• BIST 9530.47
  • Altın 2475.879
  • Dolar 32.52
  • Euro 34.818
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 17 °C

Turistlerin gözdesi doğayla barışık dünyaca ünlü çıplaklar plajları

Turistlerin gözdesi doğayla barışık dünyaca ünlü çıplaklar plajları
Dünyanın dört bir yanında, özellikle de Avrupa ve Uzak Doğu sahillerinde sayısı gittikçe artan çıplaklar plajları özellikle nüdistlerin en çok tercih ettikleri tatil destinasyonları haline geldi.

İSTANBUL- Yaz tatilinin olmazsa olmazı olan plajlar kimi özellikleriyle diğerlerinden ayrılıyor. Sadece belli koşulları taşıyanların girebileceği ve dilerse çıplak güneşlenip yüzebileceği plajlar dünyanın dört bir yanında bulunuyor. İşte

unlu-ciplaklar-plajlari.jpgDünyanın dört bir yanında, özellikle de Avrupa ve Uzak Doğu sahillerinde sayısı gittikçe artan çıplaklar plajları özellikle nüdistlerin en çok tercih ettikleri tatil destinasyonları haline gelmiş durumda. Pandemi koşulları nedeniyle bu süreçte özellikle Uzak Doğu'daki plajlar daha çok revaçta.

unlu-ciplaklar-plajlari-001.jpgRovinj, Hırvatistan

Hırvatistan'ın Dalmaçya kıyısında bulunan yerleşim birimi Rovinj'de yer alan Valalta, bölgenin en ünlü plajlarından biri. Adriyatik Denizi'nin bu en turistik bölgesi nüdistlerin de ilgi odağı.

Çıplakların da rağbet ettiği bu plaj, Adriyatik'te bu alanda tek olma özelliğine sahip. Buraya özellikle Almanya ve Kuzey Avrupa ülkelerinden her yaz binlerce turist gelmekte.

-wreck,-kanada-.jpgWreck, Kanada

Kanada'da devletin açtığı bir çıplaklar plajı olan Wreck bu açıdan bir ilke imza atmış oldu. Devlet tarafından işletilen plaja Pasifik kıyısında bölge halkı kısa süren yaz döneminde ilgi gösteriyor.

Vancouver'a 15 dakikalık yürüme mesafesindeki plaj, aynı zamanda Kuzey Amerika'nın da en uzun sahil şeridine sahip çıplaklar plajı unvanına sahip.

kizil-plaj,-girit,-yunanistan-.jpgKızıl Plaj, Girit, Yunanistan

Yunanistan'ın Girit adasında bulunan Kızıl plaj, çıplakların rağbet gösterdiği bir yer olarak öne çıkıyor. Aslında bundan 60 yıl önce çok daha ünlü bir yer olma özelliği taşıyordu.

Matala'ya 20 dakikalık bir yürüme mesafesinde bulunan plaj, 300 metre uzunluğa sahip. Özellikle hippi gençlerin 60'lı yıllarda gittiği plaj, günümüzde de çıplakları ağırlıyor.

cap-dadge,-fransa-.jpgCap d'Adge, Fransa

Dünyanın en ünlü çıplaklar plajı olan Cap d'Agde plajına her yaz onbinlerce turist akın ediyor. Fransa'nın ünlü Cote d'Azur bölgesinde bunun bu küçük kasabanın sokaklarında dahi nüdistlere rastlamak mümkün.

Kasabada da çıplak gezilebilmesine izin verildiği için bölge nüdistler tarafından sıklıkla tercih edilen bir yer. Ancak bu bölgede fotoğraf ve video çekmek kesinlikle yasak.

plakias-plaji,-girit,-yunanistan-001.jpgPlakias Plajı, Girit, Yunanistan

Girit'in en uzun plajlarından biri olan Plakias da herhangi bir giysi olmadan güneşlenip denize girilebilecek yerler araslında bulunuyor. Tüplü dalış gibi faaliyetler için de uygun bir yer olan Plakias'ın toplam uzunluğu 1.3 kilometre.

haulover,-abd-001.jpgHaulover, ABD

Amerika'nın güneydoğusunda bulunan Florida eyaletindeki bu plaj, isteyenlerin çıplak güneşlenebilip denize girebileceği bir yer.

Yılda yaklaşık bir milyon insanın geldiği plaj, bu yönüyle de önce çıkıyor. Burası Amerika'nın en çok ziyaret edilen plajlarından biri olma özelliği taşıyor.

acapulco,-meksika-002.jpgacapulco,-meksika-007.jpgAcapulco, Meksika

Meksika'nın gizli cennet olarak anılan bu plajına girmek için tek bir şart var, o da yetişkin olmak. Bir otelin işlettiği bölgede dileyen herkes çıplak dolaşabiliyor. Tabii bunun için öncelikli olarak otel müşterilerinden biri olmak gerekiyor.

riveria-maya,-meksika-002.jpgRiveria Maya, Meksika

Tatil yöreleri ve mutfağıyla ünlü Meksika'nın gizli cennet olarak anılan bu plajına girmek için tek bir şart var, o da yetişkin olmak. Kuzey ve Orta Amerika'nın en önemli tatil rotalarından biri olan Meksika'da bir otelin işlettiği bölgede dileyen herkes çıplak dolaşabiliyor.

grand-saline,-st.-bart-001.jpg
Grand Saline, St. Barts

Fransa'nın denizaşırı toprağı olan St. Barts adasındaki Grand Saline plajı, nüdistlerin de rağbet ettiği bir yer.Dünyanın en zengin isimlerinin tatilini geçirmek için tercih ettiği bölgelerden biri olan St. Barts'ta çok sayıda ünlü isime rastlamak mümkün.

bahai,-brezilya.jpgBahai, Brezilya

Dünyanın en büyük yüzölçümüne sahip ülkelerinden biri olan Brezilya'nın Bahai bölgesinde bulunan bu kumsal, Brezilya'nın en ünlü çıplaklar plajı. Ulaşımın sadece yürüyerek sağlanabildiği, dolayısıyla da herkesin gelemediği bu plaja bir buçuk kilometrelik engebeli bir yürüyüşün ardından ulaşılabiliyor.

mai-khao,-tayland.jpgMai Khao, Tayland

Tayland'ın en turistik noktalarından biri olan ünlü Phuket adasında bulunan Mai Khao, nüdistlerin de uğrak rotası. Hatta ada bölge en çok da bu yönüyle ünlü.

Tayland'ın en çok ziyaret edilen noktalarından biri olan Phuket'in kuzeybatısında bulunan plaj doğal güzelliğiyle de turistlerin gözdesi.

nui,-phi-phi-adasi,-tayland.jpgNui, Phi Phi Adası, Tayland

Son rotamız Phi Phi adası. Tayland'ın bir diğer ünlü turistik destinasyonu olan Phi Phi adasındaki Nui kumsalı turistlerin uğrak rotası.

Tayland'ın ünlü Phi Phi adası aynı zamanda ülkenin en önemli çıplaklar kampı olarak da biliniyor. En çok da bu yönü nedeniyle tercih ediliyor.

Kaynak: Milliyet, Daily Mail
Bu haber toplam 8703 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.