• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C
  • Antalya 30 °C

Turizm çalışanlarının sorunu yüksek kiraya bağlı konut ve barınma

Turizm çalışanlarının sorunu yüksek kiraya bağlı konut ve barınma
Ali ihsan Kılınç, bütün bakanlar turizm çalışanlarına kira öder gibi TOKİ tarafından kira öder gibi konut yapılacağı sözü verilmesine karşı hepsinin unutulduğunu söyledi

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Milli Yol Partisi(MYP) Manavgat İlçe Başkanı Ali İhsan Kılınç, Antalya'da çalışan 340 bin turizm çalışanının en önemli sorununun konut sorunu olduğunu söyledi.
Manavgat'ta  4/a'lı sigortalı turizm çalışanının 120 bin olduğuna dikkat çeken  Ali İhsan Kılınç,''Yıllık 16 milyon yabancı 4 milyon turist ağırlayan Türkiye turizminin başkenti Antalya ülke ekonomisine yıllık 11 milyar Dolar döviz girdisi sağlıyor. 680 bin yatak kapasitesine sahip Antalya'da 428 beş yıldızlı otel var. Bunun sadece 235'i Manavgat-Side destinasyonunda  Antalya sezonda Kaş'tan Gazipaşa arası otellerde çalışan 340 bin turizm işçisini istihdam ediyor.
turizm-calisanlari,-ali-insan-kilinc-001.jpgTurizm çalışanlarının yöneticiler hariç  yüzde 96'sı 5 bin 500 lira olan asgari ücretle çalışıyor. Rusya'nın UKrayna'ya saldırması ve başkent Kiev'i bombaladıktan sonra  Antalya ve turistik ilçelerinde ev kiraları bir anda yüksek enflasyon bahanesiyle bir anda 1500-200 bin liradan 3 ve 4 bin liraya yükseldi. Zaten turizm çalışanının aldığı maaş yeni 5 bin 500 lira oldu. Bunun 4 bin lirasını kiraya verirse bir ay boyunca ne yiyip içecek? El insaf diyorum '' dedi. 

 

turizm-calisanlari,-ali-insan-kilinc.jpgSÖZ VERİLİYOR; SEÇİM BİTİNCE UNUTULUYOR''

 20 yıllık AKP iktidarında Milli Eğitim Bakanlığında olduğu gibi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda çok sayıda bakanın değiştiğe dikkat çeken Ali ihsan Kılınç, bütün bakanlar turizm çalışanlarına kira öder gibi TOKİ tarafından kira öder gibi konut yapılacağı sözü verilmesine karşı hepsinin unutulduğunu söyledi
Ali İhsan Kılıç, 22 Seçim yine geliyor. Yine turizm çalışanlarına otel sahipleri ce işletmecilerine siyasiler havada uçan ama yerine getirilmeyen bir sürü vaatte bulunacak. Tabi bunların hepsi palavra olacak. Üç ay sonra Antalya'da turizm sezonu sona erecek. Turizm çalışanın 340 bin kişiden yüzde 80'i işsiz kalacak.
Sezonda 5 milyon turist ağırlayan Manavgat maalesef ölü sezonda adeta hayalet şehir oluyor. Sen turizm çalışanının  en önemli sorunu barınma ve konut sorununu çözmezsen kalifiye elaman bulmada zorluk çekersin . Turizmde iş sadece 5 yıldızlı otel dikmekle bitmiyor. Turizm sektöründe kalifiye elamanı elinde tutmakta çok önemli. ' diye konuştu.   

Bu haber toplam 2096 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.