• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Türkiye kültürü, Hollanda'da

Türkiye kültürü, Hollanda'da
Anadolu'nun zengin kültürü Hollanda'da görücüye çıktı. Rotterdam Kunsthal Müzesi'nde açılan ve Türkiye'deki göçebe hayatını anlatan sergi büyük bir ilgi gördü.

ROTTERDAM -Anadolu'nun zengin kültürü Hollanda'da görücüye çıktı. Rotterdam Kunsthal Müzesi'nde açılan ve Türkiye'deki göçebe hayatını anlatan sergi büyük bir ilgi gördü. 1 Temmuz tarihine kadar açık kalacak olan sergide göçebelerin günlük yaşantılarından kesitlerle Anadolu'nun eşsiz kilimleri ve karikatürist Osman Turhan'ın çalışmalarına yer verildi.

Serginin açılışını yapan Adalet Bakan Yardımcısı Nebahat Albayrak, hem Rotterdam'lı hem de Anadolu insanı olarak böylesi bir sergide bulunmaktan son derece memnun olduğunu dile getirdi. Hollanda'nın tanınmış ve de saygı gören müzesinin kapılarını bu sergi için açmış olmasının son derece önemli olduğunu da değinen Albayrak, Hollanda'nın ve Hollandalıların Türkiye'ye olan ilgilerinin yüksekliğine dikkat çekti. Bu gibi etkinliklerin artırılması gerektiğine işaret eden Nebahat Albayrak şöyle konuştu: "Hem Anadolu insanı hem de bir Rotterdam'lı olarak Anadolu'nun değişik yörelerinden eserlerin olması ve aynı zamanda orijinallerinin burada sergilenmesinden son derece memnunum. Bu gibi sergiler çok önemli. Hollanda'nın tanınmış saygı gören müzelerinin sergi salonlarının bu gibi konuları işlemesi olumlu bir adım. Çünkü bu Hollanda'nın ve Hollandalıların Türkiye'ye olan ilgisini gösteriyor. Bu gibi etkinlikler artmalı. Biraz daha birbirimizi tanımalıyız. Benim ümidim bu serginin Hollanda'da yaşayan Türklerin de ilgisini çekmesi. Kültür ile ilgilenen Hollandalıların bu gibi etkinliklere katılmaları ve Türkiye'deki kültürleri ziyaretleri kuşkusuz Türkiye'nin ve Türklerin tanıtımına katkı yapıyor." dedi.

 



Kunsthal Müzesi Müdürü Wim Pijpes bu sergiye ev sahipliği yapmaktan büyük bir memnunluk duyduklarını söyledi. Sergi vesilesiyle Türkiye'nin bilinmeyen yönlerini Hollandalılara anlatmak istediklerini de kaydeden Wim Pijpes, "Gerçekten Anadolu'dan son derece güzel numuneleri burada sergilemekten son derece mutluyuz. Türkiye'nin bilinmeyen yönlerini Rotterdam'a taşıdık. Göçebe kültürü, Türk kültürü ve diğer grupların hayatlarından ve kullandıkları eşyalarından kesitleri buraya taşıdık. Bu eserleri 1 Haziran 2008 tarihine değin sergileyeceğiz. Türkleri de bu sergiye davet ediyoruz. " şeklinde konuştu.

 

Rotterdam Belediye Başkan Yardımcısı Hamit Karakuş ise, kentlerinde bu türden kültürel faaliyetlere daha da çok yer vermeyi amaçladıklarını belirtti. Kültürel faaliyetlerin insanları ve ülkeleri bir birine yaklaştırdığını dile getiren Karakuş şöyle konuştu: "Biz Rotterdam'da kültürel faaliyeti yoğunlaştırmak istiyoruz. Bilhassa kültürel faaliyetlerin ülkeleri birbirine yakınlaştıracağını biliyoruz. Bu sergi de gördüğünüz gibi Türklerden ziyade Hollandalıların daha çok ilgisini çok çekiyor. Bu da bizi çok memnun ediyor. Türkiye'yi tanıtmasından, ülkemizin geçmişini tanıtması açısından. Büyük bir fırsat olduğunu düşünüyorum."

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.