• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C
  • Antalya 21 °C

Türk turizmi savaşa kilitlendi

Türk turizmi savaşa kilitlendi
Turizm sektörü sıkıntılı.Rusya'nın Ukrayna'da operasyona başlamasıyla Türk turizmciler kara kara düşünmeye başladı. Rusya ve Ukrayna’dan iptallerin başladığı,rezervasyonların da azaldığını belirtiyor.

İSTANBUL - Turizm sektörü sıkıntılı.Rusya'nın Ukrayna'da operasyona başlamasıyla Türk turizmciler kara kara düşünmeye başladı. Rusya ve Ukrayna’dan iptallerin başladığı,rezervasyonların da azaldığını belirtiyor.

Turizm Sektörü Rusya-Ukrayna savaşın kilitlendi. Öncelikle bölgede yaşanan insanlık dramının sonlanmasını bekleyen turizm sektörü,Sektör, tablonun 15 Mart’tan sonra netleşmesini bekliyor.

turk-turizmi.jpgDünya Gazetesi'nin haberine göre Ukrayna ve Rusya arasında savaşın başlamasının ardından Rusya’dan sınırlı da olsa rezervasyon iptali başladı. Sektör temsilcileri, her şeyden önce yaşanan dramın son bulmasının önemli olduğunu vurgularken, turizmde tablonun 15 Mart’ta netleşeceğini belirtti. Bugün olağanüstü toplanan Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) genel kurul toplantısında yaşanan gelişmeleri ve bölgelere etkisini değerlendirecek.

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Ukrayna’da satışların zaten yoğun olmadığını, Rusya tarafında da yavaşlama olduğunu, sınırlı olsa da iptallerin yaşandığını belirterek, Türk turizmindeki yansımalarının 15 Mart’tan sonra tamamen netleşmeye başlayacağını aktardı.

turk-turizmi-.jpgEge Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler ise, az sayıda da olsa rezervasyon iptallerinin başladığını ve bu iptallerin Ukrayna’da akrabaları olan Ruslar tarafından yapıldığı ve mayıs ve haziran ağırlıklı rezervasyonlarda gerçekleştiğini açıkladı.

Daha önce satışların yüzde 70’inin Türkiye’ye olduğunu açıklayan Rus Tur Operatörleri Birliği (ATOR), operasyonun başladığı ilk gün olan cuma günü satışların yüzde 20-40 düştüğünü açıkladı. ATOR ayrıca, turistlerin iptal koşullarını öğrenmek için turizm şirketlerini aradığını ancak şu ana kadar çok az iptal olduğunu bildirdi.

turk-turizmi-.pngRezervasyon iptali yaşanmadığının altını çizen ise, güneydeki havalimanlarının kapatılmasını insanların anlayışla karşıladığını ve uçacakları havalimanını yeniden planlamayı seçtiklerini söyledi. Intourist ise iptallerin sadece kapalı olan havalimanlarında yapılacak yakın tarihli turlarla sınırlı kaldığını bildirdi.

Bu haber toplam 1081 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.