• BIST 8872.85
  • Altın 3007.928
  • Dolar 34.2845
  • Euro 37.163
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 4 °C
  • Antalya 16 °C

Türkiye sağlık turizmi WTM 2015'te

Türkiye sağlık turizmi WTM 2015'te
WTM 2015'te Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTC adına Genel Sekreter Yunus Gürkan, Türkiye’nin sağlık turizmini tanıtıyor.

LONDRA- Dünyanın en büyük turizm fuarları arasında sayılan ve her yıl İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen World Travel Market- WTM 2015 adlı Londra Turizm Fuarı’nda Türkiye 583 metrekarelik alanda 60 katılımcı ile katılıyor. Fuarda Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi-THTC adına Genel Sekreter Yunus Gürkan, Türkiye’nin sağlık turizmini tanıtıyor.

yunus-lon2.20151104004314.jpg

lon-15a.20151104005436.jpg

lon15b.jpg

lon15c.jpg

KEŞFEDİLMEMİŞ DESTİNASYONLAR TANITILIYOR
Londra Kültür ve Tanıtma Ataşemiz Ali Selçuk Can, bu yılki fuarda 2016'da Antalya nın ev sahipliğinde gerçekleşecek dünyanın en büyük uluslararası botanik EXPO'sunun yanısıra Efes gibi UNESCO dünya kültürel miras alanı ile birlikte keşfedilmemiş tatil destinasyonları (Mersin) ve alternatif turizm olanaklarını ön plana çıkardıklarını bildirdi.

yunus-cem.jpg
Yunus Gürkan, Cem Polatoğlu

yunus-erdal.jpg
Yunus Gürkan, Erdal İpekeşen

yunus-lon3.jpg
Yunus Gürkan ve TÜROFED yönetimi

THY 189 METREKARELIK ALANDA
2-5 Kasım tarihleri arasında Excel Olimpia'da düzenlenen fuarda, Türkiye standı kapladığı geniş alan ve dikkat çeken tanıtımıyla ilgileri üzerinde topladı. Türk Hava Yolları'nın da 189 metrekarelik alanda stand açtığı fuarda Türkiye'yi Tanıtma Genel Müdür Yardımcıları Ahmet Temurci, Ramazan Çokçevik ve Londra Kültür ve Tanıtma Ataşesi Ali Selçuk Can temsil ediyor.
Bu yıl stand açan oteller, havayolu şirketleri ve turizm şirketleri yanında Antalya Expo 2016, Nevşehir Kapadokya, Denizli Pamukkale ve Gelibolu Çanakkale tanıtım standları dikkat çekiyor.

yunuslonali.jpg

yunus-lon62.jpg
Ali Gümüşhan, Suat Özbek, Yunus Gürkan

İNGİLTERE PAZARINDA YÜZDE 2 AZALMA VAR
Londra Kültür ve Tanıtma Ataşesi Ali Selçuk Can, İngiltere pazarında bu yıl yüzde 2 civarında bir eksilme olduğunu belirterek bu açığı yıl sonunda düz bir çizgide kapatacaklarını tahmin ettiklerini bildirdi. Can, 2016 yılında İngiltere turizm ve seyahat pazarının yükseldiğini ve bu artıştan Türkiye'nin de payına düşeceğini alacağını söyledi.
İngiltere tatil rezervasyonlarının en çok yapıldığı ayın ocak ayı olduğunu belirten Can, Londra Kültür ve Turizm müşavirliği olarak İngiltere'de Türkiye tanıtımlarını hem televizyon hem de açık hava reklamları olarak gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi.
Fuara ilk kez 25 kişilik ekibiyle katılan Ürgüp Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Aydın da, fuarda Ürgüp ve Kapadokya'nın tanıtımını yapmak için bulunduklarını bildirdi.

yunuslonn.jpg
Yunus Gürkan ve TÜROFED yönetimi

EXPO 2016'YA MİLYON ZİYARETÇİ BEKLİYORUZ
23 Nisan - 31 Ekim tarihleri arasında Antalya'da yapılacak Expo 2016 ile ilgili olarak Expo 2016 Tanıtım ve Halkla İlişkiler Müdürü Burak Katmer, botanik ve bahçecilik üzerine açılacak fuara şu ana kadar 41 ülkenin katılımının kesinleştiğini ve bu sayının daha artacağını beklediklerini isöyledi. Katmer şunları söyledi: "Expo 2016 Antalya, herkese yönelik her yaştan her kesimden insanları farklı bir şey bulabilecekleri bir alan. Burada çocuklar için çocuk adası, bilim ve teknoloji merkezi kurulacak ve çocuklar eğlenerek öğrenecekler. Yabancılar için ise yaz aylarında neredeyse 11 milyon turist katılımı var. Bunların ciddi bir kesimini Expo alanına çekmek istiyoruz. Expo 2016, 191 gün sürecek çok sayıda kültürel, sanatsal ve bilimsel faaliyetleri içerecek. Antalya ve çevre illerde yaşayanları, yerli turisti de çekmeyi amaçlıyoruz. Expo 2016'da sadece tarım ve bahçecilik ile ilgili değil çok sayıda sürprizin olacağını dile getiren Katmer, 8 milyon gibi ziyaret hedefi olduklarını ve yapacakları tanıtımlarla bu sayıyı aşmayı düşündüklerini sözlerine ekledi.
Bu yıl 36.'sı düzenlenen WTM 2015 Fuarı’na Arap Yarımadası, Latin Amerika, Avrupa, Afrika ve Asya'dan 50 binden fazla turizmci, bakanlık düzeyinde turizm yetkilileri ve uluslararası basın kuruluşu yetkilisi katılıyor. Fuar, 5 Kasım'da sona erecek.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.