ÖZKAN ALTINTAŞ-TÜRKİYE TURİZM
LONDRA/İNGİLTERE- Londra Dünya Turizm Fuarı"nda düzenlenen basın toplantısında Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan son dönemlerde Gold Tail gibi iflas eden turizm şirketlerinin yolcuların yalnız bırakmadıklarını belirterek Türkiye olarak tüm misafirlerimizi bakanlık imkanlarıyla ülkelerine gönderiyoruz dedi. Özaslan konuşmasında dünyanın bir çok ülkesinde Cervantes ve Göthe enstitüleri benzeri Türk kültürünü tanıtan enstitü çalışmaları yaptıklarını belirterek İlk olarak Yunus Emri Enstitüsü"nü Cumhurbaşkanı Abdullah Gül"un katılımıyla Londra"da açıyoruz şeklinde konuştu.

Bu arada BBC'de freelance çalışan İngiliz gazeteci Sally Mustoe Yalova"da Atatürk"ün kurduğu Termal tesisin enkaz halinde oluşu ve turizme neden açılmadığı şeklindeki sorusuna cevap vermekte zorlanan Özaslan, Limak grubuna ihale ettik. Bittikten sonra konuğumuz olur görürsünüz dedi.
Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı, önümüzdeki yıl internet tanıtımıman 5 milyon dolar ayırdıklarını belirterek İnteraktif tanıtımı büyüterek sürdüreceğiz dedi.
WTM"de yapılan basın toplantısına Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan, Tanıtma Genel Müdürü Cumhur Güven Taşbaşı Tanıtma Genel Müdür Yardımcısı Levent Demirel, Londra Turizm Müşaviri Tolga Tüylüoğlu, Londra Turizm Direktörü İrfan Önal katıldı.
Özaslan konuşmasında Türkiye"nin WTM fuarınayüzde 30 büyüme ile, 1000 metrekare ve 60 katılımcı ile yer aldığını belirtti. Fuarda Muğla, İstanbul, Kapadokya ve Akdeniz destinasyonlarına yer verildiğini söyledi. WTM"ye Türkiye olarak önm verdiklerini belirten Özaslan, milletvekilleri ve valilerin iştirak ettiklerini anlattı.
Dünya Turizm Örgütü verilerine göre geçen yıl dünya turizminde yüzde 4.3"lük daralma olduğunu, gelirde yüzde 6"lık düşüş olduğunu anlattı.
Türkiye"nin dünyada ilk 10 içinde 7"inci sırada bulunduğunu krizden artı değerle çıktığını söyledi.
Özaslan konuşmasını şöyle sürdürdü.
2009"da 27 milyon ziyaretçi ile yüzde 3 artış oldu. 2010"un ilk 9 ayında artış yüzde 6 oldu. Felen turist şimdiden 23 milyonu aştı. 2013 arefesinde bu gelişmelerle dünyada ilk 5 ülke arasında yer almayı planlıyoruz..
İngiltere"de dünyaca ünlü Condenast Traveller dergisini ödüllerinde Türkiye Favorite Destination ödülünü alması başarıdır
Türkiye"nin tatil destinasyonu olarak geldiği noktayı önemsiyor ve deniz,kum, güneş üçgeni yanına alternatif destinasyonları sunmak istiyoruz.
İngiltere medyasında bu yıl Türkiye hakkında 6 bin makale yer aldı.
Türkiye termal kongre, gastronomi, inanç, yatçılık gibi turizm olanakları sunuyor. Sürdürülebilir turizm ilkeleri içersinde çevreyle uyumlu yürütmeye çalışıyoruz. Eko turizm alanında yatırım yapan girişimcileri bakanlık olarak özel belgelendirme standartları getirdik.
İngiltere"den Muğla ve çevresine ziyaretçi akını var. Son yıllarda başka bölgelere de geldiklerini görüyoruz. Bu yıl Muğla"ya yüzde 15, Antalya"ya yüzde 34, İzmir"e 55 lik turist gelişi artışı var.
Geçen yıl İngiltere"den 2.4 milyon ziyaretçi aldık. Bu yıl ilk 9 ayda yüzde 9 artışla 2.3 milyon turist oldu. Geçen yıl 12 ayda gelene sayıya şimdiden yaklaştı. İngiltere"nin payı ülke sıralamasında 10"uncu sıradan 8"inci sıraya yükseldi.
İstanbul önemli bir distinasyondur ve bu yıl 7.5 milyon konuk ağırlamış olacak.
2010 yılı etkinliklerinde 650 prıoje ve 1500 etkinlik yapılmış olacak. İstanbul kültür ve sanat aktivitelerinin turistik destinasyonu haline geldi.
İstanbul"da başbakan açılışıyla 18-26 mart tarihleri arasında alışveriş festivali yapılacak. Dünya ve Türkiye ürünleri sergilenecek.
Anadolunun çeşitli bölgelerinde yapılacak
27 Ocak- 6 Şubat arasında Erzurum"da Universiad, 23-30 Temmuz"da Trabzon"da Avrupa oyunları yapılacak.



































Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.