• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Türk doktor Gökhan Okan'a İngiltere’de 3 Kraliyet ödülü

Türk doktor Gökhan Okan'a İngiltere’de 3 Kraliyet ödülü
Doç. Dr. Gökhan Okan,İngiltere’de üç Kraliyet ödülü alarak sınırlı sayıda doktorun kabul edildiği üç koleje üye seçildi.

LONDRA- Doç. Dr. Gökhan Okan, İngiltere’de üç Kraliyet ödülü alarak sınırlı sayıda doktorun kabul edildiği üç koleje üye seçildi. Ödüller orada çalışma imkânı verse de Doktor Gökhan Okan, “Ben Türkiye’de emekli olacağım” diyor
Dermatoloji uzmanı Doç. Dr. Gökhan Okan, uluslararası arenada profesyonelliğin göstergesi olarak kabul edilen 3 önemli kolejin tam üyeliğine kabul edildi.
Breaking News Turkey’in sorularını yanıtlayan Okan, 2016'da Edinburgh, 2021'de ise Londra ve İrlanda Kraliyet Doktorlar Koleji'ne tam üye seçilerek bu 3 koleje tam üyeliğe kabul edilen sınırlı sayıda hekim arasında yer aldı.
Gazeteci Elif Tayhan’a açıklama yapan Okan, "Hem kendi bilimsel kariyerim adına hem de ülkemi temsil ettiğim için çok gururluyum, mutluyum. Bazen çok zorluklar yaşamış olsam da bir gün dahi gitmeyi düşünmedim. Ben vatanımı, ülkemi, insanımı, hastalarımı seviyorum. Burada emekli olacağım" dedi.

doc.-dr.-gokhan-okan,-001.jpgdoc.-dr.-gokhan-okan,-002.jpgBİRLEŞİK KRALLIĞIN EN ESKİ TIP KOLEJİ

Türk doktoru olarak aldığı görevle önemli misyon üstlendiğini de belirten Okan şunları anlattı: , “Edinburgh, İrlanda ve Londra Doktorlar Koleji'nden tam üyelik verildi bana. Kolejlere 'tam üyelik' uzmanlık alanlarında mesleğine önemi katkıda bulunan sınırlı sayıda doktora veriliyor ve uluslararası arenada profesyonelliğin bir ölçütü olarak kabul ediliyor. Bu kolejler genelde Birleşik Krallık vatandaşlarının üye yapıldığı, uluslararası bilim insanlarının daha nadir olarak seçildiği kuruluşlar.

doc.-dr.-gokhan-okan,.jpg

ÜÇ KRİTERİ AŞMAK GEREKİYOR
Böyle önemli kuruluşlara tam üyelikleri; bilimsel çalışmalarından dolayı önce yabancı meslektaşlarımızın önerisi, sonra kolejlerin konsey üyeleri ve en son olarak da uluslararası üyelerin değerlendirmesi sonrasında 3 kriteri geçerek elde edebiliyorsunuz.
Kolejler içinde en eskisi olan Royal College Of Physicians of London (RCP) 1518'de İngiltere Kralı VIII. Henry tarafından kuruldu. İngiltere'nin en eski tıp koleji ve standartları yükseltmede, halk sağlığını şekillendirmede çok önemli bir rol oynuyor. RCP'nin temel misyonu savunuculuk, eğitim ve araştırma yoluyla sağlık ve sağlık hizmetlerinde iyileştirmeler sağlamaktır.” dedi

doc.-dr.-gokhan-okan,-003.jpg“FİLTRELER DAHA MUTSUZ YAPIYOR”

Öte yandan Doç. Dr. Gökhan Okan pandemi ile beraber sosyal medyaya ilginin yoğun olduğunu ve fotoğraf çekerken bir çok insanın filtre kullanması hakkında da, “Son zamanlarda bir çok kişinin telefonda fotoğraf çekerken kullandığı filtrelerin gerçekçiliği yansıtmadığından dolayı insanların psikolojisini bozduğunu ve insanlar filtrelerdeki şekillerdeki gibi pürüzsüz olmadıkları için kendilerini mutsuz hissediyorlar” dedi
doc.-dr.-gokhan-okan,-004.jpg

Bu haber toplam 2945 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.