• BIST 8988.07
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 19 °C

Tuzla'da İki tren kafa kafaya gelerek çarpıştı

Tuzla'da İki tren kafa kafaya gelerek çarpıştı
Tuzla'da Adapazarı -Pendik seferini yapan tren, Tuzla Tersane İstasyonu'nda bekleyen Yüksek Hızlı Tren (YHT)'e çarptı.

İSTANBUL- Tuzla'da Yüksek Hızlı Tren ile karşı yönden gelen tren aynı rayda kafa kafaya geldi. Trenler son anda dururken büyük bir kazanın önüne geçildi. Olay yerinde inceleme sürerken seferler aksıyor.
Tuzla'da Adapazarı -Pendik seferini yapan tren, Tuzla Tersane İstasyonu'nda bekleyen Yüksek Hızlı Tren (YHT)'e çarptı. Trenler çekilerek kaldırıldı. Kazada 7 kişinin hafif şekilde yaralanırken, seferlerin devam ettiği öğrenildi.

Tuzla Tersane istasyonunda, Adapazarı-Pendik seferini yapan ADA ekspresinin o sırada tersane istasyonunda bekleyen Söğütlüçeşme-Konya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren'e(YHT) düşük hızda çarptı. Kazada büyük bir faciadan dönülürken, trenlerde bulunan 7 yolcu çarpma ve düşme sonucu yaralandı. Hafif şekilde yaralanan yolcular, olay yerine gelen ambulanslarla çevredeki hastaneler kaldırıldı.

tuzlada-iki-tren-.jpgTRENLER ÇEKİLEREK KALDIRILDI

Kazanın ardından tren seferleri kontrollü bir şekilde devam ederken, olay yerine gelen TCDD görevlileri trenleri kaldırmak için çalışma yaptı. Önce ADA ekspresinin vagonları kaza mahallinden çekilerek uzaklaştırılırken, daha sonra da birbirine bitişik olan trenler ADA ekspresinin yardımı ile yavaş yavaş olay yerinden çekildi.

tuzlada-iki-tren--001.jpegYOLCULAR KAZA ANINI ANLATTI

Yaşanan kazada hafif yaralanan yolcular, ambulanslara taşınırken, kaza sırasında yaşadıklarını anlattılar. Trende bulunan yolculardan Muzaffer Baydu "Bir gürültü geldi. Hız yapmamıştık. Kafa kafaya çarptık. Ağır yaralı görmedim. Yanımdaki yengem yüzünü çarptı. Ambulansla hastaneye kaldırıldı. Ben iyiyim, herkese çok geçmiş olsun" dedi. Yolculardan Fatma Yılmaz ise "Bizim vagonda yaralı yoktu" şeklinde konuştu.

tuzlada-iki-tren-.jpegKAZA İLE İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

İki trenin çarpışmasına neden olan kazanın oluş sebebi henüz netleşmezken, kazanın sinyalizasyon hatasından kaynaklanmış olma ihtimali üzerinde duruluyor. Kaza ile ilgili makinistlerin ifadesine başvurulurken, polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği'nden Tuzla'daki tren kazasına ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bugün saat 08.45'te Adapazarı-Pendik seferini yapan ADA treni, Tuzla Tersane İstasyonunda beklemekte olan Söğütlüçeşme-Konya seferini yapan YHT'ye duramayarak düşük hızda tampon temasında bulunmuştur. Olayda hafif şekilde etkilenen ve kontrol amacıyla 112 Acil Sağlık ekiplerince çevredeki hastanelere sevk edilen (7) yolcumuza şifalar diliyor, tüm yolcularımıza geçmiş olsun diyoruz. Olay yerinde gerekli güvenlik önlemleri alınmış olup, durdurulan seferlerin tekrar başlatılması için çalışmalar devam etmektedir." denildi.

Bu haber toplam 1618 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.