• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • Antalya 15 °C

Uçakla havada tur atma biletleri 10 dakikada tükendi

Uçakla havada tur atma biletleri 10 dakikada tükendi
Pandemi sebebiyle uçaklar hangarlarda beklerken Avustralyalı Qantas Hava Yolları 7 saatlik hiçbir yere olmayan uçak biletleri satışa çıkardı.

SİDNEY- Pandemi sebebiyle uçaklar hangarlarda beklerken Avustralyalı Qantas Hava Yolları 7 saatlik hiçbir yere olmayan uçak biletleri satışa çıkardı. Avustralya semalarında 7 saat sürecek ve turistik yerlerin havadan görüleceği yolculuğun biletleri 10 dakikada tükendi. Sydney'den kalkıp Sydney'e inecek uçak için bilet fiyatları 566-2,734 ABD Doları (4200-20.000 TL) arasında değişiyor. Avusturalya'nın ünlü hava yollarından Qantas'ın sattığı yolcuları 7 saat havada dolaştıracak olan uçak bileti 10 dakikada tükendi.

ucak-biletleri-.jpgCorona virüsünden dolayı pek çok kişi yurt dışına çıkamıyor. Hava yolları ise ya çalışanlarını ücretsiz izne çıkarıyor veya sınırlı sayıdaki iç hat uçuşu ile yolculuk yapıyorlar. CNN'de yer alan habere göre uçak ülkenin Quensland ve Goald Coast, New South Wales bölgelerini dolaşacak.

7 saat sürecek uçuş boyunca yolcular Sydney Opera binası ve Great Barrier Reef gibi turistik mekanları havadan görme imkanına sahip olacak.

Uçak Sydney Opera binası gibi yapıları yolcularına tanıtacak bir tur otobüsü gibi işlev görecek. Fotoğraf: Shutterstock

Yolculuk havayolunun pandemi öncesi genellikle kıtalar arası uçuşlarda kullandığı Boeing 787'lerle gerçekleştirilecek. Uçağın turistik bir otobüs mantığında yolculuk yapacağı göz önünde bulundurularak pencerelerinin boyutu büyütüldü.

Uçuş 10 Ekim'de gerçekleşecek premium ekonomi ve ekonomi uçuşları 566-2,734 ABD Doları arasında değişiyor.

ASYA KITASINDA YENİ TREND

Asya kıtasında hiçbir noktaya olmayan uçuşlar yeni bir trend oldu. Tayvan merkezli EVA, Hello Kitty dekorasyonlu Airbus A330 jet ile uçuşlar düzenlerken Japon ANA 1,5 saatlik resort otel konforunda hiçbir yere olmayan uçuşlar düzenliyor.

Kore Turizm Organizasyonu hiçbir yere uçuşların kendi başına bir deneyim olduğunu ve önümüzdeki yıllarda daha çok tercih edileceğini söylüyor. Bazı havacılık uzmanlarına göre söz konusu uçuşlar yakıt israfı.

Reuters'ta yer alan habere göre; Qantas'ın patronu Alan Joyce'un aldığı maaşın haziranda biten mali yılda bir önceki mali yıla göre yüzde 83 oranında azaldığı ortaya çıktı.

2019 mali yılında 9,9 milyon Avustralya Doları kazanan Joyce'un maaşı 2020 yılında 1,7 milyon Avustralya Doları'na düşürüldü.

Hava yolu pandemi dolayısıyla çalışanlarının yüzde 30'unu (8,500 kişi) işten çıkarmayı düşünüyor.

Çalışanların önemli bir bölümü ise Qantas'tan maaş almıyor devlet yardımı ile hayatlarını sürdürüyor.

Bu haber toplam 2260 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.