• BIST 9484.37
  • Altın 2493.505
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.8026
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C
  • Antalya 22 °C

Turizmde 21:00'den sonra ve pazar günü kapanma sektörü bitirir

Turizmde 21:00'den sonra ve pazar günü kapanma sektörü bitirir
CHP Manavgat İlçe Başkanı Avukat Aliye Coşar, Manavgat'ın başlıca gelir kaynağının ''turizm olduğunu belirterek 21:00'den sonra ve pazar günü kapanma sektörü bitireceğini söyledi.

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya -
Antalya'nın Manavgat ilçesi Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Manavgat İlçe Başkanı Avukat Aliye Coşar, Her yıl 5 milyon yerli ve yabancı turistin tatil yaptığı 225 dört ve beş yıldızlı otelle 300 bin yatak kapasitesi ile Türkiye'nin en büyük turizm destinasyonu Manavgat-Side'nin pandemi döneminde sosyal devletin gereklerini yerine getirmeyen iktidar şimdide kısıtlama saatleri ile turizmcileri zor duruma düşürdüğünü belirtti.

chp-manavgat-ilce-baskani-avukat-aliye-cosar,.jpgCHP Manavgat İlçe Başkanı Avukat Aliye Coşar, parti binasında yaptığı basın açıklamasında Manavgat'ın başlıca gelir kaynağının ''turizm olduğunu söyledi. Yeni tip Karona tedbirleri kapsamında bölgeye Alman ve Avrupalı turist gelmemesine bağlı 16 aydır oteller, otel işletmeleri, turizm çalışanları ve esnafın çok zor durumda olduğunu belirterek Aliye Coşar, şunları söyledi: 
 '' Başlıca gelir kaynağı turizm olan bölgemizde mağduriyetler her geçen gün artmaktadır. Pandemiden en çok yara alan sektör turizmdir. Turizm bölgelerinde aylardır iş yapamayan turizm emekçisi, esnafı ve yeme, içme yerleri kısıtlama saatlerinin saat 21:00’de başlamasından ve pazar günleri işyerleri kapatmak zorunda olduklarından bir kez daha mağdur edilmektedir. Turizm emekçisi, esnafı ve turizm işletmecileri borç yükü altında boğuşmaktadır. Bu zorlu süreçte yeterli olmayan desteklerden birçok kişi yararlanmamış ve borçları katlanarak artmıştır. Bankalardan yüksek faizli kredi almak zorunda kalmışlardır. Saray iktidarı ise halkın yaşadığı bu ekonomik sıkıntıyı ne görmek istedi nede duymak istedi. Geçen sene sezonun çok kötü geçmesinden sonra 2021 yılına umutlarla giren turizm esnafı ve turizm işletmeleri Rusya'nın uçuşları ertelemesi ile büyük bir umutsuzluğa düştü. 1 Haziran’dan itibaren açıklanan normalleşme takvimine göre kısıtlama saatlerinin saat 21:00’de başlaması ve pazar günlerinin tatil olması turizm bölgelerindeki esnaf ve işletmeleri daha da zor duruma düşürdü. Esnafın ve yeme içme yerlerinin tam iş yapacağı saatlerde yasakların başlaması ve pazar günü kapatmak zorunda kalmaları mağduriyetleri giderek artmaktadır. Turistlere saat kısıtlamasının uygulanmadığı yerde turizm esnafına ve yeme içme yerlerine saat kısıtlamasının uygulanması tam bir zulümdür. Turizm bölgeleri saat kısıtlamalarından muaf olmalıdır. Kapanma saatlerinin hem hafta içi, hem de hafta sonunda saat 21:00’den 24:00’e alınması ekonomik açıdan esnaflar ve turistler için zorunluluk olduğunu bu durumun tüm taraflara fayda sağlayacağını düşünüyorum. Sezona büyük bir umutsuzlukla giren turizm emekçisi, esnafı ve turizm işletmeleri bir de bu uygulamalarla mağdur edilmektedir. AKP iktidarı bir an önce bu soruna çözüm bulmalı ve turizm bölgelerinde yeniden düzenleme yapmalıdır. Artık, halkın dayanacak gücü kalmamıştır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak halkın yanında olacağız. Onların sesi olmaya devam edeceğiz. ''

DÖSİMM 2020 MÜZE VE ÖREN YERİ ZİYARETÇİ RAKAMLARINI AYLARDIR AÇIKLAMIYOR?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermayesi Merkez Müdürlüğünün (DÖSİMM), her yıl düzenli bir şekilde ocak, şubat ve en geç mart ayında müze ziyareti, antik kent ve tarihi ören yeri ziyaretçi sayısını açıklamasına rağmen 2020 yılı rakamlarını bir türlü açıklamya yanaşmadığını kaydetti. Coşar, Bakanlık müze ve tarihi ören yerleri ziyaretlerine zam yapıyor ama; bir türlü 2020 yılı ziyaretçi rakamlarını açıklamıyor. Açıklanırsa pandemide ülkemizin kültür, tarih ve arkeolojik varlıklarını tanımaya yönelik turizmin ne kadar dar boğazda olduğu görülecektir. Bakanlık sadece açıklama rakamları olarak Patara Antik Kent ziyaretçi sayısı rakamlarını veriyor. Ülkemizde yüzlerce binlerce, müze ve tarihi ören yeri var. ''' ifadesinde bulundu.

Bu haber toplam 1091 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.