• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Urla Bağbozumu Şenliği heyecanı

Urla Bağbozumu Şenliği heyecanı
Urla Bağ Bozumu Festivali’nde üreticilerin üzüm ve incir olmak üzere kendi yetiştirdikleri tüm ürünlerinin yer aldığı stantların yanı sıra yemek yarışmaları yapıldı.

URLA- Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Türk ve Dünya Mutfakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü (TÜDAM) tarafından düzenlenen Urla Bağ Bozumu Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Urla Bağ Bozumu Festivali’nde Urla Amatör Şefler Yarışması ve Dünya Şefler Birliği WACS tarafından akredite edilen 1. Urla Yerel Lezzet Şampiyonası, ADÜ Türk ve Dünya Mutfakları Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürlüğü tarafından (TÜDAM) düzenlendi.

urla-bag7.jpg

urla-bag8.jpg

urla-bag12.jpg

urla-bag1a.jpg

urla-ba1aa.jpg

URLA’YA HEYECAN GETİRDİ
Bu yıl ilk kez Uluslararası boyutta 14-15-16 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşti. Üreticilerin üzüm ve incir başta olmak üzere kendi yetiştirdikleri tüm ürünlerinin yer aldığı stantların yanı sıra yemek yarışmaları, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar ve ünlü şeflerin atölye çalışmaları, yelken yarışları, çocuk etkinlikleri, halk dansları gösterileri, paneller, şiir dinletisi, briç turnuvası ve konserler ile renklenecek şenlik Urlalılara ve çevre illerden gelen katılımcılara karnaval tadında bağbozumu yaşatıldı.
Bağbozumu Şenliği’nin üç günlük programı için Başkan Sibel Uyar şenliklerde ki amacımız Urla’nın sahip olduğu değerleri anlatabilmek. Bağbozumu şenliği her sene yapılıyordu ama bu sene Uluslararası bir şenlik yaptık. Bağbozumu şenliğimiz sayesinde Urla’nın gastronomi çeşitliliğini gözler önüne sermek istiyoruz. Kökümüzde bağcılık var. Biz de köklerimizi yeniden yeşertmek istiyoruz. Aynı zaman da kırsal kalkınmayı da sağlamaya çalışıyoruz”dedi.

urla-bag11.jpg

ENGİNAR FESTİVALİ
Kıyı kenti olan Urla’da su sporlarının önemine değinen Uyar; “Kendi özümüze döneceğimiz dolu dolu üç gün bizleri bekliyor. Yapılacak şenlikte, Enginar Festivali’nden bir adım önde olacağız. Çünkü bağbozumu şenliği daha kapsamlı olacak. Geçmişten aldıklarımızı geleceğe doğru şekilde aktarmamız gerek. Çok fazla değerimiz var ve bu değerler bizler için çok önemli. Şenlikte, kültürel değerlerimiz de var, sanatta var, yemekte var” dedi.

urla-bag-wacs.jpg

urla-bag-asci2.jpg

urla-bag-asci1.jpg

DÜNYA ŞEFLER BIRLIĞI WACS DESTEKLEDİ
Dünya Şefler Birliği WACS Kıtalararası Direktörü Thomas A. Gugler, yapmış olduğu çalışmalardan dolayı ADÜ TÜDAM Müdürü Öğr. Gör. Emrah Köksal Sezgin’e Dünya Şefler Birliği WACS Başarı Plaketi ile Suudi Arabistan Şefler Birliği Onursal Üyelik Regalyesi’ni takdim etti.

urla-bag4.jpg

Mutfak Adına Her Şey
Festival Organizasyon Komitesi Başkanlığı görevini yürüten ADÜ TÜDAM Müdürü Öğr. Gör. Emrah Köksal Sezgin, organizasyonda görev alan öğretim elemanları, Öğr. Gör. Seden Algür, Öğr. Gör. Mehtap Yücel, Öğr. Gör. Ahu Sezgin, Öğr. Gör. Yeter Çan Domruk, Barış Ondaş ve emeği geçenlere teşekkür ederek, “Sloganımız Mutfak Adına Her Şey ve bu anlamda yapılan tüm etkinliklere yer, zaman ve kilometre gözetmeksizin elimizden gelen en büyük desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

urla-bag17.jpg

“EKMEK DOLMASI”
Yüzlerce katılımcının yer aldığı bağbozumu etkinliğinde,başkan “Ekmek Dolmasi” yemeğini de yaptı. İstanbul dan da tanıdığımız Boncuk Bezeme Eğitmeni Hatice Eser (Hatiç) de standında konusu hakkında bilgilendirmeler yaptı, seçme eserlerini sergiledi.
Dünya aşcılar federasyonu yetkililerinin de katıldığı amatör ve profesyonel gastronomi yarışmaları yapıldı. İzmir Aşcılar Derneğinin katkıları, Nejdet ustanın fedakar çalışmaları da zevkle gözlendi. Hava sıcaklığının normallerin çok üstünde olmasına rağmen,bu yılki bağ bozumu etkinliklerine katılım herhalde rekor seviyedeydi.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.