• BIST 9076.69
  • Altın 2324.954
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9453
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 23 °C

United Airlines'ın Travel-Ready uygulaması hizmeti artırdı

United Airlines'ın Travel-Ready uygulaması hizmeti artırdı
United Airlines'ın dijital ürünler direktörü Anthony Cozzi, havayolunun uygulamasının yeni Travel-Ready özelliğini sundu.

NEW YORK - United Airlines'in seyahate hazırlık özelliği içeren yeni Travel-Ready uygulaması çok sayıda işlevi gezginlerin parmaklarının ucuna getiriyor United Airlines'ın dijital ürünler direktörü Anthony Cozzi, havayolunun uygulamasının yeni Travel-Ready özelliğini gösteriyor. Travel-Ready, yolcunun bir telefon, tablet veya havayolu web sitesinden belge yüklemesine, bilgi almasına ve yemek siparişi vermesine olanak tanır.
Havayolu uygulamaları yeni bir şey değil. Çoğu hava yolu şirketi, özellikle daha az insan temasının daha iyi olduğu koronavirüs pandemisinden sonra, havaalanında uçağa binme ve check-in işlemlerini sorunsuz bir sürece dönüştürmek için uygulamalar sunar.

Diğerleri uçuş rezervasyonu ve biletleme konusunda yardımcı olur. Ve birçok üçüncü taraf, gezginlerin en iyi dövüş fiyatını bulmasına yardımcı olacak uygulamalar sunar.

united-airlines.jpgAncak 29 Haziran'da duyurulan “United Next” programının bir parçası olan yeni bir uygulama, yemeklerin ön siparişinden pasaport ve aşı bilgilerinin yüklenmesine ve en son pandemi kısıtlamaları hakkında bilgi edinmeye kadar her şeyi yapan uygulama olabilir.
United Airlines'ın yeni uygulaması, Google Play'de sunulan 39 resmi havayolu uygulaması ve muhtemelen üçüncü taraf uygulamalarının sayısını iki katına çıkaran çok sayıda şirkete sahip.

Sorun var? Bu uygulama aynı zamanda yolcuları yardımcı olması için havaalanında bir "istek üzerine acente" ile bağlayacak.

“Tüm bu özellikler (Agent on Demand ve Travel-Ready Center), United'ın ödüllü mobil uygulamasına ve havayolları arasında bir ilk olan United.com'a tamamen entegre edilmiştir ve müşterilere gelişen COVID-19 seyahatinde gezinmek için bilmeleri gereken her şeyi sağlar. Birleşmiş Milletler sözcüsü Robert Einhorn, kısıtlamaların tek bir yerde olduğunu söyledi.
Talep üzerine acente, yolcuların canlı bir United acentesinden video, metin veya sohbet yoluyla yardım almalarını sağlar. Uygulamayı Newark Havalimanı'nda 29 Haziran'da düzenlenen bir etkinlikte sergileyen United sözcüsü Maria Walter, bunların havaalanındaki gerçek temsilciler olduğunu ve bir off-shore çağrı merkezinde çalışan kişiler olmadığını söyledi.

united-airlines-001.jpgHavayolu, New York/Newark'tan Fort Myers, Jacksonville, Florida, Savannah, Georgia ve Barbados'a günlük 25 uçuş da dahil olmak üzere bu sonbaharda 150 uçuş eklediğini duyurduğundan, talebin artması bekleniyor. Tüm havayolları, pandemi düşüşlerinden toparlanırken eğlence amaçlı seyahatlerde istikrarlı artışlar bildiriyor.

Walter, uygulama hakkında "Fikir, sıraya girmek zorunda kalmamak" dedi. "Uygulamaya oturma odanızdan erişebilirsiniz."

Seyahate Hazır özelliği, uluslararası uçuş yapanlar için faydalıdır. Birçok işlevi birleştirir ve belgeleri ve bilgileri tek bir yerde saklar.

“En zor şey, uluslararası seyahat için neye ihtiyacınız olduğunu anlamaktır. United dijital ürünler direktörü Anthony Cozzi, “Her konum farklıdır” dedi. "Tahmin çalışmasını çıkarıyoruz."

United Travel-Ready özelliği hatırlatıcısı.
Newark Havalimanı'nda United Airlines'ın yeni Travel-Ready özelliğinin bir gösterimi, bir yolcuya Paris'e seyahat etmeden önce birkaç görevi yerine getirmesi gerektiğini hatırlatır.
Gezginler, hızlı COVID-19 test sonuçları, aşı bilgileri, belirli bir ülkeye giriş formları, pasaport ve vize bilgileri gibi bilgilerini Travel-Ready merkezine yükleyip doğrulatarak havaalanında zaman kazanabileceklerini söyledi. Uygulama ayrıca yolculara bir ülkeye girmek için hangi testlerin yapılması gerektiğini söyler ve hızlı bir COVID testi planlamalarına olanak tanır.

Bazı benzer işlevler sunan en yakın kaynak, bir uygulamada veya çevrimiçi olarak kullanılabilen Airports Council International'ın Check and Fly uygulamasıdır. 300 havalimanı için sağlık ve güvenlik bilgileri sağlar.

Yeniden tasarım, tek noktadan bir deneyim sağlamak için uygulamaya check-in eklediğini söyledi.

Aç? Uygulamanın, uçuş öncesi veya uçakta yapılabilecek bir yemek siparişi işlevi vardır. Açıkçası, ön sipariş, seçtiğiniz yemeği garanti eder. Ancak uygulama, uçuş görevlilerinin siparişleri doldurmasına ve doğru yemeği doğru koltuğa getirmesine de yardımcı oluyor, dedi Walter.
Uçakta yiyecek ve içecek satın alan müşteriler, kredi veya banka kartı bilgilerini yüklemeleri koşuluyla temassız dokun ve öde sistemi ile ödeme yapabilirler.

Gecikme veya diğer sorunlar nedeniyle bağlantılı bir uçuşu kaçırmak, hava yolculuğunun kaçınılmaz ancak sinir bozucu kısımlarından biridir. United'ın bağlantı koruyucusu, bir uçuşu erteleyebilecek hava koşullarını, bağlantılı uçuşu olan uçakta kaç yolcu olduğunu ve bu uçuşu kısa süreliğine tutmanın mümkün olup olmadığını analiz eder. Güçlü rüzgarlar varsa, bir uçuşu geciktiriyorsa, Bağlantı koruyucu, yetkililerin bir bağlantı uçuşunun beş dakika sonra kalkıp kalkamayacağına karar vermelerine yardımcı oluyor, dedi.

Walter, “Bunu yapan tek havayolu biziz” dedi. "Günün son uçuşu (yolculuk yapanlar) için anlamlı."

Bu haber toplam 1021 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.