İSTANBUL- Fatih ilçesinde konaklayan bir turist ailesinin zehirlenmesi sonucu hayatını kaybetmesi Türkiye'de büyük bir depreme neden olmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bizzat müdahalesine yol açmıştı.
Türkiye turizmde, Türk kökenli ancak Almanya'da yaşayan Böcek ailesinin trajik ölümünün, varış yerinin güvenliği konusunda şüphe yaratmasını istemiyor ve bu amaçla aşçılar, seyyar satıcılar, otel sahibi ve ilaçlama şirketi sahibi olmak üzere 11 kişinin tutuklandığı bir soruşturma yürütüyor .
Bütün bunlar, 11 Kasım Salı günü mide bulantısı ve kusma gibi belirtiler göstermeye başlayan baba, anne ve üç ve altı yaşlarındaki iki çocuğunun ölümüne yol açan zehirlenmenin kaynağını açıklığa kavuşturma çabasıdır. Hastanede tedavi edilip taburcu edilmelerine rağmen, belirtileri kötüleşti ve sonunda öldüler.
Fümigasyon, güçlenen bir teori
Cumhuriyet gazetesinin haberine göre , olayla ilgili ilk soruşturma , olası bir gıda zehirlenmesi üzerine yoğunlaştı . Bunun üzerine bir restoran kapatıldı, restoran sahibi, aşçısı ve çok sayıda seyyar satıcı tutuklandı.
Ancak aynı otelde kalan iki turistte daha benzer belirtiler ortaya çıkınca, polis Pazar günü işletmeyi tahliye edip abluka altına aldı ve odak noktasını, tesisin bir bölümünde bir fümigasyon şirketi tarafından kullanılan pestisit zehirlenmesi , özellikle de alüminyum fosfit zehirlenmesi üzerine çevirdi. Maddenin suyla tepkimesi sonucu oluşan zehirli dumanların, banyo havalandırma sistemi aracılığıyla ailenin odasına girmiş olabileceği düşünülüyor. Otel sahibi, birkaç çalışan, söz konusu fümigasyon şirketinin müdürü ve bir çalışanı da gözaltına alınanlar listesine eklendi.
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada davaya değinerek, soruşturmanın devam ettiğini ve henüz resmi bir sonuç alınamadığını vurguladı. Ayrıca, trajedinin ülkede gıda hijyeni konusunda geniş çaplı bir ulusal tartışmayı tetiklemiş olmasına rağmen, dava henüz sonuçlanmamışken Türk gıda sektörü üzerinde "şüphe uyandırmanın" doğru olmadığını belirterek dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.



































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.