• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Turizmde mucizenin formülü

Turizmde mucizenin formülü
Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal: “İşinize odaklanır agresif şekilde çalışır ve üretime dönüştürürseniz turizm mucizesini bulursunuzolursunuz.

LONDRA- Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal: “İşinize odaklanır agresif şekilde çalışır ve üretime dönüştürürseniz turizm mucizesini gerçekleştirmiş olursunuz.”

İngiltere'nin Londra’da dün başlayan Dünya Turizm Fuarı’na, özel sektör firmaları bu yıl daha yoğun ilgi gösterdi. Kimi firmalar Türk standında firmasına yer bulamadı. Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürü İrfan Önal, Türkiye turizm endüstrisinin tüm olumsuzluklara rağmen umut vadettiğini bildirdi.

İrfan Önal, İngiltere’nin Türkiye turizm sektörü için üçüncü büyük pazar olduğunu belirterek, "Her yıl 2,5 milyon İngiliz ülkemizi ziyaret ediyor. Bilinirliği çok yüksek bir ülkeyiz biz İngiltere’de. Son yıllardaki gelişmeler şunu gösteriyor; Türkiye çok güçlü bir turizm ülkesi İngiltere’de. Tabii biz sadece turizm açısından bakmıyoruz konuya. Burada yaptığımız, desteklediğimiz kültürel faaliyetler ve burada yaşayan, hem Türkiye’den hem Kuzey Kıbrıs’tan soydaşlarımızın da kültürel faaliyetlerini destekleme noktasında çaba gösteriyoruz. Bize, şu günkü fuarda göstermektedir ki özel sektörün çok yoğun bir ilgisi var. Önümüzdeki yıl yine artışla kapanacak, pozitif bir ivmeyle devam edecek bir trend var İngiltere pazarında.” dedi

EKONOMİK KRİZE RAĞMEN PAZAR PAYIMIZ YÜZDE 4 BÜYÜDÜ

İrfan Önal, İngiltere pazarının Türkiye açısından bu yılın ilk 9 ayında, yüzde 4 büyüdüğünün altını çizerek, “Bu önemli bir artış seviyesidir. Biliyorsunuz ki, İngiltere bir ekonomik krizle boğuştu ve hala da boğuşuyor. Tabii böyle bir bir ortamda Türkiye’ye yönelik turist akışında yüzde 4 artış bizim için sevindirici. Biz bunu 2015’te de devamlı kılmak açısından bu tarz sektörel şovları çok önemsiyoruz. Kamu ve özel sektör çok önemsiyor. Bu çerçevede de çalışmalarımızı, toplantılarımızı yapmaya geldik. İnşallah başarılı bir 4 gün geçireceğiz. Katılımcı anlamında Türkiye’den yoğun bir ilgi var. Onlar İngiliz özel sektörü ile ilişkilerini geliştiriyorlar. Biz de İngiliz turizm sektörü ile basın ile ilişkilerimizi geliştirmek için buradayız.” diye konuştu

 

OLUMSUZLUKLARA RAĞMEN POZİTİF HİKAYE ÜRETEN TEK ÜLKE

İrfan Önal çevresinde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen Türk turizm endüstrisinin umut vadettiğini kaydederek şöyle konuştu:

“Türkiye'nin turizm endüstrisi son 15 yıldır atakta. Ülke körfez savaşları, kuş gribi gibi sorunları kamu ve özel kesimiyle atlattı. Özel sektör ve kamu pro-aktif ve dayanışma içinde. İşinize odaklanır agresif şekilde çalışır ve üretime dönüştürürseniz turizm mucizesini gerçekleştirmiş olursunuz. Suriye sınırımızda problem var ama dünyanın her yerinde problem var. Türkiye burada mağdur olan insanlara kapılarını açıyor ve insanlık dersi veriyor. Sektör pozitif hikayeye odaklanmazsa bu başarı elde edilmez. Pozitif hikaye üreten ve gelecekten umudu olan tek ülkeyiz."

HEDEFİMİZ, İNGİLTERE'DE SEGMENTİ ÇEŞİTLENDİRMEK

Tur operatörleri ile 4 gün boyunca 2015 yılını planlayacaklarını ifade eden İrfan Önal, "Otelcilerimizin ve sektörün daha çok kazanması için çalışacağız. 2007 yılından beri izlediğimiz bir strateji var. İngiltere’den gelecek turistin segmentini de çeşitlendirmek istiyoruz. Olaya sadece turist gelmesi olarak bakmıyoruz. Türkiye'yi daha iyi anlatmak istiyoruz. İngiltere bizim 3. büyük pazarımız. Turizm trendini belirleyen bir ülke. Burada güçlü olmak ve bayrağınızı dalgalandırmak zorundasınız. Burada ne kadar yüksek seviyede çalışırsanız akışı da o kadar artırırsınız." ifadelerini kulandı.

Zaman

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.