• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 17 °C

Uçuşu 6 aydır duran El-Al’ı 27 yaşında öğrenci aldı

Uçuşu 6 aydır duran El-Al’ı 27 yaşında öğrenci aldı
İsrail'in bayrak taşıyıcı havayolu El Al'ın hisselerini genç bir din bilgisi öğrencisi Eli Rozenberg satın aldı.

TEL AVIV- İsrail'in bayrak taşıyıcı havayolu El Al'ın hisselerini genç bir din bilgisi öğrencisi Eli Rozenberg satın aldı. Eli Rosenberg, El Al’ın yönetim kuruluna, El Al’ın kontrolünü satın alacak şirket hisselerinin % 44,99'unun paylaştırılması karşılığında şirkete 75 milyon dolar enjekte etme teklifinde bulundu. Teklif, Şirketler Kurumu ve Maliye ve Ulaştırma Bakanlıklarına paralel olarak sunuldu.

-eli-rozenberg.jpg
İsrail yasaları, El Al'ın çoğunluk sahibinin İsrailli olmasını gerektiriyor. New York merkezli huzurevi zinciri Merkezleri Health Care'in CEO'su Kenny Rozenberg’in oğlu genç Rozenberg israilli olduğu için havayolunun çoğunluk hisselerine sahip olarak 107 milyon $ teklif verdiği Kanfei Nesharim Havacılık grubunu kurdu. Genç Rozenberg hisseleri El Al'ın yaklaşık %43 hissesinin sahibi olan Knafaim Holdings'ten devraldı. Anlaşma hala ülkenin finans komitesinden onay bekliyor, ancak Eli Rozenberg'in önümüzdeki hafta Maliye Bakanlığı ile görüşmesi bekleniyor.

-eli-rozenberg-001.jpgEL AL’ıN YENI SAHIBI KIMDIR?

Eli Rozenberg, İsrail bayraklı havayolunu canlandırmak için El Al’ı satın almayı hedeflemişti. 27 yaşında bir sağlık girişimcisi olan Eli Rozenberg, New York merkezli işadamı Kenny (Naftali) Rozenberg'in oğludur. Babası Kenny Rozenberg, ABD genelinde huzurevleri de dahil olmak üzere 50 tesisi işleten Sağlık Bakım Merkezleri'ni işletiyor..

El Al'a sahip olmanın ön koşullarından biri İsrail vatandaşı olduğu için, taşıyıcının sahibi Eli olacaktır. Rozenberg ailesinin havacılıkta bir geçmişi yok gibi görünüyor, bu da yeni gelenlerin endüstriyi sarsma veya borç yüklü El Al'ı yeniden canlandırmak için mücadele etme olasılığını ortaya koyuyor.

-eli-rozenberg-002.jpg% 75 DEVLET DESTEKLI 250 MILYON DOLARLıK KREDI
El-Al havayolu Mart ayından bu yana faaliyetlerini fiilen durdurdu. Taşıyıcı , İsrail sınırının kapatılması nedeniyle ticari uçuşların çoğunu askıya aldı ve o zamandan beri yalnızca bir kaç geri dönüşe yönelik charter ve kargo uçuşu gerçekleştirdi.

-eli-rozenberg-003.jpgKapanmadan önce, El Al, son zamanlarda yeni Dreamliner jetlerine yatırım yapmıştı. Ancak pandemic ile gelen yüksek maliyetli bir iş gücü kaybı nedeniyle nakit sıkıntısı çekiyordu. Hükümet, %75 devlet destekli 250 milyon dolarlık bir kredi alabilmesi için El-Al havayolunun halka açık bir hisse arzına sahip olmasını istemişti. Bu teklif daha yeni gerçekleşti ve hâkim hissedar şu anda 27 yaşındaki bir din bilgisi öğrencisinden başkası değil..

-eli-rozenberg-004.jpg
KARTALLARıN KANATLARı" IÇIN
Reuters’in haberine göre Kanfei Nesharim Havacılık grubu adının İbranice önemli bir anlamı bulunduğun belirterek “Kanfei Nesharim adı, Tanrı'nın sözde mesih'i nasıl getireceğine İncil'de bir atıf olan "kartalların kanatları" için anlamına gelir “dedi.
The Jerusalem Post, genç bir din bilgisi öğrencisinin multi-milyon dolarlık bir holding şirketi kurmanın yollarını nereden bulduğunu, fonların babadan olup olmadığı merak edenlere “Peder Kenny Rozenberg'in gücüyle satın aldı" yazdı

BÜYÜK YATıRıM YAPMAK ISTIYOR.
Globes'a göre , El Al'ın yönetim kurulunda değişiklikler yapmak ve El Al'ın hizmetini, özellikle de uçakta yemek hizmetini iyileştirmek ve zamanında uçuşlar gerçekleştirmek için büyük yatırım yapmak istiyor.
 

ABD’Lİ RAKİPLERİ KRİZDE PAZARı DOLDURDU
Ancak havayolunu uçurmak göründüğünden daha da zor olabilir. Birincisi, El Al'ın amiral gemisi ABD rotaları , taşıyıcının kapatılması sırasında inanılmaz miktarda yeni rekabet oluştu. American, Delta ve United, kapatma süresini ABD ile İsrail pazarı arasında hâkimiyetlerini kurmak ve daha da güçlendirmek için kullandılar. Bu süre içinde United'ın İsrail'e haftalık 23 uçuşla uçma planı göründüğü kadar şaşırtıcı değil.

American Airlins yeni rotalar açıkladı. Delta Airlines, Dallas ve New York JFK’dan İsrail'e ve JFK -Tel Aviv hattında çift günlük gidiş sefere koydu. Delta, İsrail’e çeşitli merkezlerder 23 sefer daha planlıyor.


AVRUPALı ​​DÜŞÜK MALIYETLI TAŞıYıCıLARDA GELDİ
Artan rekabet sadece El Al'ın ABD rotalarıyla sınırlı değil. Avrupalı ​​düşük maliyetli taşıyıcılar, son yıllarda Tel Aviv pazarını da doldurdu.

Her iki durumda Rozenberg mülkiyeti İsrail bayraklı olan havayolu için yeni bir sayfa açıyor. Rozenberg'lerin El Al'ın mesihi olup olmadığını sadece zaman gösterecek tıpkı yeni holding şirketlerinin adından da anlaşılacağı gibi deniliyor.

Bu haber toplam 2782 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.