• BIST 9524.59
  • Altın 2508.833
  • Dolar 32.5673
  • Euro 34.6971
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 15 °C

‘Türkiye-Hırvatistan Akdeniz Bağlantıları” sergisi

‘Türkiye-Hırvatistan Akdeniz Bağlantıları” sergisi
Antalya Kültür Sanat Kaleiçi Evi’nde açılan “Türkiye-Hırvatistan Akdeniz Bağlantıları” adlı sergi, Hırvat sanatçı Miljenko Bengez’in eserlerinden oluşuyor.

ANTALYA- Hırvatistan Başkonsolosluğu ile Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) İşbirliği'nde Antalya Kültür Sanat Kaleiçi Evi’nde açılan “Türkiye-Hırvatistan Akdeniz Bağlantıları” adlı sergi, Hırvat sanatçı Miljenko Bengez’in Akdeniz şehirlerini ve bu şehirlerdeki gündelik yaşamı yansıtan eserlerinden oluşuyor.

hiirvatistan.jpgSerginin açılışını ATSO Başkanı Davut Çetin, Hırvatistan İstanbul Başkonsolosu Dr. Ivana Zerec, ATSO yönetim kurulu ve meclis üyeleri, KKTC Başkonsolosu Mustafa Kemal Beyazbayram, Almanya Federal Cumhuriyeti Antalya Konsolosu Wolfgang Wessel ve Avrupa Birliği Bilgi Merkezi Koordinatörü İsmail Tuna Aras ile birlikte yaptılar.

hiirvatistan-001.jpgHırvatistan İstanbul Başkonsolosu Dr. Ivana Zerec, "Hırvat ressam Miljenko Bengez'in eserlerinin yer aldığı sergimiz, ATSO'nun katkılarıyla Antalya'daki ilk kültürel etkinliğimiz oldu" dedi. Türkiye-Hırvatistan arasındaki kültürel ve ticari ilişkilerin her geçen gün güçlenerek arttığını kaydeden Zerec, "Antalyalı iş adamlarının Hırvatistan'da daha fazla yatırım yapmaları için de ATSO ile ilişkilerimizi güçlendiriyoruz, bu konuda çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Antalya'nın ekonomik başarısını takdirle izliyoruz. Özellikle küresel pazarda marka konumlandırma, otel tedarik zinciri yönetimi, golf turizmi gibi alanlardaki deneyiminden faydalanmak istiyoruz. Bu gelişmelerin yanında iki ülke arasında öğrenci ve turist değişimi üzerinde de duruyoruz" dedi. Zerec, serginin aynı zamanda Hırvatistan’ın Avrupa Birliği 2020 Dönem Başkanlığı altında düzenlenen ilk kültürel etkinlik olduğunu da vurguladı.
hiirvatistan-002.jpgAkdeniz kültürünü yansıtan sanat eserlerine ev sahipliği yaptıklarını belirten ATSO Başkanı Davut Çetin de iki ülke arasındaki kültürel ve ticari ilişkilerin önemi ifade ederek, ATSO olarak katkılarını sürdüreceklerini vurguladı. Hırvat ressam Miljenko Bengez'in 23 eserinin yer aldığı sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdikleri sergi, 17 Ocak 2020 tarihine kadar Antalya Kültür Sanat Kaleiçi Evi’nde açık kalacak.

Bu haber toplam 2020 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.