• BIST 9057.89
  • Altın 2291.7
  • Dolar 32.3134
  • Euro 35.1036
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • Antalya 20 °C

Turizm eski Bakanı Günay "Sevgili Anadolu" için Van’da

Turizm eski Bakanı Günay "Sevgili Anadolu" için Van’da
Ertuğrul Günay: Bu kitap bu öğrenme, anlama, koruma ve iyileştirme uğraşında aldığım notlardan, gözlemlerden aklımda kalanları içeriyor.

HALİL TUNCER
VAN- Kültür ve Turizm Bakanı eski Ertuğrul Günay geçen ay yayımlanan "Sevgili Anadolu" adlı kitabının imza günü için Van'da okurları ile buluştu. Günay kitabın önsözüne "Türkiye'deki şehirleri bugünkü haliyle değil bütün tarihiyle öğrenmeye, anlamaya çalıştım. Nasıl daha güzel, daha korunmuş, daha gelişmiş olabilecekleri üzerine düşündüm uğraştım. Bu kitap bu öğrenme, anlama, koruma ve iyileştirme uğraşında aldığım notlardan, gözlemlerden aklımda kalanları içeriyor. Bu toprakları seven herkesin bilmesini istediğim şeylerden bazıları" dedi.

turizm-eski-bakani-gunay.JPG
gunayertugrul.png

HALIL TUNCER TURİZMDE EFSANEDIR
Ertuğrul Günay kitabının imza törenine katılan turizm fotoğrafçısı Halil Tuncer’i görünce hasretle sarıldı, kitabını imzaladı ve salonda bulunanlara “Yıllardanberi dünyanın bir çok ülkesinde Türkiye’nin turizmini çektiği fotoğraflarla tanıtan sevgili dostum Halil Tuncer Türk turizmi için bir efsanedir. Türkiye’yi sadece ülke sevgisi ile tanıtan Halil Tuncer’ö turizmccilerin başları üzerinde taşımaları gerekir” dedi.

2013'TE AK PARTI'DEN ISTIFA ETTI.
"Sevgili Anadolu" kitabının imza günü sebebiyle Van AVM'de okurları ve sevenleriyle buluşan Ertuğrul Günay, CHP, AK Parti ve daha birçok siyasi oluşum içerisinde görev yaptı. Daha sonra 2007'den 2011'e kadar Kültür ve Turizm Bakanı olarak görev yaptı. Hukukçu, yazar Ertuğrul Günay bakanlık görevinin ardından bir süre milletvekili olarak görev yaptı. 2013'te AK Parti'den istifa etti.

turizm-eski-bakani-gunay.jpg

URARTU MÜZESI'NIN TEMELLERINI ATTı
Kültür ve Turizm Bakanı olduğu sırada Van'daki Urartu Müzesi'nin temellerini atan ve bu yıl 10’uncusu düzenlenecek olan Turizm Seyahat Fuarı’nın ilkini Van'da başlatan Günay Van'a duyduğu ilgi ve sevgi ile de biliniyordu.
Kitabının yayımlanmasının ardından ilk imza gününü Van'da gerçekleştiren Günay buradan da Van'ın kendisinde ne denli bir iz bıraktığının anlaşılabileceğini belirtti.

van-001.png

VAN POTANSIYELI ILE TURIZMIN MERKEZI OLABILIR
Günay toplantıda şöyle konuştu: "Van benim için çok başka bir anlam ifade ediyor. Bugün şehrin sokaklarında otelden AVM'ye kadar yürüyerek geldim. Oldukça modern bir şehir görünümüne kavuşmuş. Yıllar önce Kültür ve Turizm Bakanı iken temelini attığım Urartu Müzesi geçtiğimiz haftalar içerisinde açıldı. Biz yapımına başlarken 2012 yılında heralde Vanlıların 2 sene içerisinde bu müzeye kavuşacağını ümit ediyorduk fakat 7 yıl gibi uzun bir zaman aldı.

VAN YERINDEN FıRLAMAYı BEKLEYEN BIR ATı ANDıRıYOR
Van doğal ve tarihi güzellikleriyle adeta yerinden fırlamayı bekleyten bir atı andırıyor. ama önce zincirlerini kırıp kent olarak siyasi kaygılardan uzak bir şekilde kenentlenilmesi gerekiyor. Çünkü Van Turizm potansiyeli ve cazibesiyle bu işin merkezi haline gelecek, komşu ülkerlerin en uğrak noktası olacak bir önem arz ediyor."

van.png

AİLEMLE VAN’DA TATİL YAPACAĞIM
Van sokaklarında yürürken hayalinin bir gün eşi ve çocuklarıyla Van'da tatil yapmak olduğunu belirten Günay'ın konuşma esnasında gözlerinin dolması ise dikkatlerden kaçmadı. Günay ertesi gün Akdamar Adası'nda gerçekleştirilen ayine katıldı.

Bu haber toplam 1883 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.