• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 20 °C

Vali: Antalya fuar merkezi oldu

Vali: Antalya fuar merkezi oldu
Food Product 2008, İhtisas Fuarı'nın açılışında konuşan Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya'nın her yıl çok önemli fuarlara ev sahipliği yaptığını bildirdi.

ANTALYa- Antalya Fuarcılık, İşletme ve Yatırım AŞ (ANFAŞ) tarafından düzenlenen Food Product 2008, 15. Akdeniz Yiyecek ve İçecek İhtisas Fuarı'nın açılışında konuşan Antalya Valisi Alaaddin Yüksel, Antalya'nın her yıl çok önemli fuarlara ev sahipliği yaptığını bildirdi. Vali Yüksel, ''Antalya'da bu yıl 16 önemli fuar açılacak. Yüzyılımızda ekonomi, fuarlarda buluşuyor. Artık batıdan doğuya fuarcılık rüzgarı esiyor. Eskiden batı ülkelerinde görülen büyük fuarlar artık Çin, Japonya gibi ülkelerde yapılmaktadır'' dedi.

Yüksel, İstanbul'da çok önemli fuarların açıldığına işaret ederek, ''İstanbul fuarlarla dünyaya örnek oluyor. İzmir de bu açıdan oldukça zengin. Antalya'da ise yeni bir güneş parlıyor. Yeni bir anlayışla Antalya fuarları doğdu. Antalya artık fuarcılık sektöründe de söz sahibidir'' diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise Antalya'nın 2 bin yıllık tarihi boyunca hep çekim merkezi olduğunu vurgulayarak, Antalya'nın Türk turizminin amiral gemisi, tarımında önemli bir merkezi olduğunu kaydetti. Türel, bu yıl 15'incisi açılan fuarı geçen yıl 35 bin kişinin gezdiğini, bu yıl ise 50 bin yerli ve yabancı ziyaretçinin gelmesinin beklendiğini ifade etti.

ANFAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık da, 15. Akdeniz Yiyecek ve İçecek İhtisas Fuarı'nda en yeni teknolojiler, uygulamalar ve ürünlerin yerli ve yabancı katılımcı firmalar tarafından profesyonel ziyaretçilerin görüşlerine açılacağını belirtti. Çalık, fuara 290 firmanın katıldığını, 638 yerli ve yabancı kuruluşun 8 bin 451 marka ürününün sergilendiğini kaydetti.

Çalık, fuarda et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri, deniz mahsulleri, her türlü taze, kurutulmuş sebze ve meyveler, dondurulmuş gıdalar, bisküvi, bal, reçel, çikolata, yağlar, bakliyat ve tahıl ürünleri, katkı malzemeleri, her türlü alkollü ve alkolsüz içecekler, kuru yemişler ve baharatların yer aldığını sözlerine ekledi.

-ALATON, SOMON BALIĞINDAN ÇİĞ KÖFTEYİ TANITTI-

Bu arada, Alarko AŞ Yönetim Kurulu üyesi ve Alarko Leröy Şirketi Başkanı Leyla Alaton, somon balığından yapılan çiğ köfteyi ilk kez Antalya'daki fuarda tanıttı. Somon balığından yapılan çiğ köftenin kırmızı et yemeyi sevmeyenler için bulunmaz bir yiyecek olduğunu anlatan Alaton, somonun hem dönerinin hem de çiğ köftesinin çok güzel olduğunu ifade etti.

Food Product 2008 15. Akdeniz Yiyecek ve İçecek İhtisas Fuarı, 9 Şubat'a kadar 10.00 ile 18.00 saatleri arasında gezilebilecek.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.