• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Türk sağlık turizmi Kazakistan'da

Türk sağlık turizmi Kazakistan'da
THTDC Kurucu Başkanı Emin Çakmak beraberindeki heyetle Almati Başkonsolosu Suphi Atan ile Ticaret Ateşesi Osman Elgün’ü ziyaret etti.

ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
ALMATİ/KAZAKİSTAN-
Türkiye’nin Almati Başkonsolosu Suphi Atan, “Kardeş ülke Kazakistan Türkiye’nin sağlık sektöründeki başarılarını izliyor. Yurtdışına her yıl tedaviye 100 bin hasta gönderen Kazakistan’ın Türkiye’nin doktorlarına ve sağlıktaki değerli birikimlerine ihtiyacı var” dedi.

emin-almati2.jpg

Türkiye’nin sağlık turizmini tanıtmak üzere Kazakistan’ın eski başkenti Almati’de düzenlenen KİHE 2015 Sağlık Turizmi Fuarı’na katılan Türkiye Sağlık Turizmini Geliştirme Konseyi- THTDC Kurucu Başkanı Emin Çakmak ve beraberindeki heyet Türkiye’nin Almati Başkonsolosu Suphi Atan ile Ticaret Ateşesi Osman Elgün’ü ziyaret etti.

emin-almati4.jpg

Ziyarete THTDC Başkan Yardımcısı Levent Baş ile Basın Müşaviri Özkan Altıntaş ile THTDC Kazakistan Temsilcisi Khalida Sadykova katıldı.

suphi-atan-almati.jpg

emin-almati7.jpg

BAŞKONSOLOS ATAN: TÜRKİYE’NİN DOKTORLARINA İHTİYAÇ VAR

Türkiye’nin Almati Başkonsolosu Suphi Atan, Türkiye’den bir çok kuruluşun Kazakistan’da çeşitli yatırımlar için kendilerine başvurduğunu, aynı şekilde Kazakistan tarafından bazı işbirliği teklifleri geldiğini belirterek “Biz tarafları bir araya getirerek işbirliği imkanlarına yardımcı olmaya çalışıyoruz. Kazakistan’la tarihten gelen bağımızın bu işbirliklerinde etkili olduğunu görüyoruz. Amacımız doğru kişileri ve kuruluşları bir araya getirerek her iki ülkenin faydalanmasını sağlamaktır. KİHE Fuarı Kazakistan ve Türkiye için önemli bir fırsattır. Kazakistan’ın Türkiye’nin dünya çapında ün yapan iyi doktorlarına her zaman ihtiyacı vardır” şeklinde konuştu.

emin-almati5.jpg

TİCARİ ATEŞE ELGÜN: YATIRIMA GELENLERE YARDIMCI OLUYORUZ
Ticaret Ateşesi Osman Elgün Kazakistan ve Türkiye ile sağlık turizmindeki ilişkilere destek olmak üzere yatırımcıları bir araya getirdiklerini belirterek "Sağlık kuruluşu ve ekipman yatırımı için bir çok kuruluş bize başvuruyor. Her iki ülkenin menfaatleri doğrultusunda işbirlikleri kurulması için çalışıyoruz. Kazakistan tarafı Türkiye'nin sağlık turizmindeki gelişmelerini izliyor ve Türkiye'nin ülkelerinde bazı yatırımlar yapmasindan memnunluk duyuyor" şeklinde konuştu

emin-almati10.jpg

ÇAKMAK: KAZAKİSTAN HALKINA SAĞLIK HİZMETİ İÇİN GELDİK
Türkiye’ye yabancı hasta getirmek üzere 10 yıldan bu yana yurtiçinde ve dünyanın her yanında 350’ye yakın olmak üzere her yıl 30-40 etkinliğe katıldıklarını belirten THTDC Kurucu Başkanı Emin Çakmak “Kazakistan Türkiye için önemli bir pazardır. Türk turizminin önemli otel zincirleri Kazakistan’da yatırımlar yaptı. Ayrıca Türkiye’nin önemli sağlık kuruluşları Kazakistan’da yatırım yapıyorlar. Ancak kazakistanlı hastanın Türkiye'ye gelmesi gerekiyor” dedi.
Emin Çakmak, Kazakistan’da sağlık sektörünün gelişmesi için doktorları ve hastabakıcıları Türkiye’de eğitmek gibi önemli projeler geliştirdiklerini belirterek “Burada yapılacak ilk kontroller ve küçük ameliyatlar dışında büyük operasyonları Türkiye’de yapmak istiyoruz. Bu konuda karşılıklı olarak yatırımcılara ihtiyaç var. Biz Kazakistan halkına sağlık hizmeti sunmak için geldik”şeklinde konuştu.
 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.