• BIST 12433.5
  • Altın 6995.99
  • Dolar 43.5909
  • Euro 51.7291
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 8 °C
  • Antalya 17 °C

Türk balığını taşımak için kıyasıya yarış

Türk balığını taşımak için kıyasıya yarış
Havayolu şirketleri, Türk balığını indirimli fiyatlarla taşımak için sıraya girdi. 2018’de 1 milyar dolar dışsatım hedefleniyor

İSTANBUL- Türk su ürünleri ihracatı yedi yılda yüzde 10 paya ulaşınca havayolu şirketleri Türk balığını indirimli fiyatlarla taşımak için yarışıyor. Su ürünleri sektöründe Turkish Cargo ile İzmir- New York hava kargo seferleri için çalışmalar sürüyor; Luftansa, Atlas Global ve Pegasus Havayolları da kargo fiyatlarını düşürdü. Emirates Havayolları ve UPS ise Türkiye için rekabetçi fiyat vermeye hazırlanıyor. 

balik.JpegDeğerlendirildi

Türkiye’nin su ürünleri ihracatının yüzde 73’ünü üyelerinin gerçekleştirdiği Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği, balıkçılığın başkenti Bodrum’da Su Ürünleri Sektör Değerlendirme Toplantısında bir araya geldi.

Rekabetçi fiyatlar

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği Başkanı Sinan Kızıltan, “Turkish Cargo yeni uçaklar alıyor. İzmir-New York arasında hava kargo seferlerinin başlaması için görüşüyoruz. Önümüzdeki dönemde bu seferler başlayacak. Emirates Türkiye planları olduğunu söyledi, UPS Türkiye için rekabetçi fiyat vermek istiyor” dedi. Kızıltan, 2018’de 1 milyar dolar ihracat hedeflerini belirtti. 

Bu haber toplam 2295 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.