• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Turizmin en iyileri ödülleri veriliyor

Turizmin en iyileri ödülleri veriliyor
İnternetten yapılan oylama sonuc belirlenen TUREB ödüllerini kazananlar Kanyon Alışveriş Merkezi’ndeki Konyalı Restoran’da yapılacak törende açıklanacak.

İSTANBUL- Her yıl 21 ŞubatDünya Rehber Günü'nde verilen geleneksel  TUREB Ödülleri sahiplerini buluyor. TUREB Ödülleri için internette www.tureb.net  adresi üzerinden yapılan oylama sonuçlandı.
Ödül kazananlar 21 Şubat 2008 günü Kanyon Alışveriş Merkezi’ndeki Konyalı Restoran’da yapılacak törende açıklanacak.

TUREB Ödülleri, ülkemizin tarihi, turistik değerlerinin tanıtımında önemli bir görev üstlenen profesyonel turist rehberleri aracılığı ile ilgililer ve kamuoyunun dikkatini tarih ve kültür mirasımızın önemi, korunması ve sürdürülebilir turizm konularına çekmek amacıyla veriliyor.

Türk kültür ve turizmine çeşitli alanlarda katkıda bulunan kişi, kurum ve kuruluşların o yıl içindeki çalışmalarının değerlendirildiği TUREB Ödülleri'nin bu yılki adayları arasında; 'TANITIM' dalında ‘Turizm Broşürü’ kategorisinde TUROB’un hazırladığı Istanbul Guide; ‘Turizm Reklamı’ kategorisinde  ‘7 Mekan 7 Modacı’ Projesi ve Türkiye Basketbol Federasyonu 12 Dev Adam Tanıtım Filmi;  ‘Süreli Yayıncılık’ kategorisinde Turizm Aktüel ve Cornucopia Magazine dergileri yarıştı.  Hey Travel Trends’in Seyahat İpuçları kitabı, Saffet Emre Tonguç ve Fatih Türkmenoğlu’nun yazdığı Türkiye’de Görülmesi Gereken 101 Yer, Sultanahmet Magazine’den Walking Thru Byzantium ve Tacettin Köseoğlu’nun Gita Yayınları’nın da ‘Kitap Yayıncılığı’ dalında aday olduğu oylamada ‘Turizm Yazarlığı/Gazeteciliği’ dalının adayları ise şöyleydi; Ömer Erbil (Milliyet), Bülent Demirdurak (Gita Yayınları),  Halil Tuncer (Turizm Aktüel dergisi) ve Halil Öncü (www.turizmdosyası.com ).

Son yıllarda ülkemize gelen turist sayısındaki artışın daha çok kitle turizmine yöneldiğini, kültürel turizmin geri planda kaldığını, oysa önümüzdeki yıllarda turizme kültürel anlamı olan, farklılık taşıyan ürünlerin damgasını vuracağını belirten TUREB, doğal ve kültürel çevrenin kitle turizmi nedeniyle zarar görmesinin önüne geçmek gerektiğini vurguluyor.
Bu amaçla ödül dalları arasında ‘OTANTİKLİK’ de yer alıyor. TUREB'in bu yıl ‘Otantik Ürün’ dalında adayları Kahve Dünyası, Malatya Pazarı, DÖSİM, Bolçi; ‘Otantik Mutfak’ dalında Çiya Sofrası, Otoman Antakya Antep Mutfağı ve Giritli Restoran; ‘Otantik Yerel Etkinlik’ dalında ise Bergama Kermesi ve Anadolu Lezzetler Şenliği oldu.

Kültür Bilincini Geliştirme Vakfı, ÇEKÜL Vakfı, TAÇ Vakfı Kültür Seminerleri, UNESCO Mevlana Yılı Etkinlikleri, Öger’in Runantalya Maratonu ve Despina'nın Yolu Platformu KÜLTÜREL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK; Türkiye Çevre Eğitim Vakfı/TÜRÇEV ve Deniz Temiz Derneği /TURMEPA da ÇEVRESEL SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK dallarında adaydı.

Efes Pilsen’in Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi, TÜRSAB Kültür Komisyonu, SETUR, ÖGER TUR, ve FEST Travel’ın ‘KÜLTÜR TURİZMİ’ dalında aday gösterildiği, ‘Turizm Eğitimi’ dalında da SETUR, Prof.Dr. Necdet Hacıoğlu, Prof.Dr. Nüzhet Kahraman, Prof.Dr. Şadan Gökovalı, Efes Pilsen Turizm Eğitimleri, TUROB Edexel Sertifika Programı ve Efes Pilsen Turizm Eğitimleri 'in aday olduğu oylamanın sonucu 21 Şubat 2008 tarihinde Levent’teki Kanyon Alışveriş Merkezi’nde bulunan Konyalı Restoran’da açıklanacak ve  burada ödüller sahiplerini bulacak.

Kazananlara ödülleri başta Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı İsmet Yılmaz olmak üzere Bakanlık üst düzey yetkilileri, il kültür ve turizm kurumlarının temsilcileri, turizm kuruluşlarının başkan ve üyeleri ile kültür ve turizm alanında çalışan bilim adamı, uzmanlarla TUREB üyesi profesyonel turist rehberlerinin katılacağı törende dağıtılacak.

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.