• BIST 9008.05
  • Altın 2278.004
  • Dolar 32.3105
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • Antalya 15 °C

Türkiye'de bir ilk kadınlara özel AVM açılıyor

Türkiye'de bir ilk kadınlara özel AVM açılıyor
Türkiye'nin ilk ve tek kadınlara özel AVM'si Zeytinburnu'nda kapılarını açmaya hazırlanırken kamuoyunda tartışmaları da beraberinde getirdi.

İSTANBUL- İstanbul Zeytinburnu'nda kurulacak AVM, muhafazakar kadınlara hitap ederken AVM içinde 5 vakit ezan okunacak. Türkiye'nin ilk ve tek kadınlara özel AVM'si Zeytinburnu'nda kapılarını açmaya hazırlanırken kamuoyunda tartışmaları da beraberinde getirdi. Muhafazakar kadın müşterileri hitap etmesi planlanan AVM'nin, kadına yönelik ayrımcılığı tetiklediği tartışılıyor.

kadinlari-ozel-avm.jpgZeruj Port’un sahibi Zehra Özkaymaz, daha önce Tekstil Port adıyla açılmak istenen AVM binasını satın aldı. İnstagram fenomeni olan Özkaymaz, lakabı olan Zeruj adıyla oluşturduğu kimlikle düzenlediği 'muhafazakar moda festivalleri' ile tanınıyor.

kadinlari-ozel-avm-001.jpgİçerisinde 126 mağaza barındırması planlanan Zeruj Port AVM'de sadece kadın ve çocuk ürünlerinin yer alacağı, erkek giyimi ve ihtiyacına yönelik hiçbir şey bulunmayacağı belirtilirken, bu özelliği nedeniyle 'Türkiye'de ve dünyada bir ilk' olduğu ifade ediliyor. 'Kadınların rahat bir şekilde alışveriş yapması için' böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Özkaymaz, özellikle muhafazakar kesimin bu türden bir AVM’ye ihtiyacı olduğunu dile getiriyor.

'5 VAKİT EZAN OKUNACAK'
İçerisinde 5 vakit ezanın okunacağı belirtilen bu AVM’de ayrıca pek çok tasarımcının da mağazası bulunacak.

kadinlari-ozel-avm-002.jpg'MALEZYA'DA KADINLARA ÖZEL ÇARŞI VAR'
Sosyal medyada insanların sürekli nabzını tuttuklarını söyleyen Zehra Özkaymaz, “Sosyal medya bizim için büyük bir avantaj oldu. İnsanlar İnstagram ve online sitelerde alışveriş yapıyor ama ürünlerin görünür olup elle tutulur olması hepimizin ihtiyacıydı. İşte burası çıkış noktamız oldu. Bu AVM’nin benzeri başka bir yerde yok. Malezya’da sadece kadınlara hitap eden ürünlerin yer aldığı bir çarşı var ama Zeruj Port, kadın teması ve AVM özelliğiyle tüm bunlardan ayrı bir yerde duruyor” diyor.  https://www.a24.com.tr/turkiyede-bir-ilk-kadinlara-ozel-avm-aciliyor-haberi-40125384h.html?h=52

Bu haber toplam 12767 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.