• BIST 9915.62
  • Altın 2439.282
  • Dolar 32.4246
  • Euro 34.6533
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 23 °C

Uçak bileti fiyatları düşmeye başladı

Uçak bileti fiyatları düşmeye başladı
Amerika’da yurt içi havayolu fiyatlarının 2023 sonbaharında düşüşe geçtiği ve yalnızca bir yıl önce yükselişe geçtikten sonra nihayet gerilemeye başladığı belirtildi

WASHINGTON- Amerika’da yurt içi havayolu fiyatlarının 2023 sonbaharında düşüşe geçtiği ve yalnızca bir yıl önce yükselişe geçtikten sonra nihayet gerilemeye başladığı belirtildi. Ancak uluslararası uçuş tariFelerinin hala yüksek olduğu bildirildi

Amerika’da iç hat uçak bileti fiyatları 2022'de hızla yükseldikten sonra düşüşe geçti. ABD'nin Haziran Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) raporuna göre, Haziran 2023'te uçak biletleri Mayıs ayına göre %8,1, önceki 12 aya göre ise %18,9 düştü.
ucak-bileti.png

Uçak bileti uyarıları ve bilgileri sağlayan bir web sitesi olan Going'in kurucusu Scott Keyes, artan arz ve değişen talebin düşüşün iki temel nedeni olduğunu söylüyor.

Keyes, "2022 yılı pilot ve uçak sıkıntısıyla geçmiş olsa da, havayolları bu yıl her iki cephede de istikrarlı ilerleme kaydetti" diyor. "Uçuş sistemine her ay daha fazla kapasite ekleniyor ve uçaklar ortalama olarak önemli ölçüde büyüdüğü için Geçtiğimiz on yılda, mevcut koltuk sayısı bugün zaten pandemi öncesine göre daha yüksek.”

Yolcuların, pandemiyi takip eden yıllarda birçoğunun ilk yolculuğuna çıktığı 2022 yazına kıyasla şişirilmiş bilet fiyatları ödemeye daha az istekli olduklarını söylüyor.
 

ULUSLARARASı SEYAHAT HÂLÂ PAHALı

Uluslararası seyahat başka bir hikaye. Seyahat rezervasyon sitesi Hopper'a göre yaz boyunca Avrupa'ya ortalama uçak bileti ücreti bilet başına yaklaşık 1.200 dolardı; bu son altı yılın en yüksek fiyatıydı. Asya'ya uçuşların ortalama bilet fiyatı 1.800 doların üzerindeydi. Hopper, paradan tasarruf etmek için hafta ortasında uçmayı, sonbahar mevsiminde tatil yapmayı ve Reykjavik ya da Dublin gibi daha alışılmamış yerlere seyahat etmeyi öneriyor.

Tatil seyahati planlamak

Keyes, yurt içi uçak biletlerinin 2023'ün geri kalanında da düşmeye devam edeceğinin muhtemel olduğunu belirterek şu uyarıda bulundu:“Ancak fiyatlar yoğun tatil dönemlerinde hala daha yüksek olma eğilimindedir. Düşük fiyatları takip etmek için Google Flights ve Kayak gibi sitelere seyahat planınızı girebilir ve fiyatlar düştüğünde e-posta uyarıları alabilirsiniz. Şükran Günü ve Noel'e yakın uçuşlar için sonbaharın başlarında rezervasyon yaptırarak en iyi fiyatları elde edebilirsiniz.”

Bu haber toplam 940 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.