• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 18 °C

Türk turizmciler Türkiye için Yeni Delhi’de buluştu

Türk turizmciler Türkiye için Yeni Delhi’de buluştu
TITC Türk-Hindistan Turizm Konseyi tarafından Hindistan'ın 6 şehrinde düzenlenen workshoplara katılan 30’a yakın Türk turizmci Yeni Delhi’de buluştu.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKIYE TURIZM
YENI DELHI / HİNDİSTAN -
Dünya turizminde seyahatte en çok harcama yapan ülkeler arasında 7’inci sırada bulunan Hindistan pazarından Türkiye’nin aldığı payı artırmak için TITC Türk-Hindistan Turizm Konseyi tarafından 6 şehirde düzenlenen workshoplara katılan 30’a yakın Türk turizmci Yeni Delhi’de buluştu.
TİTC Kurucu Başkanı Emin Çakmak ve TITC Genel Sekreteri Duygu Kuşkulu’nun organizasyonu ile12'inci kez düzenlenen ve Hindistan'ın 6 şehrinde yapılacak road show’un ilk gününde konuklar Uzakdoğu’nun seçkin lezzetlerinin sunulduğu bir yemekte bir araya geldiler. Çin mutfağından, Japon mutfağına, Tayland mutfağından Hint mutfağına kadar tüm lezzetleri tadar Türk konuklar “Yemekleri çok tatışılan Hindistan’da lezzetli yemekler yediğimiz bir akşam yaşadık” dediler.

turizmciler-delhi.jpgturizmciler-delhi.JPG
davet.jpg
turizmciler-delhi-001.JPGTÜRK TURİZMCİLERİ TAFİ BAŞKANI CHUG AĞIRLADI

Yeni Delhi The Grand Hotel’de düzenlenen workshop öncesi Türk turizmciler Hindistan Seyahat Acentaları Federasyonu TAFI Başkanı Praveen Chug’un konuğu olarak Ambiance Mall’un terast katında yer alan Kylin Premier Restoran’da hoşgeldiniz yemeği ile ağırlandılar. Yemeğe TAFİ başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, Türkiye seferlerine başlayan Indigo Havayolları Ticari Müdürü Willy Boulter ekibi ve yöneticileri, GateWay ve VFS ekibi ile Yeni Delhi’deki seyahat acenteleri katıldı.
titc-delhi-003.JPG
xtitc-delhi-004.JPG
titc-delhi-005.JPG
tafi-delhi-004.JPG
tafi-delhi-005.JPG
tafi-delhi-006.JPG
tafi-delhi-007.JPG
Konuklar Kylin Restoran’ın Genel Müdürü Varun Verma ve Operasyon Direktörü Sohan Bohra’nın hazırladığı Uzakdoğu’nun muhteşem lezzetlerini tatma imkanı buldular.

DÜNYANIN EN ÇOK HARCAYAN 7’Cİ TURİSTİ
Forbes dergisi 2017 rakamlarına göre yurtdışına 25 milyon turistin seyahat ettiği, yurtiçinde ise milyarı aşkın seyahatin yapıldığı 209 milyar dolar ile dünyanın turizmde 7’inci en çok harcayan ülkesi olduğu belirtiyor. Hintli turist seyahat harcamalarında kişi başına 1200 dolar harcarken, Amerikalı turist 700 dolar, İngiliz turistin ise 500 dolar harcadığı anlatılıyor.

turizmciler-delhi-002.JPGHEDEF 1 MİLYON HİNDİSTANLI TURİST
TITC Türk-Hindistan Turizm Konseyi ve T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Yeni Delhi Kültür ve Turizm tanıtma Müşavirliği işbirliği, Indigo Havayolları ve GatewaY & VFS iç hat ulaşım ve destek ve sponsorlukları ile düzenlenen roadshow’lar için TITC Kurucu Başkanı Emin Çakmak “Özel sektör devlet işbirliği ile Hindistan vatandaşlarının Ülkemize olan ilgisi son yıllarda hızla artmış ve ülkemize gelen ziyaretçi sayıları 150.000 rakamlarını aşmıştır. Hedefimizi 2023 yılında Hindistandan ülkemiz de katma değeri yüksek 1 milyon ziyaretçi misafir ağırlamaktır. Hindistan'a 12'ci kez düzenlediğimiz Rod show'da 1000'e yakın acente ile buluşacağız. 12 yılda 500'e yakın Türk turizmcisini sayısı 10 bine varan Hindistanlı seyahat acenteleri ile buluşturduk. Türkiye'ye gelen Hintli turist sayısının ilk dönem yüzde 30 olmak üzere yüzde 50'lere varan ölçüde artmasında TITC'nin çalışmalarının büyük payı vardır” dedi.
Hindistan’da 12 kez tanıtım yaptıklarını hatıratan Çakmak, “Profesyonel kokartlı rehberimiz Koray Yalkut ile Türkiye’nin turizm destinasyonlarının tanıtımını yapıyoruz. B2B workshoplarının yanı sıra katılımcı acentelere Türkiye Turizm Destinasyon Eğitim Sertifika’sını veriyoruz” şeklinde konuştu.

turizmciler-delhi-009.JPGINDIGO TÜRKIYE UÇUŞLARINA BAŞLIYOR
20 Aralık 2018 tarihinde Hindistan’ın En büyük özel hava yolu şirketi olan Indigo ile THY “code share” ortak kod paylaşım uçuşları hususunda anlaşmaya vardıklarını belirten Emin Çakmak, “Anlaşma ile birlikte Indigo Hava yolları Mart ayında Hindistan’ın muhtelif şehirlerinde uçuşlarına başlayacak ve yıl sonuna kadar THY ile INDIGO Hava yollarının toplam uçuşları günde 12 sefere çıkartılması planlanıyor”dedi.

titc-delhi-001.JPG
titc-delhi-002.JPGÖNEMLİ KATILIMCILAR BULUNUYOR

Orion Turizm, Dubb Restaurants, Crystal Concepts DM, Les Ottomans Hotel, Mardan Palace Hotel, Titanic Hotels, Eren DMC, YGD Travel, TSD-MC travel, Lujo Hotel, Nikki Beach Resort and Spa Hotel, Paramount Hotel Bodrum, Kaya Hotels, Çelebi Platinum Servisleri, Global Connect Travel, Indigo Airlines, Mercan Turizm, Rixos Hotels, NEXA Travel, Hello Turizm, Gateway & VFS Global

Bu haber toplam 4434 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.