ilki gerçekleştirerek İstanbul'dan Van'a deve kervanı yürüteceklerini dile getirdi. Bu şekilde büyük bir ses getirmeyi amaçladıklarını anlatan Kandaşoğlu; "Bir süre önce Van'da yapılan ayinle potansiyelimizi, misafirperverliğimizi ve rüştümüzü tüm dünyaya gösterdik. Ayinin ardından şimdi de fuarla Van'ı gündeme getirmeyi hedefliyoruz. İstanbul Valiliği, Kocaeli Valiliği, İstanbul Belediyesi, İstanbul Ticaret Odası, TÜRSAB da etkinliğimize büyük destek verecekler. Fuarımızın en güzel şekilde yapılabilmesi adına desteklerini esirgemeyen tüm ilgililere teşekkür ediyorum. Kültür Bakanımız da bu projemize büyük destek veriyor. Kendisine de teşekkür ederim" diye konuştu.

KATILIM YÜKSEK OLACAK
Yurt dışından ve il dışından fuara marka firmaların katılacağını belirten Kandaşoğlu, fuarın açılışına da Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, TÜRSOB Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy'un katılımlarının şuana kadar kesinleştiğini ifade etti. Diğer bakanların da fuara katılma ihtimallerinin olduğunu belirten Kandaşoğlu, Van dışından birçok Ticaret ve Sanayi Odası'ndan heyetler ile, bölge valilerinin de fuarın açılışına katılım göstereceklerini dile getirdi.

HERKES KENDİNE GELSİN
Fuarın Van'a büyük katkı sunacağına inandığını da belirten Kandaşoğlu, "Van için yapılan bütün hizmetlerin ve çalışmaların yanında yer almaya devam edeceğiz. Ancak öncelikle siyasetçilerimiz, belediyeler, meclis üyeleri, sivil toplum örgütleri de biran önce kendilerine gelmelidirler ve bu kent için daha çok çalışmalıdırlar. Bu bölgenin sorununu, sıkıntısını dert etmeyen insanların başarılı olabileceklerine inanmıyorum" şeklinde konuştu.
Fuar ve Kongre Merkezi konusunda da ilerleme kaydedememelerinin sebebini yer problemine bağlayan VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu, "Kongre merkezinin yapılabilmesi için Belediyenin bize vermek istediği yere ilişkin bazı sıkıntılar var. Bu sıkıntıların çözümü konusunda ilerleme kaydedildiği takdirde bir sonraki yıl fuarımızı kendi

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.