• BIST 9452.22
  • Altın 2497.561
  • Dolar 32.5988
  • Euro 34.7905
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 20 °C

Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali şenliklerle başladı

Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali şenliklerle başladı
Beyoğlu Lezzet Festivali'nde Malezya Densları ve lezzet ekibi izleyenleri hayran bıraktı. Mutfak, sahne, workshop, panel ve yarışmalarla konuklarına dopdolu ve unutulmaz bir gün yaşattı

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL - Türk ve dünya mutfağını yakından tanıma fırsatı sunacak "Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali" başladı. İstanbul’un gözbebeği Galataport Saat Kulesi alanında gerçekleşen kültür ve lezzet şölenininde gösteri yapan Malezya Dansları Ekibi, savaş dansları ve yöresel danslarıyla izleyenleri hayran bıraktı. Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali, mutfak, sahne, workshop, panel ve yarışmalarla konuklarına dopdolu ve unutulmaz bir beş gün yaşatmaya başladı. Bu arada düzenlenen genç aşçılar yarışmasında ise umut vadeden aşçılar birbirleriyle yarışarak heyecanlı bir gün yaşadılar. Festivalde kurulan standlarda istanbul'un ünlü mutfakları en iyi ve marka ürünlerini sergileyip, tanıttılar ve  satış yaptılar.
lezzet-festivali-malezya.JPG
uluslararasi-beyoglu-lezzet-festivali.jpguluslararasi-beyoglu-lezzet-festivali-001.jpg
Malezya'nın İstanbul Başkonsolosu Tengku Dzarif Raja Abdul Kadır'ın eşi ve Turizm Malezya İstanbul Direktörü Norlizah Jahaya'nın organisyonu ile festivalde gösteri yapan Malezyalı dansçılar fuarın gözdesi oldular.

ÖNEMLİ KATILIM OLDU
Beyoğlu Belediyesi’nin ev sahipliğinde Galataport Saat Kulesi Alanı’nda yapılan “Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali"ne Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Nermine Mustafayeva, Meksika İstanbul Başkonsolosu Maria Isabel Arvide, Libya İstanbul Başkonsolosu Salahedden Alkasah, Malezya İstanbul Turizm Müdürü Norlizah Jahaya ve Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız katıldı.
Festival; Türkiye’den Azerbaycan’a, Rusya’dan Belarus’a, Brezilya’dan İtalya’ya kadar 14 ülkenin yöresel lezzetlerini bir araya getiriyor. Paneller, atölyeler, ödüllü yemek yarışmaları ve birbirinden değerli sanatçıların konser vereceği festival, 19 Haziran’da sona erecek.

uluslararasi-beyoglu-lezzet-festivali-003.jpg
Türkiye Otelciler Birliği-TÜROB Başkanı Müberra Eresin, yönetim kurulu ile festivale katıldı.

uluslararasi-beyoglu-lezzet-festivali-002.jpg

“SANAT NE KADAR ÖNEMLIYSE YEMEK DE ÖNEMLI”

Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali’nde konuşan Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Nermine Mustafayeva, “Festivalin bugün ilk günü, çok beğendik. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın dediği gibi ‘İlk defa böyle bir etkinlik, festival yapılıyor’. Bence çok başarılı. Çok güzel bir yerdeyiz. Gördüğümüz kadarıyla büyük bir ilgi topladı. Burada ülkelerin kendini tanıtma amacı var. Sanat ne kadar önemliyse yemek de önemli, yemek de bir sanat. Azerbaycan’ın yemekleri çok meşhur. Türk yemekleriyle ortak noktaları var ama yine de özel noktaları da var. İnşallah insanlar beğenirler, bizim de mutfağımızdan tadarlar” açıklamasında bulundu.

uluslararasi-beyoglu-lezzet-festivali-004.jpguluslararasi-beyoglu-lezzet-festivali-004.jpguluslararasi-beyoglu-lezzet-festivali-005.jpg

FARKLı ÜLKELERIN BAŞKONSOLOSLARıYLA DÜNYA ILK FESTIVAL
Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız şöyle konuştu: “Uluslararası Beyoğlu Lezzet Festivali; ülkelerin, insanların birbirlerini yemek kültürleriyle tanımaları için bir fırsat. 3 yıl önce göreve geldiğimde başkonsoloslarla beraber toplantı yapmıştık. Sayın başkonsoloslarımıza bu fikrimizi ifade ettik. Bir tarafta başkonsolosluklar, bir tarafta Beyoğlu Belediyesi; birlikte gastronomi festivali gerçekleştirmenin teklifini sunduğumuzda bütün başkonsoloslar varız dediler. Müthiş bir fikir olarak kabul edildi. Bugün 14 ülke, birlikte bir gastronomi festivali gerçekleştiriyoruz. Tabii ki çok sayıda gastronomi festivali gerçekleştiriliyor ama farklı ülkelerin başkonsoloslarıyla gerçekleştirilen bildiğim kadarıyla Dünya’daki ilk festivaldir.”

uluslararasi-beyoglu-lezzet-festivali-006.jpguluslararasi-beyoglu-lezzet-festivali-007.jpguluslararasi-beyoglu-lezzet-festivali-008.jpgKONSERLER
Paneller, atölyeler ve ödüllü yemek yarışmalarının yapılacağı etkinlikte, yarın Pamela ve Ümit Besen, 17 Haziran'da Derya Uluğ, 18 Haziran'da Ekin Uzunlar, 19 Haziran'da ise Dolapdere Big Gang konser verecek.
"Ruhunu Beyoğlu'nda Besle!" temasıyla hayata geçen festivaldeki stantlarda, Azerbaycan, Belarus, Brezilya, Fas, Malezya, Libya, Lübnan, Kuveyt, Endonezya, Hindistan, İtalya, Meksika, Rusya ve Tacikistan başkonsoloslukları da yer aldı. Yerli ve yabancı ziyaretçiler, bu stantları ziyaret ederek, katılan ülkelerin mutfakları hakkında yakından bilgi aldı.

uluslararasi-beyoglu-lezzet-festivali-009.jpguluslararasi-beyoglu-lezzet-festivali-010.jpguluslararasi-beyoglu-lezzet-festivali-011.jpguluslararasi-beyoglu-lezzet-festivali-012.jpg
​​​​​​uluslararasi-beyoglu-lezzet-festivali-013.jpguluslararasi-beyoglu-lezzet-festivali-015.jpg

Bu haber toplam 3106 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.