• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Turizmci Emir Günaydın otobüs ihalesini iptal ettirdi

Turizmci Emir Günaydın otobüs ihalesini iptal ettirdi
Halen Havataş ile İstanbul havalimanlarına yolcu taşıyan Günaydın Turizm’in sahibi Emir Günaydın yeni havalimanı ihalesinin kamu yararı oluşmadığını belirterek iptal ettirdi.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL
- Yeni havalimanına otobüslerle şehirden yolcu taşıma ihalesini halen Havataş ile İstanbul havalimanlarına yolcu taşıyan Günaydın Turizm’in sahibi Emir Günaydın iptal ettirdi. İhalenin “kamunun, İETT’nin ve vatandaşın menfaatine aykırı” olduğunu belirten Emir Günaydın’ın başvurusunu dikkate alan İETT ihaleyi iptal ederek, ileri bir tarihte yeniden yapılmasını kararlaştırdı.

emir-gunaydin.jpgİHALENİN KISMI TEKLİFE AÇIK OLMASI GEREKİR
Günaydın Turizm’in sahibi Emir Günaydın’ın yeni havalimanına yolcu taşıma ihalesi için İETT Genel Müdürlüğü’ne verdiği dilekçede “Bu ihalenin gerek vatandaşın, gerekse kamunun, yani İBB’nin faydasına olabilmesi için, ihalenin kısmı teklife açık olması gerektiği kanaatindeyim’ sözleri ihalenin iptaline neden oldu.
emir-gunaydin-006.jpg

emir-gunaydin-001.jpgemir-gunaydin-007.jpgYÖNETMELİK DEĞİŞİKLİĞİ BAŞKALARININ KATILIMINI ENGELLEDİ
Halen Atatürk Havalimanı ve İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na “Havataş” ile yolcu taşımayı sürdüren Günaydın Turizm’in sahibi Emir Günaydın son yapılan ihaleye katılmalarının engellendiği görüşüyle İETT Genel Müdürlüğü’ne başvurmuştu.
Ayrıca yönetmelikte yer alan A Grubu çalışma ruhsatı alan kuruluşlar tarafından taşıma işleminin yapılması şeklinde değişikliğin başka şirketlerin ihaleye katılmasını engellediğini belirtti.

emir-gunaydin-008.jpg

emir-gunaydin-003.jpgEMİR GÜNAYDIN’İN İETT’YE VERDİĞİ DİLEKÇE ŞÖYLE:
Üçüncü havalİmanı için “Lüks araçlarla şehir içine taşımacılık’ ihalesi ile ilgili olarak hali hazırda havalimanları taşımacılığını yapan firma yetkilisi olarak düşüncelerimi paylaşmak isterim.
İETT olarak bu taşıma işini özel firmalara yaptırmak istemenizi çok yerinde bir karar olduğunu belirtmek isterim. Bu ihalenin gerek vatandaşın, gerekse kamunun, yani İBB’nin faydasına olabilmesi için, ihalenin kısmı teklife açık olması gerektiği kanaatindeyim.
şöyle ki? İlk ihale çıkış bedelinden bile olsa aylık 12-13 milyon gibi bir maliyeti olan bu işe yüzde 20 verilecek ihale bedelini koymamıza rağmen orta düzeyde ve gerçek anlamda bu işi yapan firmaların böyle büyük gideri olan bir ihaleye girerek fazla artırım yapabilecekleri mümkün değildir.
Aynı durum şu anda İstanbul’daki havalimanı işini tek yapan firma olarak bizim için de geçerlidir. Oysa ki, kısmi teklif verilebilir ise, firma sayısı çoğalacağından ihale bedelleri dahna yükseğe çıkabilecektir ve kamuda çok ciddi kazanç elde edebilecektir.
Tek bir firmaya bağlı kalınmayacağı içinde işi aksatma ve bunun gibi bir çok olumsuzluklarla da İETT karşı karşıya gelmeyecektir. Ayrıca “Bazı hatlarda sefer sıklığı, yolcu az olma durumuna göre azaltılabilir mi?” durumu da şartnameye konulmalıdır.
Saygılarımla
Emir Günaydın
Günaydın Tur Ulaş., İnş. ve Tic. Ltd. Şti.


KAMU YARARI OLUŞTURMADIĞI GEREKÇESİYLE İPTAL EDİLDİ
4 Eylül'de yapılan ve kamu yararı oluşmadığı gerekçesiyle iptal edilen ihalenin 15 gün sonra yeninden yapılması bekleniyor. İlerleyen günlerde ihalenin hangi tarihte yapılacağı İETT tarafından açıklanacak
29 Ekim'de ilk etabı açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'na 150 bagajlı otobüsle yapılacak olan taşımacılık ihalesi iptal edildi. İstanbul Yeni Havalimanı'na 18 hat üzerinden 150 otobüsle yapılacak olan bagajlı lüks taşımacılık ihalesini Altur – Havaş – Free Turizm konsorsiyumu KDV dahil 475 milyon 488 bin lira bedelle kazanmıştı.

İhaleye, Altur Turizm, Havaş ve Free Turizm konsorsiyum olarak teklif verirken, Platform Turizm ve Sarılar Turizm de ayrı ayrı teklif vermişti. İhale Komisyonu Sarılar Turizm'in teklifini geçersiz saymıştı. İstanbul Yeni Havalimanı'na 18 hat üzerinden 150 otobüsle yapılacak olan bagajlı lüks taşımacılık ihalesini Altur – Havaş – Free Turizm konsorsiyumu KDV dahil 475 milyon 488 bin lira bedelle kazanmıştı.

Bu haber toplam 10153 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.