• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 20 °C

TÜRSAB'ın acentesiz toplantısı

TÜRSAB'ın acentesiz toplantısı
TÜRSAB özel havayolu şirketlerinin genel müdürlerinin katılımıyla bir toplantı düzenledi. Toplantıda bir tek cak bileti satan acente yoktu.

Özkan Altıntaş-Türkiye Turizm


İSTANBUL- TÜRSAB'ta 18 şubat pazartesi günü, TÜRSAB Genel Merkezinde özel havayolu şirketlerinin genel müdürlerinin katılımıyla bir toplantı düzenlendi.  Toplantıda uçak bileti satan seyahat acentelerinin değil, özel havayollarının sorunları konuşuldu.

IATA ACENTELERİNi TÜRSAB ÇALIŞANLARI MI TEMSİL ETTİ?

TÜRSAB'ın kapalı kapılar ardında yaptığı görüşmelerle konuya tek taraflı yaklaştığını ve seyahat acentelerinin değil, havayollarının örütü gibi davrandığını belirten  ISAD Başkanı Selma Yılmaz, " Toplantıya katılan TÜRSAB çalışanlarının özel havayollarına ilgisini çözemedik. Neden seyahat acenteleri çağrılmadı. Uçak bileti satan seyahat acentelerinin geleceğini TÜRSAB çalışanları mı belirleyecekler? 
 Bu kişiler havayolları müdürlerine ne sordular veya sorabildiler mi? Konularına ne kadar hakimler? Böyle bir toplantıda neden bulundular?" dedi.
TÜRSAB'ın bilet satan seyahat acentelerinin sorunlaını bir yana bırakarak, havayollarının sorunlarını ele almasının sektörü ne kadar temsil ettiğinin göstergesi olduğunu belirten Selma Yılmaz, "Bu gibi toplantılarda 2500 IATA seyahat acentesin temsil eden ve sıkıntıları dilE getirecek kimse yok." dedi.

HAVAYOLU ŞİRKETLERİNİN SIKINTILARI  KONUŞULDU
Önümüzdeki 5 yıllık zaman dilimini kapsayan süreç içerisinde, sektörün genel durumu kapsamında, turizmin vazgeçilmez ve en önemli bölümlerinden birini oluşturan havayolu ulaşımı içerisinde özel havayolu şirketlerinin bugünkü durumu ve bu süreç içerisinde uygulayacağı planlamaları tartışıldı.

Toplantıya Onur Havayolları Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu, AtlasJet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, Saga Air Genel Müdürü Musa Alioğlu, Best Air Genel Müdürü Teoman Tosun, SunExpress Genel Müdür Yardımcısı Hacı Say, Freebird Yönetim Kurulu Üyesi Cem Bozyiğit, Pegasus Genel Müdürü Sertaç Haybat ve TÖSHİD Başkanı ve World Focus Genel Müdürü Yavuz Çizmeci katıldılar. Sky Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Talha Görgülü ise hava muhalefetinden dolayı katılamadı.

IATA ACENTE YOK
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’un Başkanlığında organize edilen toplantıya TÜRSAB Yönetim Kurulu üyesi Feyyaz Yalçın, Genel Müdür Hakan Himmetoğlu, Mali İşler Müdürü Arzu Erciyes, Başkan Danışmanı Arzu Çengil, Kurumsal İlişkiler Direktörü Ela Atakan ve Dış İlişkiler Bölümünden Melike Erol'da iştirak etti

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.