• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 19 °C

Ukrayna, Türkiye'nin turizm gelişim taktiğini kullanacak

Ukrayna, Türkiye'nin turizm gelişim taktiğini kullanacak
Ukrayna, turizm sektörünü başarıyla yaygınlaştıran ve geliştirmeye devam eden Türkiye'nin deneyimini inceliyor. Ukrayna'da, iklim özellikleri dikkate alınarak uygulanabilir.

KİEV- Ukrayna, turizm sektörünü başarıyla yaygınlaştıran ve geliştirmeye devam eden Türkiye'nin deneyimini inceliyor. Ukrayna'da, iklim özellikleri dikkate alınarak uygulanabilir.

Ukrayna Kültür ve Enformasyon Politikası Bakanı Oleksandr Tkachenko, Türkiye ziyareti sırasında bir Ukrinform muhabirine yaptığı açıklamada bunu söyledi.
“Ukrayna ile Türkiye arasında artık güçlü ilişkiler var. 70'lerden beri turizm endüstrisinin nasıl geliştiğine dair deneyimi benimsemekle ilgileniyoruz; bütçenin önemli bir bölümünü oluşturur ve sürekli gelişmektedir. Koşullar iyileşiyor; iş algoritması değişiyor, bu da bir turistin ortalama faturasını artırıyor. Örneğin, İngiltere'den gelen turistlerin geleneksel İspanya'dan Türkiye'ye yeniden yönlendirilmesi sayesinde etkili mekanizmalar kullanılıyor ”dedi.

oleksandr-tkachenko,.jpgBakana göre Ukrayna iklimi Türkiye'nin ikliminden farklı olduğu için ülkemizde turizm rotalarının geliştirilmesine özen gösteriliyor.

Tkachenko, Türkiye ziyareti sırasında kültür ve tarih alanında daha fazla işbirliği olanaklarının ana hatlarıyla belirtildiğini kaydetti.

Ayrıca taraflar, yatırımcıların ilgisini çekecek koşulların yaratılması ve bu konudaki Türkiye'nin deneyiminin incelenmesi konusunu tartıştılar. Özellikle Khortytsia'nın turistik ve rekreasyonel bir tesis olarak geliştirilmesi tartışıldı.

Ukrinform'un bildirdiği gibi, Ukrayna Kültür ve Enformasyon Politikası Bakanı Oleksandr Tkachenko Türkiye'ye bir çalışma ziyareti gerçekleştirdi. T.C. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile yapılan görüşmenin ardından, iki ülke arasında turizm alanında işbirliğinin güçlendirilmesine yönelik ortak bildiri imzalandı.

Kaynak: Ukrinform
Bu haber toplam 819 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.