• BIST 10173.99
  • Altın 2470.889
  • Dolar 32.1326
  • Euro 34.9943
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C
  • Antalya 24 °C

Türkiye'nin Ağaçları yarışması

Türkiye'nin Ağaçları yarışması
Avrupa Komisyonu "Türkiye'nin Ağaçları ve Ormanları" isimli fotoğraf yarışmasını 2007-2008 dönemi çevreye yönelik etkinlikleri çerçevesinde başlatıyor.

İSTANBUL- Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu, "Türkiye'nin Ağaçları ve Ormanları" isimli fotoğraf yarışmasını 2007-2008 dönemi çevreye yönelik etkinlikleri çerçevesinde başlatıyor. Yarışma, 23 Haziran 2008 tarihine kadar fotoğrafları ile başvuruda bulunacak tüm amatör ve profesyonellere açıktır.

Çevrenin, Avrupa Birliği'nin ana önceliklerinden biri olduğunu belirten Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Marc Pierini, sözlerini şöyle sürdürdü: "Birlik, doğayı ve biyoçeşitliliği korumanın yanısıra, daha temiz bir hava ve iklim değişikliğine karşı mücadele için çalışıyor. Bu hedeflere ulaşılmasında, ormanlar çok önemli bir rol oynuyor. Bu fotoğraf yarışması da, halkın dikkatini çevre ile ilgili konulara çekme ve bu alanda farkındalığı arttırma çabalarına katkıda bulunmayı amaçlıyor."




Türkiye'den ve AB'den amatör ve profesyonel fotoğrafçılar, 1 Ocak 2007'den bu yana Türkiye'de çekilmiş olan, en fazla üç adet siyah-beyaz ve/ya da renkli fotoğraf göndererek yarışmaya katılabilirler. Yarışma süresince yapılacak online halk oylaması ile haftanın ve ayın birincilerinin yanı sıra tüm dönemin halk oylaması birincisi belirlenecek. Halkoylamasından ayrı olarak yarışma sonunda, yarışmaya katılan tüm fotoğraflar, profesyonel bir jüri tarafından değerlendirilerek yarışmanın birincisi, ikincisi ve üçüncüsü ilan edilecek.

Yarışmanın kazananları profesyonel fotoğraf makineleri ile lenslerin yanında, bir yıllık National Geographic Türkiye Dergisi aboneliği ile ödüllendirilecektir. Online halk oylaması sonucunda ise, haftanın ve ayın birincileri çevre konulu yayınlar ile, en çok oy alan fotoğrafın sahibi de National Geographic Türkiye Dergisi'nin iki yıllık aboneliği ile ödüllendirilecektir.

"Türkiye'nin Ağaçları ve Ormanları" Fotoğraf Yarışması, National Geographic Türkiye Dergisi ve Radyo Mydonose işbirliğiyle düzenleniyor.

Fotoğraf ve oy gönderenler böylelikle Ankara'da bir "Türkiye ve Avrupa Ormanı"'nın oluşturulmasına katkıda bulunmuş olacaklar ve kendilerine elektronik sertifika gönderilecektir. Yarışmaya katılmak için son gün 23 Haziran 2008.

 

Yarışma hakkında ayrıntılı bilgi, katılım koşulları ve kurallar, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu resmi websitesinde bulunabilir: www.avrupa.info.tr  Selda Düzenli ile iletişime geçiniz: (selda.duzenli@ec.europa.eu)

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.