• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • Antalya 18 °C

Vali Yazıcı: Halkımızda tüketici hakları bilinci oluşmalı

Vali Yazıcı: Halkımızda tüketici hakları bilinci oluşmalı
Vali Yazıcı, Tüketiciyi Koruma Haftası’nın tüketici bilincinin oluşturulması ve vatandaşların bilinçlendirilmesi noktasında önemine dikkat çekti.

Abdurrahman Büyükkeskin
Antalya -
15 Mart Dünya Tüketiciler Günü ve 15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası etkinlikleri kapsamında Antalya Ticaret İl Müdürü ve İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Halil Özşahan ile Tüketici Hakem Heyeti, Vali Ersin Yazıcı’yı makamında ziyaret etti. Ziyarette kurumun çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Yazıcı, Tüketiciyi Koruma Haftası’nın tüketici bilincinin oluşturulması ve vatandaşların bilinçlendirilmesi noktasında önemine dikkat çekti.

 

dunya-tuketiciler-gunu.jpg
Vali Ersin Yazıcı, 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü ve 15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası etkinlikleri kapsamında Antalya Ticaret İl Müdürü ve İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Halil Özşahan ile Tüketici Hakem Heyetini makamında kabul etti. Misafirleriyle yakından ilgilenip tek tek sohbet eden Vali Yazıcı, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek tüm 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü ve 15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası’nı kutladı.


Ziyarette kurumun çalışmaları hakkında Vali Yazıcı’ya bilgi veren Antalya Ticaret İl Müdürü ve İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanı Halil Özşahan, Antalya’daki müracaatlar ve yapılan denetimler hakkında bilgi aktardı.


Tüketicilerimizin Mağduriyet Yaşamasına Asla Müsaade Etmeyiz
Tüketicilerin haklarının korunması noktasında devlet olarak önemli görevleri olduklarını ifade ederek sözlerine başlayan Vali Yazıcı; “Devlet olarak bizler, tüketici haklarının korunması konusunda önemli görevler üstleniyoruz. Tüketicilerimizin mağduriyet yaşamasına asla müsaade etmeyiz. Tüketicinin daima yanındayız. İlimizde alınan kararları uygulamaya, denetimlerimizi arttırmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.


Tüketicilerimizin Bilinçlenmesi Bu Konuda Farkındalıklarının Olması Önemli
Tüketici bilincinin oluşturulması ve vatandaşların bilinçlendirilmesi noktasında 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü ve 15-21 Mart Tüketiciyi Koruma Haftası’nın önemine dikkat çeken Vali Yazıcı şunları söyledi: “Tüketiciyi Koruma Haftası’nın, tüketici bilincinin oluşturulması ve vatandaşların bilinçlendirilmesi noktasında çok önemli bir etken olduğunu düşünüyorum. Bu haftalarda yapılan etkinliklerle vatandaşlarımız hakları konusunda daha da bilinçlenmiş oluyor. Şunu çok iyi biliyoruz ki eğer tüketici bilinçli ise, harcamalar da bilinçli oluyor. Bu yüzden tüketicilerimizin bilinçlenmesi bu konuda farkındalıklarının olması önemli. İnanıyorum ki hafta kapsamında yaptığınız çalışmalarla tüketicilerimizde bu kapsamda bir farkındalık oluşacak.”
Ziyarettin sonunda duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Yazıcı, tüm Tüketici Hakem Heyeti üyeleri ve Ticaret İl Müdürlüğü personelinin Tüketici Haftasını kutlayacak, çalışmalarında başarılar diledi.

Bu haber toplam 669 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.