• BIST 12433.5
  • Altın 6495.18
  • Dolar 44.3489
  • Euro 51.3612
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 12 °C
  • Antalya 15 °C

Uçakta doğuran yolcuya dava

Uçakta doğuran yolcuya dava
China Airlines, hamileliğini gizleyen ve uçakta doğuran yolcu için dava açtı. Şirket, 33 bin dolarlık ‘divert’ yani başka meydana inme masrafını yolcudan istiyor.

LOS ANGELES- China Airlines, hamileliğini gizleyen ve uçakta doğuran yolcu için dava açtı. Şirket, 33 bin dolarlık ‘divert’ yani başka meydana inme masrafını yolcudan istiyor.
“Business Standard” gazetesinin haberine göre, 15 Ekim’de Tayvan’dan Los Angeles’a giden China Airlines’a ait uçakta yolculuk eden, gebeliğinin 36. haftasındaki kadının doğum sancısı başladı. Yolcular arasında bulunan bir doktorun müdahalesiyle kadın, sağlıklı bir kız bebek dünyaya getirdi.

Doğumun başlaması nedeniyle uçak, ABD’nin Alaska eyaletine bağlı Anchorage’daki Ted Steven Uluslararası Havalimanı’na acil indi. Anne ve bebek, yakınlardaki bir hastaneye götürüldü.
China Airlines, uçağın rota değiştirmesi ve acil iniş yapmak zorunda kalmasının 33 bin dolar masrafa neden olduğunu ileri sürerek anne hakkında dava açtı. Havayolu şirketi, kadının gebeliğinin 36. haftasında olduğunu beyan etmediğini savundu.

HAMİLELER NASIL UÇABİLİYOR?
Hamilelikte uçak yolculuğu kritik bir konu. Uluslararası kurallara göre hamileler 28’inci haftaya kadar sağlık raporu olmadan uçabilirler. Hamilelikleri 28 ila 35 hafta arasında olanlardan ise sağlık raporu isteniyor. Bu raporun tarihi 1 aydan eski olmaması gerekiyor. Raporda, “Hamile yolcunun uçuş tarihinde uçmasında herhangi bir sakınca yoktur ” ibaresi olması lazım.
Kaptan pilot, yolcunun fiziksel görünüşüne göre yolcuyu uçağa almama ve yeni sağlık raporu isteme hakkına sahiptir. 35 hafta veya daha fazla süredir hamile olan yolcuların uçuşuna ise izin verilmiyor.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.