• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Vali Uzun:Düzmecelere inanmayın

Vali Uzun:Düzmecelere inanmayın
Vali Uzun: Neye göre karar veriliyor da uçağın düşme sebebi biliniyor. Bunlara inanmayın. Daha kara kutu açılmadı. 35 yıllık valiyim, Ben bile nata yapabiliyorum.

ISPARTA- Isparta Valisi Şemsettin Uzun, ABD’den gelen Ribbeck Law Hukuk Bürosu avukatlarına sert eleştiride bulundu. Vali Uzun “Daha kara kutu belli olmadı. Neye göre açıklama yapılıyor da uçağın düşme sebebi belirleniyor” dedi

 Isparta Valisi Şemsettin Uzun, dün sabah saatlerinde basın mensupları ile bir araya gelerek Isparta’da 30 Kasım’da yaşanan uçak faciasına değindi. Önceki gün ABD’den Isparta’ya gelerek enkaz alanında incelemelerde bulunan ve bir basın toplantısı ile uçağın düşme sebebinin teknik arıza olduğunu bildirilen Ribbeck Law Hukuk Bürosu avukatlarına eleştirilerde bulunan Vali Uzun, “Neye göre karar veriliyor da uçağın düşme sebebi biliniyor. Bunlara inanmayın. Daha kara kutu açılmadı. Birisi çıkıyor ben 32 yıllık deneyimime dayanarak bunları söylüyorum diyor. Bende 35 yıllık valiyim. Bazen ben bile halen daha hata yapabiliyorum” dedi.

 

ABD’li hukukçulara Türkiye’den tepkilerin yükseldiğini dile getiren Vali Uzun, Türk Barolar Birliği’nin de konu ile ilgili şikayetlerinin bulunduğunu, ABD’den kalkıp Türkiye’ye gelen hukukçuların bu denli konuya yaklaşarak kazada yaşamını yitirenlerden vekaletmane almalarının olayın başka boyutlara doğru kaydığını söyledi. Türkiye’de de tecrübeli hukukçuların bulunduğuna dikkat çeken Vali Uzun, kazada hayatını kaybedenlerin yakınlarına seslenerek “Türkiye’de 1136 sayılı kanunda belirtilen Avukatlık Kanunu’nda, hiçbir avukat kendisi kalkıp vekaletname almaya gidemez. Bürosunda bekler, vekaletname vermek isteyenler oraya gider. Ayrıca ABD’li avukatlar davanın başarılı sonuçlanması taktirinde vekaletname verenlerden yüzde olarak pay almayı istiyor. Türkiye’de böyle bir şey yok, böyle bir kanun yok. ABD’den iki tane avukat geliyor, yanlarına da teknik adam alıp burada göz boyuyor. Yani habersiz vekaletname toplamak bizim kanunlarımızla çelişiyor. ABD’den Türkiye’ye gelen hukukçuların nasıl bir niyetle geldikleri bilinmez ama kaza gerçeği, kara kutu çözüldükten sonra ortaya çıkacak” dedi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.