• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Üç dinin 'Buluşma Noktası'

Üç dinin 'Buluşma Noktası'
üç dinin sembol ve dualarını işleyen Nick Merderyan’ın “Buluşma Noktası” sergisi, Ankara SHOPS’da başkentli sanatseverlerle buluştu.

ANKARA- Kurutulmuş yapraklar üzerine, hat ve tezhip sanatının tüm inceliklerini kullanarak, üç dinin sembol ve dualarını işleyen Nick Merderyan’ın “Buluşma Noktası” Sergisi, Sheraton Hotel & Convention Center Ankara SHOPS’da düzenlenen açılış kokteyli ile başkentli sanatseverlerle buluştu.

 

 “Buluşma Noktası” Sergisi, 27 Aralık 2007 tarihine kadar Sheraton Hotel&Convention Center Ankara SHOPS içerisinde yer alan RC Art Gallery’de Ankaralı sanatseverler tarafından görülebilecek.

 



Difenbahya ve kaladium bitkilerinin yapraklarını özel işlemlerle ve sabırla kurutup, sırrı kesinlikle açıklanmayan özel bir boya ve teknikle işleyerek, eşi bulunmaz güzellikte eserlere dönüştüren Nick Merderyan’ın “Hoşgörü Yaprakları” adını verdiği çalışmalarının sergilendiği “Buluşma Noktası” Sergisi ile Sheraton Hotel & Convention Center Ankara SHOPS, bir kez daha Ankaralı sanatseverlerin buluşma noktası oldu. UNICEF yararına düzenlenen serginin açılışı 11 Aralık 2007 Salı günü, saat 18:30’da düzenlenen kokteyl ile gerçekleştirildi. Sergi 27 Aralık 2007 tarihine kadar RC Art Gallery’de ziyaret edilebilecek.

 



Üç Din Bir Yaprak Üzerinde…

 

Nick Merderyan, yapraklar üzerine işleyeceği konuları genellikle üç semavi dinden; Müslümanlık, Hıristiyanlık ve Musevilik’ten seçiyor. Konuların içeriğinde ise geçmişten günümüze sevgi, barış ve hoşgörü mesajları olmasına dikkat ediyor. Binbir özenle ve özel yöntemlerle hat ve tezhib sanatını kullanarak haç, hilal ve altı köşeli yıldızı bir yaprak üzerine sığdıran Merderyan’ın vermek istediği mesaj; birinin diğerinden farklı olmadığı…

 

Hoşgörü Yapraklarının Müdavimleri…

 

Nick Merdenyan’ın başta ABD, Fransa, Kanada, Almanya olmak üzere tüm dünyada adından söz ettiren “Hoşgörü Yaprakları” adını verdiği eserlerinin müşterileri arasında, Abdullah Gül, Eduard Şevardnadze, Hillary Clinton, İtalyan Savcı Di Pietro, Barbara Bush ve Bill Gates gibi ünlü isimler yer alıyor.

 

Nick Merderyan Kimdir?

 

Tipik bir Kapalıçarşı esnafı iken oğlunun vaftiz töreninde kuzeninin hediye olarak getirdiği difenbahya adlı süs bitkisi ile hayatı değişen Nick Merdenyan, eşine rastlanmayan çalışmalarında önce Anadolu Uygarlığı’nın 3 bin yıllık tarihine, daha sonra Hıristiyanlığın farklı ekollerine ve son olarak da Musevilikle ilgili araştırmalara eğiliyor. En büyük düşü, üç büyük dini bir yaprakta buluşturmak olan Merdenyan, yapraklar üzerine yerleştirdiği, haçlar, hilaller, altı köşeli yıldızlarla bu düşünü gerçekleştiriyor.

 

Otoparkı, vale hizmeti ve güvenli ortamıyla rahatlıkla alışveriş yapabilme fırsatını sunan SHOPS aynı zamanda, kent kültürünün en yoğun yaşandığı merkezlerden biri olan Kavaklıdere’deki konumu, ev sahipliği yaptığı nadide eserleri içeren sergiler ve birbirinden değerli sanatçıları biraraya getirdiği festivalleri ile Ankara’nın önemli sanat duraklarından biri…

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.