• BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • Antalya 23 °C

Türkiye ve Rusya arasında 'Ortak Turizm Eylem Planı'

Türkiye ve Rusya arasında 'Ortak Turizm Eylem Planı'
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Rusya Federal Turizm Ajansı Başkanı Zarina Doguzova, Ankara’da bir araya gelerek Türkiye ve Rusya arasında "Ortak Turizm Eylem Planı"nı imzaladı.

ANKARA - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Rusya Federal Turizm Ajansı Başkanı Zarina Doguzova, Ankara’da bir araya gelerek Türkiye ve Rusya arasında "Ortak Turizm Eylem Planı"nı imzaladı.

Ankara'da düzenlenen Türkiye-Rusya Turizm İşbirliği Toplantısı'nda Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Rusya Federal Turizm Ajansı Başkanı Zarina Doguzova ve beraberindeki heyetle bir araya geldi. İkili görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında Bakan Ersoy, yıl sonuna kadar 4 milyon Rus turistin Türkiye’yi ziyaret etmesinin beklediklerini açıkladı:

“Pandemi koşullarında ülkelerarası turizm trafiği tekrar açıldı. Özellikle Rusya-Türkiye arasındaki hava ve turist trafiği de çok yoğun bir şekilde başladı. Rus meslektaşlarımızla, hem pandemi öncesinde hem pandemi sonrasından hem de bundan sonra devam edecek olan turizm toplantılarımız var. Rusya Halk Sağlığı Komisyonu’ndan üyeler ve aynı şekilde turist güvenliği ile ilgili iki ülke arasında yapılan toplantılarda karşılaşılan sorunlara tespitler konuluyor ve bu sorunlara nasıl müdahale edeceğimiz, nasıl iyileştirileceği konusunda fikir alışverişi yapılıyor. Dün de ilgili komisyonlarımız toplantılarını yaptılar, tespitlerde bulunduk. Nelerin iyileştirileceği konusunda mutabık kaldık ve herkes üzerine düşeni yapacak. Sevindirici olan her geçen gün tartışacak konuların azalıyor olması ve çok hızlı bir şekilde çözülüyor olması. He iki taraf açısından mutluluk verici.”

‘Güvenli Turizm Sertifikası’nın ne kadar önemli olduğunu gördük’

 

“Bu sene turistler açısından çok zor olmasına rağmen Rusya’nın beklentilerin üzerinde bir hareket oluştu. Ağustos sonu itibarıyla Rus turist sayısı 2,5 milyonu geçti ama yıl sonu itibarıyla 4 milyondan fazla Rus misafiri ülkemizde ağırlayacağız gibi görünüyor. Rusya geçen sene olduğu gibi bu sene de birinci sırada yer alıyor. Güvenli Turizm Sertifikası’nın ne kadar önemli olduğunu gördük. Hayatımızda kalıcı olması gerekiyor. Turizm teşvik kanunu ile birlikte bu sertifikasyon programı kanunen kalıcı hale getirildi. Pandemiden sonra da hijyen kuralları, denetimler artık hayatımızın bir parçası olacak.”

‘Elektronik vize ve vize muafiyeti gibi konuları düşünüyoruz’

Rusya Federal Turizm Ajansı Başkanı Zarina Doguzova ise “Türkiye, turizm açısından Rusya’da en popüler ülke” diyerek şunları kaydetti:

“Dün yapılan toplantıda ulaştırma ve güvenlik konularını ele aldık. Kovid-19’a karşı çalışmalarımız var. Bilgilendirmenin artırılması konusunda yeni bir karar aldık. Karantinanın otellerde ücretsiz sağlanması gerekiyordu. Bazı yerlerde bunun uygulanmadığına dair şikayetler aldık. Hizmet kalitesi ve konforlu ortamı artırmak istiyoruz. Aynı zamanda iyi ilişkileri karşılıklı geliştirmek istiyoruz. Türkiye, Rusya’ya gelen turistler arasında 30. sırada. Türk misafirlerimizin sayısını artırmak için elektronik vize ve vize muafiyeti gibi konuları düşünüyoruz.”

Bu haber toplam 322 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.