• BIST 8718.11
  • Altın 2245.94
  • Dolar 32.3321
  • Euro 35.1754
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 3 °C
  • Antalya 13 °C

Türkiye’de 15. Yılını kutlayan MSC Cruises, geri dönüyor

Türkiye’de 15. Yılını kutlayan MSC Cruises, geri dönüyor
Türkiye limanlarına 2021 yaz sezonunda dönüş yapmanın heyecanını Baltalimanı Portaxe’da seyahat acenteleri ve iş ortaklarının katılımıyla kutladı.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL- Avrupa’nın en büyük gemi seyahat şirketi MSC Cruises, hem Türkiye’deki 15’inci yılını hem de uzun bir aranın ardından tekrar Türkiye limanlarına 2021 yaz sezonunda dönüş yapmanın heyecanını Baltalimanı Portaxe’da seyahat acenteleri ve iş ortaklarının katılımıyla kutladı.

msc-cruises-014.jpg
msc-cruises-004.jpg
msc-cruises-016.jpg
Türkiye’deki 15’inci yılını kutlayan MSC Cruises, 2021 yaz sonunda İstanbul ve Kuşadası’nda misafirleriyle buluşacak. MSC Cruises bu sürede Türkiye’ye ortalama olarak 212.500 yolcu taşıyacak ve Türkiye’den 10.000 misafiri ağırlayacak. MSC Cruises Global Yönetici Direktörü Angelo Capurro, misafirleri arasında yapılan ankette en çok İstanbul’un tercih edildiğini belirterek “MSC Fantasia, 25’er kez İstanbul ve Kuşadası’na uğrarken, MSC Lirica ise sezon boyunca 23 kez Kuşadası’nı ziyaret edecek” dedi.

msc-cruises-005.jpg2 GEMI ILE TÜRKIYE LIMANLARıNA GERI DÖNÜYORUZ
MSC Cruises Global Yönetici Direktörü Angelo Capurro ve Türkiye Genel Müdürü Necla Tuncel’in ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte İstanbul’un MSC Cruises’in Galataport ile birlikte “Ana Limanı” olacağı bildirildi. Ayrıca MSC Cruises’in 2021 yaz sezonunda, Fantasia ve Lirica adlı 2 gemi ile Türkiye limanlarına geri döneceği açıkladı. Ege, Adriyatik ve Doğu Akdeniz programlarını gerçekleştirecek olan gemiler ile hem İstanbul hem de Kuşadası, şirketin seyahat programında önemli birer iniş ve biniş limanı olarak belirlendi. Böylece uzun bir aradan sonra Türkiye limanlarına geri dönen MSC Cruises, Türkiye’deki yeni yapılanmasıyla, operasyonlarını daha da güçlendirdiği belirtildi.

msc-cruises-006.jpg200 BIN MSC YOLCUSU TÜRKIYE LIMANLARıNı ZIYARET EDECEK
MSC Cruises’in 2017-2027 yılları arasındaki planında 13.5 milyar euro yatıım planı bulunduğunu belirten Capurro, filonun 17 gemiye çıkacağını söyledi. Capurro, böylece 221 limana, 212 dünya destinasyonunu ve 83 ülkeye seger yapacaklarını anlattı.
MSC Cruises”in 2003 yılında ilk kez Türkiye limanlarına geldiğini, 2005’te Türkiye temsilciliği açtığını, 2015’te 3 gemiye çıktığını, 2018’de Türkiye ofisinin yeniden yapılandığını belirten Angelo Capurro “Aradan geçen 5 yıl sonra 2 geli iyle yine Türkiye limanlarına geliyoruz. 2021 sonrası 200 bin MSC yolcusu Türkiye limanlarını ziyaret edecek. MSC cruises olarak 2003 yılında 127 bin yolcu ile başladık. 2020’de bu rakam 3 milyon 62 bin 211’e çıkacak. 2027 yılı hedefimiz ise 3 kat büyüme ile 10 milyon 115 bin olacaktır ” dedi.

msc-cruises-007.jpg

msc-cruises-008.jpgMSC FANTASIA’NıN 9 GÜNLÜK PROGRAMı
MSC Fantasia’nın 559 eurodan başlayan, 2021 Nisan ve Eylül ayları arasındaki 9 günlük programına göre, İstanbul, Efes Antik Harabeleri’nin yakınındaki Kuşadası, olimpiyatların doğduğu şehir Katakolon, kara turlarıyla Atina, Pire, Korfu Adası, İtalya’daki Bari ve Venedik ile Kuzey İtalya’daki Trieste Limanı, geminin İstanbul’a dönmeden önce uğrayacağı duraklar olacak.

msc-cruises-009.jpgMSC LIRICA’NıN 7 GÜNLÜK PROGRAMı
MSC Lirica, 249 eurodan başlayan fiyatlarla Mayıs 2021’den Eylül 2021’e kadar Kuşadası’dan Pire’ye 7 gecelik seyahat programına göre Kuşadası’na geri dönmeden önce Mikonos Yunan Adası’na, Haife Israil’e, Limassol Kıbrıs’a ve Rodos’a uğrayacak.

msc-cruises-010.jpgMSC CRUISES TÜRKIYE OFISINI YENIDEN YAPıLANDıRDı
MSC Cruises Yönetici Direktörü Angelo Capurro, “Türkiye'ye geri dönmekten dolayı büyük bir heyecan duyuyoruz. Türkiye’ye yolcu getirdiğimiz son dönemde, genel satış acentesi olarak faaliyet gösterirken, Şubat 2018 itibariyle oluşumumuzu MSC ofisi olarak yeniden yapılandırdık. Seyahat acentelerinin isteklerini dikkate alarak hazırlanan ve kendilerine daha etkin bir biçimde yardımcı olabilecek, doğru satış araçlarına sahibiz. Uzun yıllardır geliştirmiş olduğumuz olumlu ilişkiler doğrultusunda, acentelerimizin verdikleri desteğin giderek artacağına inanıyor, 2021 yaz döneminde, İstanbul ve Kuşadası’na gerçekleştireceğimiz Ege & Adriyatik programlarında, hep birlikte başarılı bir yıl geçireceğimizi öngörüyoruz” dedi.

msc-cruises-011.jpgTUNCEL: MSS’NİN TÜRKİYE LİMANLARINA DÖNÜŞÜ HEYECAN VERİCİ
MSC Cruises Türkiye Genel Müdürü Necla Tuncel “5 yıl aradan sonra 2021 yılında gemilerimizin Türkiye’ye dönecek olması hem ülkemize tekrar turist getirebilmek hem de misafirlerimizi Türkiye limanlarından gemiye bindirebilmek bizleri çok heyecanlandırıyor” dedi.
Necla Tuncel şunları söyledi: “Yeni yapımızla birlikte öncelikli olarak Türkiye limanları global anlamda Cenova, Marsilya, Barselona, Dubai gibi iniş ve biniş limanı olarak belirlendi. Artık dünyanın çeşitli ülkelerinde sayısı 50’yi bulan tüm MSC ofisleri, direkt sistemden İstanbul ve Kuşadası için satış yapabilecek. Böylece farklı ülkelerden gelecek yolcular, İstanbul ve Kuşadası’nı günü birlik gezmek yerine, Türkiye’ye uçarak, gemiye direkt buradan katılma imkanı elde edecek.”

mac-gemi.jpg
1.-resim-yeni-ad-001.jpg

MSC Cruises, etkinliğe katılan tüm konukları sanal ortamda gemiye bindirdi. Böylece tüm konuklar fotoğraf hilesiyle iki yıl önceden Fantasia'nın önünde ve güvertesinde oldular. 

msc-cruises-012.jpgMSC FANTASIA HAKKıNDA
MSC Fantasia, geniş misafir portföyünün, özellikle de ailelerin deniz yolculuğu esnasında ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandı. Tenis kortlarından basketbol sahalarına, mini golf sahasından jogging parkuru ve spor salonuna, aqua park tesisinden Formula 1 simülatörü ve 4D sinemaya kadar gemide çeşitli spor ve eğlence faaliyetleri bulunuyor. Dinlenmek ve rahatlamak isteyen misafirler için ise MSC Aurea Spa, pek çok bakım ve terapi seçeneği sunuyor. Ana restoranlarının yanı sıra, dünya mutfaklarından da örnekler sunulan özel yemek alanlarında pek çok lezzeti ve otantik yemekler misafirlerle buluşuyor. MSC Fantasia, MSC Yacht Club ile misafirlerine lüks bir deniz yolculuğu deneyimi sunarken, yenilikçi “gemi içinde gemi” konseptine sahip MSC Yacht Club, gemi güvertesinin ön kısmında bulunan özel yüzme havuzu, solaryum, özel restoran, 24 saat butler hizmeti gibi özellikleriyle ayrıcalık ve mahremiyet arayan, detaylara önem veren misafirler için uygun bir seçenek sunuyor.

MSC FANTASIA
Brüt tonaj: 137, 936 GT
Maksimum yolcu kapasitesi: 3,274
Mürettebat sayısı: 1,370
Kabin Sayısı :1,637
Uzunluk / En / Yükseklik: 333.3 m / 37.92 m / 66.80 m
Maksimum hız: 22.9 knots

msc-cruises-013.jpgMSC LIRICA HAKKINDA
MSC Lirica, 992 kabini ile zarafeti, konforu ve misafirperverliği merkeze alan benzersiz bir deniz yolculuğu deneyimi sağlıyor. Gemideki fuaye alanlarının görkemi ve boydan boya camla kaplı salonların sunduğu ferahlığın hakim olduğu atmosfer misafirlerle buluşuyor. Muhteşem Beverly Hills Bar veya gösteri öncesi kokteyli için harika bir buluşma yeri olan geleneksel İngiliz tarzıyla donatılmış Lord Nelson Pub da dahil olmak üzere pek çok salon ve bar seçeneği bulunan gemide, aileler için ise her yaştan çocuğa hitap eden programlı aktivitelerin yanı sıra bir su parkı ve iki yüzme havuzuna ek olarak LEGO Group ve Chicco işbirliği ile bir çocuk oyun alanı yer alıyor. MSC Aurea Spa, yorgunluğunu atmak isteyenlere cenneti sunarken, Broadway Tiyatrosu ise misafirlerini her gece eğlenceye davet ediyor. İki ana restoran, bir büfe ve popüler Kaito Sushi Bar seçenekleri sayesinde misafirler, istekleri doğrultusunda yemeklerinin tadını çıkarabilecek.

MSC LIRICA
Brüt tonaj: 65,591
Maksimum yolcu kapasitesi: 2,679
Mürettebat sayısı: 721
Kabin Sayısı: 992
Uzunluk / En / Yükseklik: 274.9 m / 32 m / 53 m
Maksimum hız: 21.7 knots

msc-cruises-015.jpgÇEVRECİ GEMİLER
MSC Cruises Global Yönetici Direktörü Angelo Capurro MSC gemilerinin çevreci olduğunu belirterek “Su altı gürültü engelleme sistemi ile balıklarar zarar verilmesini bile engelleyen sistemler kullanıyoruz. Ayrıca hibrit egzos temizleme sistemi, atık su arıtma, kirlenme önleyici boyalar bulunan gemilerin gerekli çevre sertifikaları bulunuyor” dedi.

MSC CRUISES HAKKıNDA
Genel merkezi İsviçre’nin Cenevre kentinde bulunan MSC Cruises, lider nakliye ve lojistik holdingi olan MSC Grubu’un Gemi Seyahati Departmanının bir parçası olarak dünyada en hızla büyüyen gemi seyahat hattına sahiptir. 17 modern ve yenilikçi gemiden oluşan MSC Cruises filosu, sektöründe çevresel açıdan en gelişmiş filolarından biridir. Çevre yönetimine önem veren, filosunun hem denizdeki hem de kıyıdaki çevresel etkilerini asgari orana indirmek ve kesintisiz olarak azaltmak amacıyla yenilikçi deniz ve çevresel teknolojiler kullanan MSC Cruises, 11.6 milyar Euro’luk yatırımla gemi sayısını 2027’ye kadar 25’e ulaştırmayı planlıyor. Ayrıca, 2023 ile 2026 yılları arasında dört süper yat gemisinden oluşan yeni lüks gemi seyahat markasına da ayrıca 2 milyar Euro yatırım gerçekleştirmeyi amaçlıyor. Beş kıtada 200’den fazla destinasyona yelken açan MSC Cruises, sirketin Avrupa mirasından ilham alarak sunduğu zengin gemi seyahati deneyimi ile dünya çapında 180’den fazla milleti bir araya getiriyor. Akşam yemeğinde misafirlerle buluşan uluslararası mutfaklar, dünya standartlarında eğlence anlayışı, ödüllere layık görülen aile boyu programlar ve misafir dostu son teknoloji sunuyor.

Bu haber toplam 8872 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.