• BIST 9689.32
  • Altın 2495.5
  • Dolar 32.5804
  • Euro 34.8524
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 22 °C

UNWTO ve Netflix ‘ekran turizmini’ hedefliyor

UNWTO ve Netflix ‘ekran turizmini’ hedefliyor
2030 yılı turİzminin hedeflendiği çalışmada yer alan Kültür Affinity ve Ekran Turizm Küresel Raporu, belirli bir ülke veya kültürün ekrandan sinemanın gücüyle sunulmasını belirtiyor.

MADRİD- Dünya Turizm Örgütü- UNWTO, Netflix işbirliğinde film ve dizilerin turizm ve kültürel yakınlık için itici güçleri olabileceğine ilişkin rapor hazırladılar. 2030 yılı turİzminin hedeflendiği çalışmada yer alan Kültür Affinity ve Ekran Turizm Küresel Raporu, belirli bir ülke veya kültürün ekrandan sinemanın gücüyle sunulmasını belirtiyor.
Araştırmadaki bulgular, İspanyolca ve Portekizce görsel-işitsel endüstrisine bağlı profesyoneller için en büyük uluslararası etkinlik olan Madrid’de Iberseries Platino Industria‘da sunuldu.
unwto-ve-netflix-‘-001.jpg
unwto-ve-netflix-‘.jpg

TURİZM İLE SİNEMA İŞBİRLİĞİ
Raporun nihai hedefi, turizm sektöründeki politika yapıcıları ve kilit görevdeki paydaşları, destinasyonlarını görsel-işitsel üreticiler için çekici hale getiren politikalar uygulama konusunda desteklemesini belirtiyor.
Aynı zamanda, turizmi ve yerel kültürün tüketimini teşvik etmek için odaklanmış stratejilerin oluşturulmasına yardımcı olmak istiyor. Altyapı ve üretim kapasitesi sağlamak için yerel filmler ile yaratıcı sektörleri geliştirmek hedefleniyor. Böylece beceri ve eğitime yatırım yapılarak, küresel izleyicilerin bilgisini derinleştirmek için turizmi ve film festivallerinde kültürler sergilenecek.
UNWTO ve Netflix'in ortak çalışması, destinasyonların ekran turizminin potansiyel faydalarını fark etmesine yardımcı olacak

unwto-genel-sekreteri-zurab-pololikashvili-.jpg

EKRAN TURİZMİ POTANSİYELİ FARKETTİRECEK
UNWTO Genel Sekret


eri Zurab Pololikashvili şunları söyledi: “Hem turizm hem de görsel-işitsel sektörler kültürü teşvik ediyor. İşleri destekliyor ve çeşitli yerlerde fırsatlar sağlıyor. UNWTO ve Netflix'in ortak çalışması, destinasyonların ekran turizminin potansiyel faydalarını fark etmesine yardımcı olacak.

unwto-ve-netflix-‘-002.jpg

netflix-kamu-politikasi-baskan-yardimcisi-dean-garfield-.jpg

HIKAYE ANLATıMıNıN TURIZMLE BAĞLANTıSıNı GÖSTERIYOR
Netflix Kamu Politikası Başkan Yardımcısı Dean Garfield ise şunları anlattı: "Bu araştırmada vurgulandığı gibi, içgüdüsel olarak zaten inandığımız şeyi kesin olarak gösterebildik. Bu da seyahat etme ve destinasyonları ziyaret etme arzusunun yanı sıra ekran içeriğine maruz kalmanın da yol açtığını gösteriyor. Mirasa, kültüre, dile ve kişilerarası ilişkiler geliştirmeye daha fazla ilgi göstermek gerekiyor. Bu, yaratıcı endüstrilerin, kültürel alışverişin, hikaye anlatımının ve turizmin birbiriyle bağlantılı olduğunu ortaya koyuyor. Toplulukların algılama ve birbirleriyle bağlantı kurma şeklini değiştirebileceğini gerçekten gösteriyor.”

2030 GÜNDEMI’NDE YER ALDı
Küresel Raporun sunumunun ardından, turizm ve görsel-işitsel endüstri uzmanları, ekran turizmindeki değişen eğilimleri anlattılar. Kültürel yakınlığın güçlendirilmesi üzerindeki olumlu etkileri ve çevrimiçi akış hizmetlerinin turizm ve kültürel yakınlığın desteklenmesindeki rolü hakkında bilgi ve görüşlerini paylaştılar. 2030 Gündemi doğrultusunda insanlar, kültürler ve ülkelerde çekimler yapılacak. Etkinlik ayrıca, kamu-özel sektör ortaklıklarının destinasyonları görsel-işitsel yapımcılar için cazip yerler olarak tanıtmalarını nasıl destekleyebileceğini belirliyor.

Bu haber toplam 1326 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.