• BIST 8714.69
  • Altın 3017.587
  • Dolar 34.2879
  • Euro 36.9787
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • Antalya 20 °C

Turizm Doğa Sporları toplantısı

Turizm Doğa Sporları toplantısı
Erzincan Turizm Doğa Sporları ve Çevre Birliği meclis toplantısında birliğin genişletilme kararı alınarak 5 yeni belediye birliğe dahil edildi.

ERZİNCAN -Erzincan Turizm Doğa Sporları ve Çevre Birliği meclis toplantısı, Erzincan belediye encümen salonunda Vali Ali Güngör'ün başkanlığında yapıldı. Toplantıda, birliğin genişletilme kararı alınarak 5 yeni belediye birliğe dahil edildi.

Erzincan'da 4 yıldır faaliyet gösteren ve yılda 4 kez toplanan Turizm Doğa Sporları ve Çevre Birliği meclis toplantısında 4 gündem maddesi görüşüldü. Vali Ali Güngör Başkanlığı'nda yapılan toplantıda birliğe Tercan, Kemah, Kemaliye, Çağlayan ve Uluköy Belediyeleri üye oldu. Önceden İl Özel İdaresi, Erzincan Belediyesi ve Yaylabaşı Belediyesi'nden oluşan birlik, çalışmalarını alınan karar doğrultusunda 8 üye ile sürdürecek. Birliği yeni üye olun belediyelerin görüşüldüğü meclis toplantısında, Ergan Dağı Kış ve Kayak Sporları odaklı turizm merkezi için ÇED raporunun yaptırılması, 2008 mali yılı bütçesi ve üye belediyelerinin katılım paylarıda gündeme taşındı.

 

Erzincan Turizm Doğa Sporları ve Çevre Birliği'nin sadece kış turizmine yönelik olarak çalışmalarla değil, Erzincan'da 12 ay süresince sportif faaliyetlerin yürütüleceğini vurgulayan Vali Ali Güngör, spor ve kültürel varlıklarıyla öne çıkan belediyelerin birliği katılmasını sağlayarak, faaliyet ağının genişletileceğini belirtti. Birliğin en önemli meselesinin Ergan Dağı'nda kayağın yapılabilmesi ve mekanik sistemin ihalesinin bir an önce tamamlanması olduğunu ifade eden Vali Ali Güngör, "Birlik olarak Ergan Dağı'nda gücümüz yettiği oranda altyapı çalışmalarını tamamlayacağız. Artık işin idari ve hukuki kısımları tamamlandı. Nakit ve icraat dönemine girilmiştir. İmkanlar ve kaynaklar ölçüsünde bu faaliyetleride bahar ayıyla birlikte başlatacağız." şeklinde konuştu.

 

Ergan Dağı Projesi'nin turizm meraklıları tarafından sürekli izlendiğini belirten Vali Güngör, "Bir takım kuruluşlar ve turizimcilerin ilgileri yoğundur. Bunun için öncelikle en büyük engel olan kaynağı aşmaktır. Kaynağı bulduğumuz zaman, altyapıyı hazırlayarak, mekanik sistemi kurarak, o zaman cazibe merkezi olacak ve turizmci bizim kapımızı çalacaktır. O zaman talepte bulunacaktır. Bizler de yapacağımız çalışmalarla, turizmcilere imkanlar sunacağız ve özel teşebbüste burada tesisini kuracaktır." diye konuştu.

 

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.