• BIST 9524.59
  • Altın 2502.881
  • Dolar 32.5995
  • Euro 34.5572
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • Antalya 15 °C

Turizmin sıkıntısı pandemi değil, AB'den uzaklaşmadır

Turizmin sıkıntısı pandemi değil, AB'den uzaklaşmadır
EDEP Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, AB'NİN aldığı kararlar '' yok'' hükmündedir deme lüksünün olmadığını söyledi.

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE/ANTALYA - Antalya Evrensel Değerler Platformu(EDEP) Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, yargı bağımsızlığı konusunda başta Avrupa Birliği(AB) olmak üzere dünyaya deklare olmadığı sürece ülkece fakirleşmeye devam edileceğini bildirdi.

mucahit-gundogdu.jpgEDEP Başkanı Avukat Mücahit Gündoğdu, yaptığı yazılı açıklamada, AB'NİN aldığı kararlar '' yok'' hükmündedir deme lüksünün olmadığını söyledi. Küreselleşen dünyada '' deve kuşu olmanın bir anlamının olmadığını belirten Gündoğdu, siyasal iktidarın 2005 yılından itibaren AB'nin başta yargı konusundaki reformları yerine getirmede '' yerine göre kuş, yerine göre deve '' gibi olmasının faturasının Türk lirasının uluslararası para birimleri karşısında değer kaybetmeye devam edeceğini söyledi

'Gündoğdu, '' Bundan da en büyük zararı ekonomiye bağlı Antalya turizmi etkilenecektir. Bugün turizm sektöründe yaşanan sıkıntıların temelinde TÜSİAD'ın TOBB ve turizm kuruluşlarının yargı bağımsızlığı noktasında seslerini hiç çıkarmamasıdır. Bugün yargı bağımsızlığı yanı sıra dünyada en fazla gazetecinin tutuklu olduğu ülke Türkiye. Bugün turizm sektörü sorunların temelini '' pandemide'' görerek '' gerçekleri göz ardı ediyor. Sen AB ülkesi vatandaşlarını Antalya'da beş yıldızlı otellerinde ağırlayacaksın 50 yıldır talep ettiğin AB'nin değerlerinden uzaklalaşılınca gıkını çıkarmayacaksın. Sonrada turist yok edebiyatı yapacaksın. Almanya göndermiş olduğu turistlere Antalya'da tatil yaparken '' internete girme'' noktasında uyarı yapıyorsa. Turizmci yaptığı işin ne kadar önemli olduğunun farkında değil.'' dedi.

mucahit-gundogdu-001.jpg1 Eylül'de Antalya'ya Alman turistlerin geleceği bir dönemde Kaş ,ilçemizin 3 mil ötesindeki Meis Adası açıklarında Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerginliğin Antalya turizminin olumsuz etkileyeceğinin altını çizen Gündoğdu şunları kaydetti: Ülkemizin kuruluş felsefesindeki temel parola '' Yurtta sulh, Cihan da sulhtur. Bilindiği üzere Yunanistan bir AB ülkesidir. Ayrıca Meisliler 25 yıldır ' alışverişlerini her Cuma Kaş'ta kurulan pazardan yapar. Kaş halkı Meis'ten gelenleri isim isim tanır ve dost ve arkadaştır. Diplomasinin konuşması gerektiği bir dönemde '' hamasi nutuklar konuşmasın. Realiteden uzak he hamasi nutuk, bizi AB'den uzaklaştırır. Bunun Tansu Çiller döneminde Kardak krizinde gördük. ''Yargı, bağımsız ve tarafsız olmaz ise, toplumda hiç kimsenin güvencesi olmaz. Hukuki güvenceden yoksun bir toplum, kendini geliştiremez. Yargının hukuki güvence sağlamakta yetersiz kaldığı ülkelere yerli ve yabancı yatırım gelmez. İş ve istihdam yaratılamaz. İstikrarlı bir refah toplumu olmaz. Buna bağlı dünyanın en konforlu otellerini de yapsanız Avrupa'dan turist getiremezsiniz. Artık otelciler her yıl beş yıldızlı oteller yapma yerine beş yıldızlı hukukun üstünlüğüne bağlı turizmde değer sunumu yapmalı. Yargı bağımsızlığı ve basın özgürlüğü olmadan dağlarınızdan ovalarınızdan incir, tahıl, bal,ve yağ fışkırsa da denetim ve şeffaflık yoksa her şey avuçlarınızdan bir su gibi akıp gidecektir. ''

Bu haber toplam 1764 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.