• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Türk Milli Takımı Lizbon'a gitti

Türk Milli Takımı Lizbon'a gitti
Dakar Rallisi'ne katılacak Türk Milli Takımı 5-20 Ocak tarihleri arasında, Lizbon'dan başlayıp Dakar'da sona erecek olan yarışma için Lizbon'a gitti.

İSTANBUL -Dakar Rallisi'nde Türkiye'yi temsil edecek Türk Milli Takımı yarışma startının verileceği Lizbon'a gitti. 5-20 Ocak tarihleri arasında, Lizbon'dan başlayıp Dakar'da sona erecek olan yarışmaya katılacak olan Kemal Merkit-Kutlu Torunlar'dan oluşan Jim Beam Türk Takımı,amaçlarının kupayı Türkiye'ye getirmek olduğunu söyledi. Motosiklet (450 cc) kategorisinde 2007 yılında Dakar Rallisi'ne katılan Türk Takımı'ndan Kutlu Torunlar 2. Kemal Merkit ise 3. olmuştu.

Dünyanın en zorlu rallisine bu yıl iki kişiyle türk bayrağını götürmekten gurur duyduğunu belirten Kemal Merkit, yarışın bu yıl Lizbon'dan başladığını belirterek 9 bin 300 kilometreyi tamamlayarak birinci bitirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Dakar'ın çok zor bir yarış olduğunu belirten Merkit amaçlarınnı kupayı Türkiye'ye getirmek olduğunu söyledi.

 

Merkit: "Bu sene 5'inci katılmam. ordaki şartları iyi biliyorum, hiçbir eksiklik olmaksızın hem salonda hem arazide, iyi bir şekilde hazırlandık.şu anda ralliye tamamıyle hazırız. Motorsiklet kategorisinde 4 sınıfta yarışacağız, en az birinde birinci olarak kupayla dönmeye hedefliyoruz. Genel klasmanda ilk 25, kendi klasmanımızda ilk 3'e girmeyi hedefliyoruz. Herzaman olduğu gibi birinci hedefimiz türk bayrağıyla birlikte finişe varmak, podyumda Türk bayrağıyla birlikte yer almak. Bu yıl iki kişi orda olacağız, inşaallah önümüzdeki yıl takımı da büyütmeyi hedefliyoruz.'' diye konuştu.

 

Merkit, rallinin Portekiz'den başlayarak İspanya, Fas ve Moritanyayı geçerek Senegal'de son bulacağını kaydetti.

 

Kutlu Torunlar ise, Dakar rallisinin dünyanın en zorlu rallisi olarak adlandırıldığını belirterek, dünyanın en iyi pilotlarının gözünün bu yarışta olduğunu ifade etti.

 

Torunlar, Dakar rallisinde geçen yıla göre, bin 500 kilometrelik bir uzatma olduğunu belirterek, ''9 bin 300 kilometrelik yarış 15 gün sürecek, hergün yaklaşık 8-10 saat arası yarışacağız. Oldukca zorlu bir yarış ilk hedefimiz tabiki jim Beam Türk takımını podyuma taşımak, ikinci hedefimiz olarak geçen sene 2-3'üncü olmuştuk kendi kategorimizde, en azından onu tekrarlamak ya da şampiyon olmak.'' dedi.

 

Dakar'da 5-20 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek yarışmaya 50 ülkeden 205 otomobil, 245 motosiklet, 20 ATV ve 100 kamyon katılacak.

 

Türk Milli Takımı Atatürk Havalimanı'nda yaptığı basın açıklamasının ardından THY ait tarifeli uçakla Lizbon'a gitti. Ralli Milli Takamı'nı az sayıda rallisever uğurladı.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.