• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 20 °C

Uçak kaçırma tatbikatı yapıldı

Uçak kaçırma tatbikatı yapıldı
Atatürk Havalimanı'nda yapılan uçak kaçırma tatbikatında özel harekat timleri, teröristleri 5 dakikada etkisiz hale getirdi.

İSTANBUL -Atatürk Havalimanı'nda yapılan uçak kaçırma tatbikatında özel harekat timleri, teröristleri 5 dakikada etkisiz hale getirdi.

Senaryo gereği; saat 13.30'da havalimanı uçuş kulesine THY'nin İzmir- İstanbul seferini yapan Boeing 737-400 tipi 'Muğla' adlı uçağının teröristlerce kaçırıldığı bilgisi geldi. Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Ulutaş, 10 dakika içinde kriz merkezini toplayarak, çalışmalara başladı. Bu sırada özel harekat timleri ile 13 ayrı birimden oluşan yardımcı ekipler uçağın Atatürk Havalimanı'na inişi öncesinde tedbirlerini aldı. Operasyon yapılacak bölgedeki çalışmalar emniyet mensupları tarafından kayda alınıp, görüntüler canlı olarak kriz merkezine ulaştırıldı. Piste indikten sonra özel harekat timleri uçağın çevresini sardı. Kriz merkezi de teröristlerle yapılan pazarlıktan sonuç alınamaması üzerine görüntüleri de değerlendirip operasyon kararı aldı. Karar üzerine timler önceden belirledikleri noktalardan uçağın içine girip, üç teröristi etkisiz hale getirdi. Tatbikatı yakından izleyen Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Ulutaş, operasyona katılan personeli tek tek kutladı. Ulutaş, amaçlarının havalimanının sorumluluk sahasında meydana gelebilecek her türlü acil duruma müdahale edip, can ve mal kaybını en asgariye indirmek olduğunu vurguladı. Kurumlar arası uyumu sağlamak için bu tür tatbikatları her yıl en az iki kez tekrarladıklarını anlatan Ulutaş, Atatürk Havalimanı'nın yolcu ve uçak iniş kalkış sayısı olarak en yüksek potansiyel, coğrafi olarak da stratejik öneme sahip bir yer olduğuna dikkat çekti.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.