• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C
  • Antalya 18 °C

Türkiye'den Çin'e uzanan İpek Yolu turizm yolu oluyor

Türkiye'den Çin'e uzanan İpek Yolu turizm yolu oluyor
İpek Yolu'nun turizm yolu olması için Çin Ulusal Turizm Bürosu Çin'in tarihi İpek Yolu'nun geçtiği ülkelerde yaptığı tanıtıma Türkiye'den başladı.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı Şi Cinping‘in (Xi Jinping) 2013 yılında ortaya koyduğu “İpek Yolu global bir turizm yolu olsun ve yol boyunca ülkelerle işbirlikleri kurulsun” şeklindeki önerisi Çin Ulusal Turizm Bürosu tarafından İstanbul’dan başlatıldı. Böylece Çin ile Türkiye tarihi İpekyolu ile hem karadan, hem ve denizden bağlanıyor.
“İpek Yolu boyunda güzel Çin”i keşfedin” (Explore Beautiful Chine along The Silk Road) sloganı ile yola çıkan Çin Ulusal Turizm Bürosu Çin’in tarihi İpek Yolu’nun geçtiği ülkelerde yaptığı tanıtıma Türkiye’den başladı. 

ipek-yolu.jpg

İpek Yolu’nun başlangıç noktası İstanbul Ceylan Intercontinental Hotel’de düzenlenen “İpekyolu Gecesi’nde Çin’in kültürü, tarihi özellikleri ve doğasıyla bilinmeyen yönleri tanıtıldı.
İpek Yolu’ndaki ülkelerle turizmde işbirliği kurulması için başlatılan proje için Çin’den 14 vilayet ve belediyelerinin yetkililerinden oluşan 50 kişilik heyet İstanbul’a geldi. Ceylan Intercontinental Hotel’de Türk seyahat acenteleri ve turizimcileri ile yapılan workshop’ta buluşan Çin heyeti konuklarla Çin gösterilerinin ve Çin mutfağının yemeklerinin sunulduğu toplantıda bir araya geldi. Çinli sanatçıların yaptığı gösteriler ilgiyle izlendi.

ipek-yolu-001.jpg

ipek-yolu-002.jpg

ipek-yolu-003.jpg

ÖNEMLİ KATILIM OLDU

Toplantıya çok sayıda turizmci yanında Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Fan Wienming, İstanbul Başkonsolosu Gu Jinguit, Ningxia Bölgesi Turizm Müdürü Yang Liu, İstanbul’un turizmden sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdür Yardımcısı Hüseyin Gazi Coşan, İRO Yönetim Kurulu Üyesi ve TUREB 2. Başkanı Hakan Eğinlioğlu, Çince Rehberler Derneği - Çintured Başkanı Kadir Tanrıdağlı ve Türsab Başkanı Başaran Ulusoy katıldı.

ipek-yolu-004.jpg

YANG LIU : İPEK YOLU PROJESI TURİZMDE YENI BIR SAYFA AÇıYOR
Açılış konuşmasını yapan Ningxia Bölgesi Turizm Müdürü Yang Liu, 14 ilden 50 turizmci ile geldiklerini belirterek “Çinde yaşayan 3 milyon müslüman adına saygı ve sevgilerimizi sunuyoruz” diyerek sözlerine başladı. İpek Yolu’nun günümüzde hoşgörüyü artırdığını, ticari ve kültürel ilişkiyi güçlendirdiğini söyleyen Yang Liu, “İpek Yolu’nun batı ucu İstanbul’dur. Türkiye ile Çin’in önemli bir tarihsel geçmişi vardır. Bu nedenle İstanbul’a büyük önem veriyoruz. İstanbul’dan Çin’in Nigxia (Ningşa) Özerk Bölgesi’ne uzanan İpek yolu projesi ülkelerle Çin’in ilişkisine yeni bir sayfa açacaktır” dedi. İpek Yolu projesinin alt yapısını hazırladıklarını belirten Yang Liu, 524 milyon dolarlık bütçe ile Kuşak yol, 4 havalimanı, hızlı tren ve 54 noktaya havayolu uçuşlarının getirileceğini söyledi.

ipek-yolu-005.jpg

GU JINGUIT: TÜRKIYE’YE YETERLI ÇINLI TURIST GELMIYOR
İstanbul Başkonsolosu Gu Jinguit, Çin’den yurtdışına çıkan turist sayısının 100 milyonu geçtiği ve Türkiye’nin bunun sadece 200 binini aldığını belirterek “Çinli turistin Türkiye’ye yeterince gelmediği görülüyor. Türkiye’nin e-vize ygulamasını getirmesiyle artık Türkiye’ye daha çok Çinli gelecekter ve iki ülkenin ilişkileri daha güçlenecektir. İpek Yolu projesi ile halklar birbirlerini daha iyi anlayacaklardır. İki ülke arasında turizm hareketi artacaktır” dedi.

ipek-yolu-006.jpg

TÜRSAB BAŞKANI: UÇAK SEFERLERI YETERSIZ

Türsab Başkanı Başaran Ulusoy “Macera yolu ticarit yoluna dönüştü. Bunu değerlendirelim istiyoruz. Çin’in daha çok keşfedilecek yeri var. Ancak uçak seferleri yetersiz. 100 milyon turistten 200 binini alabiliyoruz. Çin hava Yolları gelsin veya Türk Hava Yolları’na müsaade edin. İki ülkenin güzelliklerini paylaşmak istiyoruz” dedi.

ipek-yolu-007.jpg

İSMAİL GÜLTEKİN: İPEK YOLU İLE İLİŞKİLER GÜÇLENECEK

İstanbul’un turizmden sorumlu Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, incelemek için gittiği Çen’de yaklaşık bir ay kaldığını belirterek, “Vize kolaylığı, artırılacak havayolu seferleri ile karşılıklı ilişkilerin daha gelişeceğini umuyoruz. Çin’den gelen misafirlerimiz için hed türlü güvenlik önlemlerini almaya devam ediyoruz. İpek yolu projesi ile iki ülkenin ilişkilerinin gelişmesini diliyoruz” dedi.

ipek-yolu-008.jpg

Daha sonra söz alan Ligarba Turizm’in Genel Müdürü İrfan Karslı Çin ile ilgili tanıtımı barkovizyon eşliinde yaptı.  

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.