• BIST 13122.58
  • Altın 6708.39
  • Dolar 48.6752
  • Euro 55.9023
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 16 °C
  • Antalya 22 °C

Turistler Toroslar’ın buz gibi sularında serinliyor

Turistler Toroslar’ın buz gibi sularında serinliyor
Yüzde 70’ini yabancı turistlerin oluşturduğu Göynük Kanyonu; kanyoning, zipline ve büyüleyici doğasıyla yaz tatiline macera katıyor.

ANTALYA - Antalya’nın kavurucu neminden kaçan yerli ve yabancı tatilciler, Toroslar’ın buz gibi sularında serinliyor. Yüzde 70’ini yabancı turistlerin oluşturduğu Göynük Kanyonu; kanyoning, zipline ve büyüleyici doğasıyla yaz tatiline macera katıyor.

Antalya’da yaz aylarında 45 dereceye yaklaşan sıcaklık ve nemden bunalanlar, çareyi Toros Dağları’nın eteklerindeki doğal cennette buluyor. Kemer’de, dünyaca ünlü Likya Yolu üzerinde yer alan Göynük Kanyonu; 10 ila 20 derece arasında değişen buz gibi sularıyla deniz, kum ve güneş üçlüsüne heyecan dolu bir alternatif sunuyor. Beydağları Sahil Milli Parkı sınırları içindeki bu eşsiz vadi, hem serinlemek hem de doğayla baş başa macera yaşamak isteyenlerin çekim merkezi haline geliyor.

Buz Gibi Suda Büyüleyici Parkur

Ziyaretçiler, çam kokulu orman yollarından safari araçlarıyla yaklaşık 2,5 kilometre ilerledikten sonra macera parkuruna ulaşıyor. Bu noktadan itibaren deneyim tam bir doğa mücadelesine dönüşüyor; botla ilerleyen, sarp kayalıklar arasında tırmanan ve halatlara tutunarak yüzen tatilciler, parkurun sonunda görkemli bir şelale ve gizemli mağaralarla karşılaşıyor. Adrenalin tutkunları için ise çam ağaçlarının metrelerce üzerinden süzülen zipline parkuru unutulmaz bir seyir keyfi yaşatıyor.

 

Ziyaretçilerin Yüzde 70’i Yabancı Turist

Yaklaşık iki milyon yılda oluşan bu kanyonda 3 bin dönümlük alanda hizmet verdiklerini belirten işletmeci Doğukan Ak, 17 yıldır uzman bir ekiple bölge turizmine yön verdiklerini ifade ediyor. Kanyona ilginin her geçen yıl arttığını vurgulayan Ak, gelen ziyaretçilerin yüzde 70’ini İngiltere, Polonya ve Rusya başta olmak üzere yabancı turistlerin, yüzde 30’unu ise yerli gezginlerin oluşturduğunu söylüyor. Vadinin sürekli esen rüzgarı ve kayaların çatlaklarından süzülen tertemiz suları, Antalya turizminin çeşitlenmesinde büyük rol oynuyor.

"Masal Gibi Bir Deneyim"

Kazakistan’dan gelen ve Göynük Kanyonu’nu her tatilinde ziyaret ettiğini belirten Darina Bondarchuk, "Yemyeşil suyu ve harika bir doğası var. Burada yüzerken kendinizi bir masalda gibi hissediyorsunuz" sözleriyle hayranlığını dile getiriyor. Parkura katılan Levent Tetik ise buz gibi suların Antalya sıcağında yapılabilecek en güzel aktivite olduğunu vurguluyor.

Göynük Kanyonu, artan popülaritesiyle Antalya'nın sadece sahil turizminden ibaret olmadığını; serin dağ vadileri ve aktif tatil seçenekleriyle devasa bir potansiyel taşıdığını bir kez daha kanıtlıyor.

Bu haber toplam 532 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Türkiye Turizm | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.