• BIST 9565.14
  • Altın 2473.26
  • Dolar 32.446
  • Euro 34.4795
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 14 °C
  • Antalya 21 °C

Uber, 8 kişilik XL araçlarıyla İstanbul'da

Uber, 8 kişilik XL araçlarıyla İstanbul'da
Uber, "Siyah Taksi" adı altında 8 kişilik XL araçlarıyla İstanbul'da yeniden hizmete başladı. Açılışı 11.90 TL olan siyah taksilerin kilometre başına ücreti 7.65 TL. Siyah taksilerde miminum ücret ise 34 lira.

İSTANBUL-Sarı ve turkuaz taksilerle Türkiye'de faaliyetlerini sürdüren Uber'den yeni bir hamle daha geldi. Uber, "Siyah Taksi" adı altında 8 kişilik XL araçlarıyla İstanbul'da yeniden hizmete başladı. Açılışı 11.90 TL olan siyah taksilerin kilometre başına ücreti 7.65 TL. Siyah taksilerde miminum ücret ise 34 lira.

Türkiye'de geçtiğimiz yıllarda yasaklanan Uber, açtığı davayı kazanınca yeniden hizmete başlamıştı. Sarı ve turkuaz taksilere aracılık yapan Uber'in XL adını verdiği minibüs boyutundaki hizmeti ise kullanılamıyordu. Uber Türkiye bugün yaptığı duyuruyla büyük araçların yeniden hizmete başladığını açıkladı.

uber,.jpg"UBER SİYAH TAKSİ İSTANBUL'DA"

Uber Türkiye'nin Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Uber Siyah Taksi İstanbul'da! 8 yolcu kapasiteli, aileler ve arkadaş grupları için daha geniş oturma alanına sahip araçlarla Siyah Taksi artık Uber ayrıcalığıyla hizmetinizde. Hemen siz de çağırın, daha lüks ve konforlu bir yolculuğun tadını çıkarın!" denildi.

FİYATLANDIRMA SİYAH TAKSİ TARİFESİNE GÖRE YAPILACAK

İstanbul'da Uber Siyah Taksi'nin hayata geçirilmesinden büyük heyecan duyduklarını belirten Uber Türkiye Genel Müdürü Neyran Bahadırlı, "Uber Siyah Taksi hizmeti yalnızca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin düzenlemelerine göre faaliyet gösteren, ticari taksi plakası taşıyan ve siyah renk lüks taksi kategorisinde çalışan araçlar tarafından sunulacak. Fiyatlandırma da yine UKOME tarafından belirlenen Siyah Taksi taksimetre fiyat tarifesine göre yapılacak. Hem yerli hem yabancı Uber kullanıcılarından yoğun talep bekliyoruz" dedi.

SİYAH TAKSİLERİN ÜCRETLENDİRMESİ DAHA PAHALI

İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'nün (TUHİM) aktardığı bilgilere göre siyah taksi hizmeti sarı ve turkuaz taksilere göre daha pahalı. Uber'in sistemine dahil olan lüks taksilerin fiyatı hesaplaması da sarı taksilere göre yüzde 40 oranında fazla çıkıyor.

Açılış ücreti 11.90 TL olan siyah taksilerin kilometre başına ücreti 7.65 TL. Siyah taksilerde miminum ücret ise 34 TL. Yaygın olarak kullanılan sarı taksilerin açılış ücreti 7.00 TL, kilometre başına ücreti 4.50 TL ve yolculuk başına minimum ücreti ise 20.00 TL.

uber,-001.jpgUBER'İN AÇIKLAMASI ŞÖYLE

Siyah Taksi ile daha lüks bir yolculuk deneyimi

Uber Siyah Taksi daha lüks bir yolculuk deneyimi ile şehrin tadını çıkarmanız için artık İstanbul'da hizmetinizde.

8 yolcu kapasiteli, aileler ve arkadaş grupları için daha geniş oturma alanına sahip, konforlu araçlarla yolculuğun keyfini çıkarın.

Siyah Taksi çağırın.

Uber Siyah Taksi çağırın

Stil sahibi yolculuklar

Üst düzey lükse sahip birinci sınıf araçlar.

Konfor alanınızı genişletin

8 yolcu kapasiteli ve daha geniş oturma alanına sahip Siyah Taksiler, aileler, arkadaş grupları veya bagajlı havalimanı yolculukları için ekstra konfor alanı sunuyor.

Güvenebileceğiniz kalite

İster bir iş toplantısına ister bir akşam yemeğine gidiyor olun, güvenebileceğiniz bir kaliteli yolculuk deneyimi yaşayın.

Siyah Taksi hizmeti yalnızca İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’nin (UKOME) 28.12.2016 tarih ve 2016 / 9-6 sayılı kararı ile düzenlenen siyah renk lüks taksi olarak kullanılabilecek tahditli ticari taksi plakası taşıyan araçlar tarafından sunulmaktadır. Fiyatlandırma İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME tarafından belirlenen Siyah Taksi taksimetre fiyat tarifesine göre yapılmaktadır.

Bu haber toplam 2424 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.