• BIST 9766.42
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C
  • Antalya 29 °C

Türk Hazir Giyim ve Konfeksiyon Sektörü Paris’te görücüye çıkıyor

Türk Hazir Giyim ve Konfeksiyon Sektörü Paris’te görücüye çıkıyor
(EHKİB), moda sektöründe dünyanın en prestijli organizasyonlarından 5-7 Temmuz 2022 tarihli Premiere Vision Manufacturing Paris Fuarı’nda boy gösteriyor

PARİS- Premiere Vision Manufacturing Paris Fuarı’nda, “birçok ülkeden dünyanın en büyük ve seçkin tekstil üreticileri ile markaları; iplik, kumaş, deri, hazır giyim, aksesuar ve tasarım sektörlerinin temsilcileri” bir araya geliyor. 2022 Şubat fuarını 25 bin profesyonel ziyaret etti. 212’yle Türkiye fuara yine en fazla firmayla katılan ülkeler arasında yer alıyor. EHKİB’in milli katılım gerçekleştirdiği 5-7 Temmuz 2022 tarihli fuarın “manufacturing” bölümüne en fazla katılım Türkiye’den.

Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB), moda sektöründe dünyanın en prestijli organizasyonlarından 5-7 Temmuz 2022 tarihli Premiere Vision Manufacturing Paris Fuarı’nda boy gösterecek.

Fransa’nın Türkiye’den en çok konfeksiyon ihracatı yapılan 5’inci büyük pazar olduğunun altını çizen EHKİB Başkanı Burak Sertbaş, 2021 yılında bu ülkeye gerçekleşen hazır giyim satışı tutarının yüzde 28 artışla 1 milyar dolara ulaştığını belirtti.

13’ÜNCÜ KEZ MİLLİ KATILIM…

Premiere Vision Manufacturing Paris Fuarı’nda, “birçok ülkeden dünyanın en büyük ve seçkin tekstil üreticileri ile markalarının; iplik, kumaş, deri, hazır giyim, aksesuar ve tasarım sektörleri temsilcilerinin” bir araya geldiğini kaydeden Sertbaş, “Her yıl şubat ve eylül aylarında iki kez düzenlenen fuar, sektörün talebi doğrultusunda bundan böyle her yıl şubat ve temmuz aylarında gerçekleşecek. 13’üncü kez milli katılımını organize ettiğimiz PV Fuarı, yeni yönetim kurulumuzla ilk yurt dışı etkinliğimiz olacak. Türkiye, fuara en fazla katılım yapan 3 ülkeden biri.” dedi.

bulent-sertbas.jpgBülent Sertbaş- Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (EHKİB)

2022 OCAK-MAYIS DÖNEMİNDE 482 MİLYON DOLARLIK İHRACAT…

Türk hazır giyim sektörünü fuarda en iyi şekilde temsil edeceklerini söyleyen Sertbaş,

Türkiye’nin bu iş kolunda 2022 Ocak-Mayıs döneminde yüzde 32 artışla 482 milyon dolarlık ihracata imza attığını, bunun 29 milyon dolarının ihracatını yüzde 69 artıran Ege Bölgesi’ne ait olduğunu açıkladı.

MANUFACTURING BÖLÜMÜNE EN FAZLA KATILIM TÜRKİYE’DEN…

212’yle Türkiye’nin fuara yine en fazla firmayla katılan ülkeler arasında yer aldığını ve EHKİB’in milli katılım gerçekleştirdiği “manufacturing” bölümüne ise en fazla katılımın Türkiye’den olduğunu vurgulayan Sertbaş, şunları dile getirdi: “Bireysel katılımlar da dahil edildiğinde 24 firmamız var. 13’üncü kez kez milli katılım organizasyonunu düzenleyeceğimiz Temmuz PV Fuarına İzmir’den 12, İstanbul’dan 9 ve Antalya’dan 1 olmak üzere 22 firmamız katılıyor. Firmalarımız 2023-2024 sonbahar-kış sezonu koleksiyonlarını dünyanın dört bir tarafından gelen ithalatçılara sunacaklar. Gelecek fuarlarda yeniden pandemi öncesindeki gibi 30’lu sayıları yakalayacağımıza inanıyorum. Ayrıca seyahat engellerinin ve kısıtlamaların devam etmesi nedeniyle Uzak Doğulu rakip ülkelerden fuara çok az firma katılabiliyor. Bu durum Türk firmalarını daha fazla öne çıkarıyor.”

2022 ŞUBAT FUARINI 25 BİN PROJESYONEL ZİYARET ETTİ…

2021 Eylül’deki PV Paris Fuarı’na fiziken katıldıklarına ve Temmuz 2022’dekinin pandemi sonrasında 3’üncü milli katılım olacağına olacağına dikkat çeken Sertbaş, şu bilgileri akardı: “Fuar; hayatın normalleşmesi, yurt dışı pazarlama faaliyetlerimize devam etmemiz tedarik zincirlerindeki risklerin yükselmesi, navlun maliyetlerinin artması nedeniyle moda markalarının yüzünü Türkiye’ye döndükleri bir ortamda oldukça önemli. 2022 Şubat’taki PV Fuarı’na EHKİB milli katılım organizasyonu ile katılan firmaların da dahil olduğu yaklaşık 200 Türk firması katılmıştı. Fuar geneli katılımcı sayısı bin 200’dü. Türk katılımcı sayısı fuarın yaklaşık altıda birini oluşturuyor. 2022 Şubat fuarını 25 bin profesyonel ziyaret etmişti.”

tala-uguz--ehkib-.jpgTala Uğuz- EHKİB Dış Pazar Stratejileri Geliştirme Komitesi Başkanı

TÜRKİYE, TEDARİK FIRSATINI EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRMEYE ÇALIŞIYOR…

EHKİB Dış Pazar Stratejileri Geliştirme Komitesi Başkanı Tala Uğuz ise Covid-19 pandemisi sürecinde yakından tedarikin öne çıktığının ve bundan dolayı moda markalarının yoğun ilgi gösterdiği Türkiye’nin bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirmesi için çalıştıklarının altını çizdi.

Türkiye’nin Fransa’nın 2021 yılındaki 28 milyar dolar hazır giyim ürünü ithalatından yüzde 6,5 pay aldığına işaret eden Uğuz, “Türkiye; Çin, Bangladeş ve İtalya’dan sonra Fransa’nın en çok konfeksiyon ithalatı yaptığı 4’üncü ülke konumunda yer alıyor. Ayrıca EİB 15’inci Moda Tasarım Yarışmaları finalistleri Can Encin, Gökhan Rençber, Aycan Hakalmaz, Gizem Mendi de fuarı ziyaret edecek. 16’ncı yarışma finalistlerini gelecek fuara götürmeyi planlıyoruz

AHA PROJESİ, 2022 İKİNCİ YARISINDA EHKİB’İN ÖNCELİKLERİ ARASINDA…

2022 yılının ikinci yarısında EHKİB’nin öncelikleri arasında bulunan AHA (AegeanHasApparel) projesinin başta PV fuarı olmak üzere Birliğimizce gerçekleştirilecek yurtdışı etkinliklerde tanıtımını yaparak markanın uluslararası bilinirliğini artırmayı hedefliyoruz. Yılın ikinci yarısı için de Almanya, Hollanda, İngiltere ve Kuzey ülkeleri başta olmak üzere sektörel ticaret heyeti düzenlenmesi için paydaşlarla temas halindeyiz.” dedi.

Premiere Vision Manufacturing Paris Fuarı’nda, “birçok ülkeden dünyanın en büyük ve seçkin tekstil üreticileri ile markaları; iplik, kumaş, deri, hazır giyim, aksesuar ve tasarım sektörlerinin temsilcileri” bir araya geliyor. 2022 Şubat fuarını 25 bin profesyonel ziyaret etti. 212’yle Türkiye fuara yine en fazla firmayla katılan ülkeler arasında yer alıyor. EHKİB’in milli katılım gerçekleştirdiği 5-7 Temmuz 2022 tarihli fuarın “manufacturing” bölümüne en fazla katılım Türkiye’den.

2022 Temmuz Premiere Vision Paris Fuarı’nın “manufacturing” bölümüne Türkiye’den katılan firmalar:

AKCAKAYA GROUP TEKSTIL A.S.

AKKUŞ MODA TEKSTİL ÖRME SAN. VE TİC. A.Ş.

APAZ TEKSTİL DIŞ TİC. SAN. LTD. ŞTİ.

BAGGI TEKS.ITH.IHR.SAN.TIC.VE.A.S.

BETA KONF.TEKSTİL İHR.İTH.SAN.

CASA TEKSTIL SAN.VE TIC.AS.

DEMİRIŞIK TEKSTİL VE KONF SAN VE TİC A.Ş

DEMOTEKS TEKSTIL SAN TIC LTD STI

DND TEKSTİL İÇ VE DIŞ TİC.LTD.ŞTİ.

EKEN TEKTİL SAN TİC A.Ş.

ERTEN TEKSTİL VE ÖRME SAN. TİC.LTD.ŞTİ

FAME TEKSTİL A.Ş.

GÜLSEN TEKSTIL SAN VE TIC LTD STI

İYA TEKSTIL SANAYI VE TICARET LIMITED SIRKETI

LAMODA TEKS.SAN.TİC.LTD.ŞTİ. KNITWEAR

MERGÜ TEKSTİLl KONF. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

MODALT TEKSTIL KONFEKSIYON SAN.VE TIC. LTD STI

ONTEKS TEKSTİL MAKİNA GIDA SAN. TİC. LTD. ŞTİ.

RAL TEKSTİL A.Ş.

SEYFELI DIS TICARET LTD STI

TRİO GÖMLEK SAN.TİC. LTD. ŞTİ.

ZAROTEKS TEKSTİL İNŞ.TAAHHÜT İTH.İHR.PAZ.SAN.VE TİC.LTD.ŞTİ

Bu haber toplam 2341 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.