• BIST 9679.82
  • Altın 2504.8
  • Dolar 32.582
  • Euro 34.8471
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C
  • Antalya 21 °C

TÜRSAB ile Hestourex Fuarı ‘aktif turizm’de buluştu

TÜRSAB ile Hestourex Fuarı ‘aktif turizm’de buluştu
TÜRSAB ile Hestourex Fuarı arasında işbirliği anlaşması imzalandı. Hestourex’in bu yılkı temasını oluşturan Aktif turizmin, deniz, kum, güneş üçgenine eşdeğer bir potansiyeli olduğu belirtildi.

HALİL TUNCER
ISTANBUL - Türkiye Seyahat Acentaları Birliği – TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ile Antalya’da Cumhurbaşkanlığı destekli düzenlenen Hestourex Fuarı Danışma Kurulu Başkanı Emin Çakmak ve Aktüel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okan Kaya işbirliği anlaşması imzaladılar. Cumhurbaşkanlığı himayesinde 4. Hestourex Dünya Sağlık, Spor ve Alternatif Turizm Fuar ve Kongresi 2-4 Nisan'da Antalya'da gerçekleştirilecek. İmza töreninde Hestourex’in bu yılkı temasını oluşturan Aktif turizmin, deniz, kum, güneş üçgenine eşdeğer bir potansiyeli olduğu belirtildi.

hestourex-tursab.jpg
HESTOUREX Danışma Kurulu Başkanı Emin Çakmak, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya ve Aktüel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okan Kaya

BU YıLıN TEMASI AKTIF TURIZM
Hestourex Danışma Kurulu Başkanı Emin Çakmak Hestourex için her yıl bir tema belirlediklerini bu yılın temasının aktif turizm olduğunu, ve TÜRSAB ile ‘aktif turizm’de buluşarak unutulmaya yüz tutan aktif turizm alanlarını yeniden hayata geçireceklerini söyledi.
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek spor, sağlık ve alternatif turizmi kapsayan Hestourex Fuarı ile iş birliğine gitmekten büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

EMİN ÇAKMAK: 40-50 MILYAR DOLAR GELIR ELDE EDEBILIRIZ
TÜRSAB Genel merkezi’nde yapılan imza töreninde Hestourex Danışma Kurulu Başkanı Emin Çakmak Hestourex dünyadaki turizm trendlerinin değiştiğini belirterek, "Fuarcılık ikili görüşmelere doğru yöneliyor. Geçen sene 165 ülkeden 5 bin profesyonel delege ikili görüşmelere katıldı" diye konuştu.

Çakmak, TÜRSAB ile iş birliklerini güçlendireceklerini, TÜRSAB'ın bu sene Hestourex için ana paydaş konumuna geldiğini ve TÜRSAB ile kol kola verip Türkiye'de turizm sezonunun 12 aya yayılması ve ülke genelinde gerçekleştirilmesi için çalışacaklarını belirtti.

Aktif turizmin, deniz, kum, güneş üçgenine eşdeğer bir potansiyeli bulunduğunu anlatan Emin Çakmak, "Sağlıkta sadece tıp turizminde elde ettiğimiz rakamlar çok ciddi. Sağlık turizminin spa, wellness, termal, gastronomiyi de içeren 8 segmentini de dikkate alırsak ülkemizde 10 milyar dolarlık potansiyele ulaşmış durumda. Aktif turizmi, sağlık ve spor turizmi gibi tanıtabilirsek çok rahatlıkla 40-50 milyar dolar geliri elde edebiliriz" şeklinde konuştu.

Çakmak, Türkiye'ye sadece saç ekimi için 2019 yılında 498 bin kişinin geldiğini belirterek, "Sadece saç ekiminden elde ettiğimiz rakam 1 milyar doları geçiyor. Asıl rakamlar istatistiki boyutlara yansımış değil. Rakamlar daha iyi durumda." dedi.

firuz-baglikaya-011.jpgFİRUZ BAĞLıKAYA: ANTALYA'DA GERÇEKLEŞMESI ÖNEMLI
TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya, sektörün gelişmesi, turizmin 12 aya ve yurdun dört bir yanına yayılması için çalıştıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek olan spor, sağlık ve alternatif turizmi kapsayan Hestourex Fuarı ile iş birliğine gitmekten büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Hestourex fuarının, marka bir destinasyon konumuna yükselen Antalya'da gerçekleşiyor olması da ayrıca önem taşıyor. Türkiye sağlık, spor ve alternatif turizm alanlarında da çok önemli bir potansiyel barındırıyor. Hestourex Fuarı da katılımcı ve ziyaretçi bileşenleriyle bu potansiyeli bir çatı altında buluşturuyor. Bu özellikleriyle fuar Türkiye'nin sağlık, spor, inanç, kültür, doğa, gastronomi ve etkinlik gibi alanlardaki turizm zenginliğini ortaya koyan çok önemli bir platform olarak her geçen yıl daha da güçleniyor.

SAĞLIK TURİZMİNDE HEDEF BÜYÜK
Ülkemiz son yıllarda sağlık turizminde önemli adımlar atarak, bu alandan aldığı payı yıllık ortalama yüzde 25 artırıyor. Sadece sağlık ve tıbbi nedenlerle gelenlerden elde edilen sağlık turizmi gelirinin, 2019'un 9 aylık döneminde 1 milyar dolar seviyesini aştı. Saç ekimi, diş tedavisi, termal tesislerden faydalanmak gibi amaçlarla Türkiye'ye gelen ziyaretçiler de düşünüldüğünde bu rakam çok daha yüksek seviyelere çıktı. Türkiye'nin sağlık turizminde 2023 hedefinin 1,5 milyon sağlık turisti, 10 milyar dolar gelir elde etmektir.

SPOR TURİZMİ
Antalya'da bu yıl kış sezonunda 3 bine yakın spor kampı yapılmasını bekliyoruz. Spor turizminde öne çıkan bir diğer önemli alan ise golf turizmi. Türkiye'de 20 golf tesisi bulunuyor. 2019 yılında sadece Belek bölgesinde yabancı ziyaretçiler 560 binin üzerinde oyun oynadı. Bu Belek bölgesi açısından da rekor anlamına geliyor. Hestourex'in, golf turizmindeki büyüme trendine katkı sunacağına inanıyorum. TÜRSAB ve Hestourex arasında bugün burada imzalayacağımız iş birliği sözleşmesi ile sağlık, spor ve alternatif turizm alanlarındaki çalışmalara değer katacağına inanıyorum."

Bu haber toplam 2224 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.