• BIST 9623.86
  • Altın 2497.745
  • Dolar 32.5886
  • Euro 34.8498
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 22 °C

Türkiye Sağlık Turizmi, Berlin ITB 2021 Turizm Fuarı’nda

Türkiye Sağlık Turizmi, Berlin ITB 2021 Turizm Fuarı’nda
THTC Sağlık turizmi Konseyi Derneği yönetimi yıllardan beri katıldıkları Berlin ITB Fuarı’na bu yıl sanal ortamda katılarak Türkiye’nin sağlık turizmini tanıtarak geleneği bozmadı.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL / ANKARA/ BERLİN –
Dünyanın en önemli turizm fuarı olar ve 9-12 Mart tarihleri arasında sanal ortamda düzenlenen Berlin ITB 2021 Fuarı’na Türkiye Sağlık Turizmi Konseyi THTC Yönetimi olarak Kurucu Başkan Emin Çakmak, Genel Sekreter Dr. Genco Çelikkanat ve Yönetim Kurulu Üyeleri Yunus Gürkan, Dr. Yalçın Genç, Candan Şahin katılıyor. THTC yönetimi etkinliklerde yer alarak Türkiye’nin sağlık turizmini tanıtıyor.

itb-berlin-005.jpg
itb-berlin-thtc.jpg
ITB Berlin'in önceki fuarlarından görüntüler....

DÜNYANIN TURİZMCİLERİ SANAL ORTAMDA BULUŞUYOR

"Seyahat Sektörünün Dijital Buluşması" sloganı ile düzenlenen Berlin ITB 2021 Fuarı’nda “İstediğin zaman. Her yerde…’ denilerek etkinlikler yapılıyor.
Berlin ITB 2021 fuarı, ticari ziyaretçiler için COVID-19 salgına rağmen dünyanın her yerinden turizmcileri, turizm hizmeti sağlayıcıları ile ağ kuruyor. Fikir alışverişinde bulunma, iyi bilgi alışverişi yapma ve iş görüşmeleri, işbirlikleri kurmak için ideal koşullar sağlıyor. Pandemi döneminde sanal ortama taşınan dünyanın önemli fuarlar zincirine ITB Berlin 2021 Turizm Fuarı’da katıldı. ITB Berlin 2021 www.itb.com sanal ortamda önemli ülkelerin katılımıyla devam ediyor.
Dünyanın önde gelen turizm ticareti fuarı ITB Berlin 2021 dijitaL olarak itb-now.com'da başladı. Toplam 120 ülkeden 3.513 katılımcı turizm endüstrisinin geleceği yönelik taleplerini yansıtıyor. ITB Berlin 2021 kıtılımcısı, turizm organizasyonları, dernekleri, seyahat teknolojisi, tur operatörleri, otel endüstrisi ve destinasyon yönetimi şirketleri (DMC'ler) ilk beş pazarı temsil ediyor. ITB Berlin 202’de 590 konuşmacının katılımıyla yaklaşık 400 oturum, basın konferansları ve sunumlar içeren etkinlikler gerçekleşiyon

berlin-itb-2021-turizm--001.jpg

TURİZMİN GLECEĞİ KONUŞULUYOR
ITB Berlin 2021, 9 - 12 Mart tarihleri arasında, endüstrisinin küresel temsilcilerini B2B ortamında buluşturuyor. Bu yıl ITB Berlin NOW olarak tanıtılan fuar, tamamen turizm profesyonellerinin ihtiyaçlarına göre tasarlanmış yeni sanal platformunda yapılıyor. Yapılan etkinliklerde turizm sektörünü yeniden başlatmak ve kriz sonrası toparlanmaya yönelik fikirler, ITB Berlin NOW’in ana konularını oluşturdu,

berlin-itb-2021.jpg
httpswww.turkiyeturizm.comturkiye-saglik-turizmi-berlin-itb-2021-turizm-fuarinda-64794h.htm-001.jpg

berlin-itb-2021-turizm-.jpg

TÜRKİYE’NİN SAĞLIK TURİZMİ TANITILIYOR
Sağlık turizmi Konseyi Derneği - THTC yönetimi yıllardan beri katıldıkları Berlin ITB Fuarı’na bu yıl sanal ortamda katılarak Türkiye’nin sağlık turizmini tanıtarak geleneği bozmadı. THTC Yönetimi Kurucu Başkan Emin Çakmak ve Yönetim Kurulu Üyesi Yunus Gürkan “Her zaman olduğu gibi, Türkiyemizin Global Sağlık Turizminde ki öncü ve lider platformu Turkish Healthcare Travel Council olarak ta Dünyanın en büyük Turizm Fuarında dinamik ekibimizle yerimizi alıyoruz, sayısız Sağlık/ Medikal Turizm görüşmelerini başarılı bir şekilde gerçekleştiriyoruz” dedi.

saglik-001.jpg

ITB BERLIN NOW’DA MEDIKAL TURIZMIN GELECEĞI
Sağlık şu anda çok konuşulan bir konudur. Tıp turizmi - şu anda diğer seyahat pazarları gibi az abone olunan - hem büyük zorluklarla hem de fırsatlarla karşı karşıyadır. ITB Berlin NOW Convention'ın HTI Roundtable'ında Sağlık Turizmi Endüstrisi HTI'nin genel müdürü ve ortağı Leila Krešić-Jurić, diğer panel üyeleriyle sürdürülebilir medikal turizm için en son trendleri ve stratejileri tartıştı.
Leila Krešić-Jurić, birine “güvende kalması” için yalvarmanın yeni normale ait olduğunu söyledi. Bu nedenle, onu gelecekte medikal turizmi geliştirmek için bir stratejinin parçası haline getirmek çok daha önemliydi: "Odak, tedaviden önlemeye kayıyor." Oteller ve tur operatörleri ile ortaklık kuran hastaneler ve klinikler gibi tıbbi sağlayıcılar bunu yapmak zorunda kalacaktı. Yeni medikal turizm ürünleri ve hizmetleri sunmak için stratejilerini pandeminin etkilerine uyarlar.
Mevcut koşullarda, geniş bir potansiyele sahip olan medikal turizm üzerinde özel bir odaklanma söz konusudur. Örneğin, Avrupa Kaplıcalar Birliği (ESPA), tıbbi kaplıcalarda ve sağlık merkezlerinde uzun Covid'in etkilerini tedavi etmeye yönelik konseptler üzerinde çalışıyor. Teletıp alanındaki yeni yaklaşımlar, tıp turizmi için de yeni olanaklar sunmaktadır. Kilitlenme sırasında telefon ve internet üzerinden konsültasyon ve tedavi gören hastalar birçok yerde test edildi. Moderatör Krešić-Jurić, "Sonunda bu, daha az seyahatin daha fazla seyahat haline gelebileceği anlamına geliyor" dedi. Koronavirüsün dünya çapında medikal turizmi artırma potansiyeline sahip olduğunu söyledi.
Tripsetc Travel Company'nin CEO'su ve kurucusu Sherif Hassan, Covid-19 nedeniyle de sağlık hizmetlerinin turizm için muazzam umutlar sunduğuna ikna olmuştu. Ancak kavramların yeniden işlenmesi gerekiyordu. İç hastalıkları uzmanı, "Wellness otelleri sağlık hizmetlerine odaklanmalı ve klinikler sağlık hizmetlerine daha fazla önem vermelidir" dedi.
International Patient Service Deutschland'ın yönetici ortağı Christian Fadi El-Khouri, birçok medikal turizm sağlayıcısının tam bir müşteri eksikliği yaşadığından endişeleniyor. Hastalar seyahat edemediği için elektif tedavi ve ameliyat ertelendi veya iptal edildi. Ancak, sınırların açılmasının pazarı yeniden canlandıracağından ve yüksek talep beklenebileceğinden emindi.
Roseview Investment & Advisors Teknoloji Yatırımları CEO'su Sandeep Vohra, yeni tıbbi teknolojilerin kullanımının turizm için büyük fırsatlar sunduğunu ekledi. Bu alanda, tıp turizminde gerçek bir devrim için umut veren çok sayıda gelecek vaat eden girişim vardı.
Julius Rose'un CEO'su Ivana Kolar, pazarın ancak sürdürülebilir turizmi hesaba katarsa ​​toparlanabileceğinden emindi. Danışman, "Sosyal uzaklaşma kitle turizmi ürünleriyle pek iyi gitmiyor" dedi. Dahası, birçok sağlayıcı, uzun Covid'in etkilerinden muzdarip insanlara yardım etmeye hazırlanıyordu. "İnsanlar sağlık hizmetlerine her zamankinden daha fazla yatırım yapmaya hazır."

itb-berlin-thtc-001.jpg

TURİZMDE SON GELİŞMELER

Dünyanın önde gelen seyahat ticaret fuarı, Berlin ITB 2021, turizm endüstrisini sanal biçimde bir araya getiriyor. En son endüstri ürünleri hakkındaki bilgilerle birlikte ağ oluşturma ve iş görüşmesi için çok sayıda fırsat sunuyor. Etkinliğin başlamasından bir gün önce platformu tam olarak test etmek ve kullanıcıların tüm ana işlevlere aşina olmalarını sağlamak için 8 Mart Pazartesi günü oryantasyon günü resmi bir açılış yapıldı.

berlin-itb-2021-turizm--002.jpg

PROGRAMDA YAPILANLAR
ITB Berlin 2021’in açılışı 9 Mart’ta basın toplantısı ile yapıldı. Açılış sonrası fuarın katılımcıları sunumlar ve katılımcı şirketlerin basın konferansları ile sürdü. Açılış programında 27 katılımcı basın toplantısı yaptı. Ayrıca 88 katılımcı sunumlar yaptı. Programda yer alan Sax Talk
- SAX TALK - 9 Mart, 10 - 10.30'da bölümünde Saksonya yemekleri anlatıldı. Ayrıca bu yıl daha geniş katımıla LGBT + Medya ilişkileri gündeme alındı.
Medikal Turizm ile medya buluşması gerçekleşti.

itb-berlin-thtc-002.jpg

TURİZMİN YENİDEN TOPARLANMASI KONUŞULDU

Sektörü yeniden başlatmak ve kriz sonrası toparlanmaya yönelik fikirler, ITB Berlin NOW’in ana konularını oluşturdu. Yapılan etkinliklerde yer alan başlıklar şöyle:
Seyahat endüstrisinin geleceği üzerine ITB Berlin ŞİMDİ Konvansiyonunun Odağı - Saksonya Resmi Kültür Merkezi ve Gürcistan Dijital Macera ve Sürdürülebilirlik Ortağı - Lider endüstri figürleri, ITB Berlin Seyahat ve Turizm Deklarasyonu ile politika yapıcılara hitap ediyor - Ticaret fuarı sonrası programı, uluslararası üne sahip DJ Paul van Dyk ile canlı eğlence sunuyor

Zor zamanlar için yenilikçi bir format: 120 ülkeden toplam 3.513 katılımcı, 9 - 12 Mart 2021 tarihleri ​​arasında ITB Berlin NOW'un dijital ortamda katılıyor.
Mevcut seyahat kısıtlamaları. İtb-now.com adresindeki yeni platform, iş, ağ oluşturma, içerik ve haberleri tek bir yerde yoğunlaştırıyor. Show Floor, video akışı, sanal kafeler ve akıllı çöpçatanlık araçları ile başarılı ticari fuar sonuçları için en iyi fırsatları sunuyor.

itb-berlin-thtc-003.jpg

PANDEMI SONRASı KONUŞULUYOR

ITB Berlin NOW Konvansiyonunda, 80'den fazla CEO dahil olmak üzere 280'den fazla önde gelen uluslararası konuşmacı, 180 sanal tartışma turunda konferanslar ve röportajlar gerçekleştirecek. Endüstrinin koronavirüs pandemisinin ve şeklinin etkisinin üstesinden nasıl gelebileceğine dair değerlendirmelerini ve görüşlerini sunacak.
Tüm gün süren canlı bir etkinlik programını içeren iki paralel video akışı, sergi alanlarındaki iki stüdyodan yayınlanacak. Bazı konuşmacılar stüdyoya hijyen kurallarına uygun olarak şahsen katılırken, diğerleri canlı yayınlara uzaktan katılacak. Fuarın ardından içerik 31 Mayıs 2021'e kadar çevrimiçi kalacaktır, böylece katılımcılar yine de önemli bilgileri ve bağlantıları bulabilir, katılımlarını değerlendirebilir ve program öğelerine erişebilirler.

berlin-itb-2021-turizm--003.jpg

YENI UMUTLAR SUNMAK BIZIM SORUMLULUĞUMUZDUR
Messe Berlin CEO'su Martin Ecknig fuar hakkında şurları söyledi: “Kuşkusuz, seyahat endüstrisi salgın tarafından kötü bir şekilde etkilendi. Ancak, Dünyanın Önde Gelen Seyahat Ticaret Fuarı olarak, özellikle bu zor zamanlarda sektöre yönelim ve yeni umutlar sunmak bizim sorumluluğumuzdur. ITB Berlin NOW ve sanal platformumuz ile dünyanın her yerinden çok zor durumda olan oyunculara birbirleriyle iletişim kurma, yeni gelişmeler hakkında bilgi edinme ve iş yapma fırsatı veriyoruz. Aylarca süren durgunluktan sonra, sanal pazarımızın gelecek için somut sonuçlar üreteceğine ve önümüzdeki yıllarda hibrit bir etkinliğin parçası olarak geçerliliğini koruyacağına çok eminim ”dedi

PANDEMİDE MARKALARA GÜVEN KÖTÜYE GIDIYOR
ITB Berlin ve Travelzoo tarafından yapılan özel, küresel bir anket, çeşitli pazarlarda değişen güven düzeylerini ve onu inşa etmeye yardımcı olan faktörleri inceledi. Bulgular, özellikle Avrupalılar arasında pandemi sırasında seyahat markalarına olan güvenin kötüye gittiğini gösteriyor.
ABD ve Çin'de, katılımcıların sırasıyla yüzde 47 ve 49'u pandemi sırasında seyahat markalarına olan güvenlerinin arttığını söylerken, Almanya, İngiltere ve Fransa'da yalnızca yüzde 17, 18 ve 16 bu fikre katıldı.
Markalara güvenin önemli olup olmadığı konusundaki görüşler de önemli ölçüde çeşitlilik gösteriyordu. 55-64 yaşındakilerin yüzde 55'i güvenin büyük bir rol oynadığını söylerken, 24 yaşın altındakiler arasında sadece yüzde 37'si aynı şeyi söyledi.
Ankete katılanların yüzde 50'si para iade garantisi veya yeniden rezervasyon seçeneklerinin iyi bir fikir olduğunu düşündü. Ankete katılanların yüzde 46'sı seyahat ederken koruyucu önlemlerin alınması gerektiğini kabul ederken, yüzde 44'ü onları barınakta destekledi. Travelzoo Almanya Genel Müdürü Christian Smart, bunları ve özel çalışmanın diğer sonuçlarını 10 Mart Çarşamba günü 10 Mart Çarşamba günü 10:40 - 10:55 saatleri arasında ITB Berlin NOW Konvansiyonu'nda sunacak.

berlin-itb-2021-001.jpg
berlin-itb-2021-002.jpgITB BERLIN NOW HAKKıNDA

ITB Berlin Now, 9 Mart Salı ile 12 Mart Cuma günleri arasında yalnızca ticari ziyaretçiler için ve tamamen sanal bir etkinlik olarak gerçekleşecek. ITB Berlin, Dünyanın Önde Gelen Seyahat Ticaret Fuarıdır. ITB Berlin NOW'un bir parçası olarak, türünün en büyük seyahat endüstrisi etkinliği olan ITB Berlin NOW Convention da sanal bir etkinlik olarak gerçekleşiyor.
Dünya Turizm Şehirleri Federasyonu (WTCF) ortak ev sahibi, Mascontour Track ITB Future Track'in sponsoru, Google ve Lufthansa ITB Pazarlama ve Dağıtım Yolu, Federal Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Bakanlığı'nın (BMZ) sponsorları. ITB Sürdürülebilirlik Yolu ortağı, SIO AG, eTravel DATA TALKS'ın pist sponsorudur ve Studiosus, oturum sponsorudur. Ayrıca diğer sponsorlara da özellikle teşekkür etmek isteriz: Resmi Alıcılar Grubu Sponsoru Filipinler, Lüks Sponsor Botswana Turizm ve ayrıca NOW Star sponsorları Endonezya, Maldivler, Filipinler ve Turizm Malezya, NOW Shine sponsorları BWH Otel Grubu ve Huawei Petal Arama ve NOW Light, Clock PMS +, Deutsche Hospitality, Dominik Cumhuriyeti Turizm Bakanlığı, Madrid, NG Phaselis Bay, Penguin Ocean Leisure, SERVICE-REISEN GIESSEN, SR Travel ve Via Hansa & Borealis'e sponsorluk yapıyor.
berlin-itb-2021-003.jpg
berlin-itb-2021-004.jpg
berlin-itb-2021-005.jpg
berlin-itb-2021-006.jpg

Bu haber toplam 2983 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.