• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Türkiye Aşçılar Milli Takımı seçimi

Türkiye Aşçılar Milli Takımı seçimi
Türkiye’nin spor branşlarındaki seçmelerdeki sistem 13-17 Aralıkta İstanbul seçmelerinde Aşçılar Milli Takımı’nın oluşturulmasında uygulanmaya başlandı.

İSTANBUL- Türkiye’nin spor branşlarındaki seçmelerdeki sistem, 13-17 Aralık'ta İstanbul'da yapılacak seçmelerde Aşçılar Milli Takımı’nın oluşturulmasında uygulanmaya başlandı. Türkiye Aşçılar Milli Takımı Kaptanı Ümit Yüksel , TÜYAP’ta yapılacak Mutfak Günleri yarışmasında Türkiye’nin Aşçılar Milli Takımı’nı oluşturacaklarını belirterek “Herbiri kendi branşında başarılı olan arkadaşlarla Aşçılar Milli Takımı’nı güçlendireceğiz”dedi.

 



ÖN ELEMEDE AŞÇILARI ŞEF MAX SEÇECEK

Ümit Yüksel, kurulun başına Aşçılar Milli Takımı’nın kuruluş aşamasında büyük emekleri geçen ve gençlere yaptığı yatırımlarla adından sıkça sözedilen  Maximilianna Thomae’nin getirldiğini bildirdi.

Gençlerin “Şef Max’ olarak tanıdıkları Maximilianna Thomae’nin şeffaf olarak alt komisyonlardan gelecek raporlamayı  yaparak ve milli takıma milli aşçı seçeceğini belirten Ümit Yüksel  yapılacak işlemi şöyle anlattı:

AŞÇILAR MİLLİ TAKIMI BAKANLIĞA BİLDİRİLECEK

“Chef Max komisyonda isimleri netleştirip Türkiye Aşçılar Milli Takımı Kaptanı olarak Ümit Yüksel’e dosya halinde sunacaktır. Ümit Yüksel dosyadaki isimleri branşlarına göre tek tek değerlendirerek çeşitli ülkelerde yapılacak yarışmalarda takıma kazandırmak için tek seçici olarak çalışacaktır. Bu değerlendirme sonucu Tüm Aşçılar Federasyonu TAF Başkanı ile bilgileri paylaşıp yurt dışındaki yarışmalara katılacak olan şefleri bir dosya ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bildirecektir.




YETENEKLİ AŞÇILARI KOMİTELER BELİRLEYECEK

Bu çalışmada Şef Gökhan Tufan, Akdeniz ve Ege Bölgesi’nde Aşçılar Milli Takımı’na Şef Yücel Dereyayla Anadolu’da bulunan  genç yetenekleri seçmek ve milli takıma kazandırmak üzere görevlendirildi.  Ekipler Şef Max ile koordineli çalışacaklar.
Şef Zeynep Ada ise Aşçılar Milli Takımı  sanat bölümünü seçmek üzere görevlendirildi. Zeynep Ada,  üniversitelerde sanat üzerine çalışma yapan veya mezun olan öğrenciler ile temasa geçerek milli takıma kazandırmaya devam edecektir.

Yurt dışında çalışan büyük yeteneklerin Aşçılar Milli Takımı’na kazandırılması için ise Şefle Yusuf Yaran,  Tarkan Özdemir ve Tekin Günaydın görevlendirildi.

Bu komitenin şeffaflık adına Aşçılar milli Takımı’nın adını daha yüksek seviyelere taşıyacağına eminiz. Bu sayede Aşçılar Milli Takımı’nın hepimize gurur veren başarılarının daha artacağını biliyoruz.”

 



KENDİNE GÜVENEN HER AŞÇI MİLLİ OLABİLİR

Ümit Yüksel yapılacak yarışmaların tüm şeflere açık olduğunu belirterek şöyle devam etti:
“2008 yılı içerisinde yapılacak yarışmaya medeni cesareti olup katılan tüm şeflerimiz milli takıma girme şansına sahiptir. En iyi dereceyi kazanan, HCCP bilgisi olan, yemek pişirme tekniklerini bilen ve komisyon tarafından kabul görmüş tüm Türk şefler Aşçılar milli Takımı’nda yer alabilir. 2008 yılı içerisinde seçilen şefler, Londra, Fransa, Almanya, Ukrayna, Rusya, Ekaterinburg’ ta yapılacak uluslar arası yarışmalara götürülüp birer birer Aşçılar Milli Takımı’na kazandırılacaktır.”

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.