• BIST 9057.89
  • Altın 2292.138
  • Dolar 32.3126
  • Euro 35.0981
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Turizmci Alihan Akkoç’dan “Ardahan lezzetleri “ iftarı

Turizmci Alihan Akkoç’dan “Ardahan lezzetleri “ iftarı
Turizmci Alihan Akkoç’un Amber Otel’deki zengin iftar sofrasında Ardahan’ın ketesi, küflü çile peyniri, kuru patlıcan dolması katılanlar tarafından çok beğenildi.

ÖZKAN ALTINTAŞ- TURKİYE TURİZM
İSTANBUL -
Türk turizminin sevilen yöneticilerinden Alihan Akkoç, Kadir Gecesi iftarında işletmesini yaptığı Amber Otel’de turizmci dostlarını ağırlayarak doğduğu topraklar olan Ardahan’ın Göle Köprülü Beldesi’nin lezzetlerini tattırdı. Zengin iftar sofrasında Ardahan’ın ketesi, küflü çile peyniri, kuru patlıcan dolması katılanlar tarafından çok beğenildi.
1964 Ardahan Göle Köprülü Beldesi doğumlu Alihan Akkoç, Kadırga’da Amber Otel ile Sirkeci’de İmperial Otel’in işletmesini yürütüyor. Ayrıca turizm ve Ardahan ile ilgili bir çok sivil ktoplum kuruluşlarında görev alıyor.

alihan-akkoc.jpgÖNEMLİ KATILIM OLDU
Alihan Akkoç’un iftar yemeğine Türkiye Otelciler Birliği-TÜROB Başkanı Müberra Eresin, TÜROB yönetim Kurulu Üyesi ve Barın Otel sahibi Ayhan Hacıbektaşoğlu, İstanbul’un Milli Eğitim’den sorumlu Vali Yardımcısı Hasan Hüseyin Can, Sürdürülebilir Turizm Derneği Yöneticisi ve Bentour Reisen İstanbul Temsilcisi Sevda Yılgaz, Konak Mansion Oteli sahibi Faruk Boyacıoğlu, Marnas Otel Bayrampaşa Genel Müdürü Cengiz Fison, Ottoman Hotel Imperial Genel Müdürü Serdar Balta ve Turizm Aktüel’den Hasan Arslan ile turkiyeturizm.com’dan Özkan Altıntaş ile diğer misafirler katıldı.

alihan-akkoc-001.jpgALİHAN AKKOÇ’DAN 35 YILLIK HİKAYE
Alihan Akkoç. Iftar yemeğinde turzmi başladığı llk yılların aılarını anlattı. Bunlardan en ilginci olan yemeğe katılan Sevda Yılgaz ile yaşadığı şu anı oldu.
Yaklaşık 35 yıl önce Laleli’de otelde önbüroda çalışırken, otel dolu lunca o tarihlerde Monako Oteli’nde ön büroda çalışan Sevda Yılgaz ile birbirlerine destek olduklarını söyledi.
B ir gün otel dolu iken önemli bir müşterinin geldiğini söyleyen Alihan Akkoç olayı şöyle anlattı:
“Misafire otelde yer bulamayınca Mornaoı Oteli aradım ve Sevda’yı sordum. Ancak Sevda yoktu ve otel doluydu. Bunun üzerine yakında bulunan başka bir oteli aradım. Ön büroda Turgut vardı ve misafire yer buldu. Ama ona misafire iyi davranmasını odasına meyve sepeti göndermesini söyledim.
Daha sonra misafir ile ilgili fatura bana gelince şaşırdım. Kasa kasa meyve faturası gelmişti. Turgut’a açıp ‘Ben sana meyve sepeti demiştim. Sen kasa kasa mevye göndermişin” dedi. Turgut ‘sen meyve sepeti dedin. Ancak doldurübildim” diye cevap vermişti. Misafirin bu kadar meyveyi nasıl yediğini de merak etmeden durumadım. İşte turim nereden nereye geldi. Bu bir örnektir.”

 

Bu haber toplam 2879 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.