• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Utrecht Turizm Fuarı açıldı

Utrecht Turizm Fuarı açıldı
Hollandalıların tatil tercihlerini belirlemelerinde önemli bir yer tutan Utrecht Uluslararası Turizm Fuarı, ziyaretçilere kapısını açtı.

Süleyman Gök / Zafer Baykal - Türkiye Turizm


UTRECHT -Hollanda'da, ülkenin en büyük turizm fuarı olan ve Hollandalıların tatil tercihlerini belirlemelerinde önemli bir yer tutan Utrecht Uluslararası Turizm Fuarı, ziyaretçilere kapısını açtı.

Bu yıl 37'incisi düzenlenecek olan ve beş gün süreyle açık kalacak olan fuara, aralarında Türkiye'den de sektör temsilcilerinin yer aldığı, 150 ülkeden bin 400 dolayında turizm kuruluşu katıldı. Fuarda Türkiye, Türk Turizm Müşavirliği'yle birlikte açılan ortak stantlarda her iki ülkede faaliyet gösteren çok sayıda turizm kuruluşuyla temsil edildi.

 


Turizm Müşavirliği tarafından düzenlenen resepsiyona, Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Pierre van Hooijdonk da katıldı.


Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı müsteşar vekili Mustafa Büyük, fuarla ilgili olarak yaptığı açıklamada, her yıl katıldıkları fuara bu yılda büyük bir önem verdiklerini ve bin metrekarelik bir alanda Türkiye'yi tanıtmaya gayret gösterdiklerini söyledi. Mustafa Büyük, "2007 yılı rakamlarına baktığımız zaman, Türkiye 23 milyon 340 bin turist sayısı ile 2006'ya oranla yüzde 23 oranında bir artış elde etmiştir. Bu çerçeve içerisinde Hollanda'dan Türkiye'ye son iki yıl içinde bir milyonun üzerinde turist gitmiştir. Biz bu senenin en büyük fuarında Türkiye'nin 2008 yılında nasıl bir bakış açısına sahip olacağını tespit etmek İçin buradayız. Bu fuarda elde ettiğimiz intibalara baktığımızda 2008 yılında Türkiye'nin turizm açısından iyi bir sezon geçireceğini tahmin ediyoruz. Ön rezervasyon rakamlarına baktığımızda olumlu bir tablo görüyoruz. Yaklaşık yüzde 10 ila 15 civarında bir artış bekliyoruz. 120 milyonluk bir tanıtım bütçesi ile Türkiye'nin imajını dünyaya doğru bir şekilde tanıtmak için tanıtım tüm şekillerini doğru bir şekilde büyük bir çaba sarf ediyoruz." şeklinde konuştu.



Lahey Büyükelçisi Selahattin Alpar ise, Avrupa'nın en büyük turizm fuarı ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, son yıllarda Hollanda ile Türkiye arasında gelişen iyi ilişkilerin turizme yansıdığını belirtti. Hollanda hükümetinin yeni yürürlüğe koyduğu çevre vergisi ile ilgili yeni düzenlemenin Türk Turizmini olumsuz etkileyip etkileyemeyeceği yönündeki bir soruya cevap veren Büyükelçi Alpar, böyle bir olumsuzluk beklemediklerini kaydetti.

 

Lahey Büyükelçiliği Turizm Müşaviri Murat Karakuş da yaptığı açıklamada, 750 metrekaresi müşavirliğe ait olmak üzere toplam bin metrekarelik bir alanda Türkiye'nin temsil edildiğini belirtti. Fuarda yer alan bin 400 dolayındaki kuruluş içinde en büyük ilk 10 katılımcı içinde olduklarını belirten Karakuş, Hollanda'dan Türkiye' ye giden turist sayısının tekrar arttırılması için yoğun bir çalışma içinde olacaklarını anlattı. Karakuş, "Hollandalı turistlerin Türkiye'nin hem fiyat hem de kalite açısından sunmuş olduğu imkanları göz ardı edeceğini tahmin etmiyorum" dedi Büyükelçi Alpar, 2008 yılında Hollanda'da Türkiye'ye dönük turizm ile ilgili olumlu tablo beklediğini söyledi.

 

Bu arada, fuarın açılışı dolayısıyla Turizm Müşavirliği tarafından düzenlenen resepsiyona, Fenerbahçe'nin eski futbolcularından Pierre van Hooijdonk da katıldı.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.